fredag 11 maj 2012

Välkommen till din psykos av Nanna Johansson

Titel: Välkommen till din psykos 
Författare: Nanna Johansson 
Förlag: Ordfront Förlag
Antal sidor:  131 sidor 
Språk: Svenska


(utläst 20 april 2012)
Beskrivning från Adlibris:Har ni träffat världens sötaste viking någon gång? Är guldfisken en jävla borgare? Vilka var det egentligen som alltid sa hora? Det här är frågor som granskas under luppen i Nanna Johanssons seriealbum Välkommen till din psykos. I ett virrvarr av collage, klassiska skämtteckningar och serier får vi följa med in i en humorvärld som oftast sparkar uppåt men som också är beredd att ta till med rejäla tjuvnyp för att plocka sin poäng. I tre kapitel titulerade Överjaget, Jaget och Detet tar Nanna Johansson med oss från humorns belevade finrum nedför vindlande trappor, längre och längre ned i humorns allra mörkaste mentala källarvalv. Resultatet är lika skrämmande och underhållande som en tolvåring som fått i sig sin klasskamrats damp-medicin.
Danskt band: [Adlibris][Bokus]
Kommentarer:
Vilken lyx det är som bokbloggare att kunna få hem seriealbum som recensionsexemplar, för jag älskar älskar att läsa dem men har som student inte råd att köpa dem så ofta och snabbt som jag läser ut dem :P.
Men känns inte som att det är alla som förstår sig på seriealbum där ute! Vilket är synd, för hade varit kul om fler hade läst och recenserat dem.Vill gärna ha mer tips =). Är jag ensam om att tycka detta eller känner någon mer likadan?

Hur som helst tillbaka till själva recensionen. Detta är ett litet hopplock trevlig komedi av tecknaren Nanna Johansson som jag varit förtjust i sedan jag läste hennes delar av hennes album Fulheten, på hennes hemsida (och som även skildrades i teatern jag såg för några veckor sedan)! Riktigt roliga och tankevädra strippar tycker jag ^^. Har länge velat äga de albumet men har ändå inte blivit av att jag köpt det, så när jag såg att hon släppt ett nytt album, "Välkommen till din psykos " kastade jag mej genast på att beställa det som ett rec-ex =). Och jag gillar det, de känns inte lika bra som de jag läst ur Fulheten, allt är inte klockrent kul men det är skön humor och de mesta gillar jag ändå starkt =). 
Bild tagen från sydsvenskan.
Sedan måste jag också ge plus i kanten för att det är så mycket handtecknat med tusch, färgpennor och blyerts etc. Sånt älskar jag =) kan ha att göra med att jag själv tecknar mycket med tusch och mer sällan färglägger med datorn. Tycker det ger en härligare känsla :P.

Tråkigt bara att det är många väldigt korta strippar så det går ju så vansinnigt snabbt att läsa ut =(.
Detta var ett rec-ex från Ordfront förlag, tackar =)!
För att sammanfatta är inte allt skitkul men helheten är awesome =). 
Recensioner från andra bloggar: 
DN, Marcusbiblioteket, Expressen, GP, Bokstävlarna.   Sonja Sebastian och Anna från Litteraturmagazinet.

5 kommentarer :

 1. SV: Jag tycker Eon verkar väldigt bra :) The Hitchhiker's Guide To the Galaxy har jag lånat på bibblan nu! Ska bli kul att se om den är lika bra som de flesta säger att den är :D

  SvaraRadera
 2. *fnissar fortfarande åt My little djuphavsfisk*

  SvaraRadera
 3. SV: Faktiskt tyckte jag verkligen mycket om den. ;)Den var bättre än vad jag trodde.

  SvaraRadera
 4. SV: Jag tycker också det ska bli intressant att se om de lyckas få till en bra bok tillsammans. Har aldrig läst ngn av Holly Blacks böcker så jag har ingen direkt åsikt om henne, haha :D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...