onsdag 9 maj 2012

Tematrio: Ungdomsböcker


"Maj verkar bli en månad då jag läser ungdomsböcker. Ja, inte mig emot, jag skulle verkligen vilja läsa mer böcker för ungdomar och unga vuxna. Jag har inga okända storheter att tipsa er om, men hoppas kunna finna en del i era svar. Berätta om tre bra böcker skrivna för ungdomar och unga vuxna!"

Ja detta är ju min kategori så blir snarare svårt att hitta bara tre ^^. Vilka ska jag välja?
Tänkte att det var roligare att välja några böcker/serier som inte fått lika mycket uppmärksamhet i bloggvärden, så förhoppningsvis får ni nått nytt tips:

1. Hawksong av Amelia Atwater-Rhodes :
En intressant, kort fantasyhistoria som får en att undra vem i boken man kan lita på. Skulle tycka det var kul om några mer i bokbloggsvärlden läste den för att se om det bara var jag som gillade den eller om ni andra skulle gillade den lika mycket =).


2. Ender's Game av Orson Scott Card:
Jepp jag fortsätter tjata om denna fina rymdäventyrshistoria ;). Huvudkaraktären är mycket ung men känns i för sig inte helt som en ungdomsbok men kan inte låta bli att tipsa om den ändå. Läs och missa inte detta!


3. Häxmästaren av Peter Bergting:
Mycket tjat är det om svensk fantasy nämligen Eld och Cirkeln (som jag i för sig också gillar... men är lite bitter att jag inte fick nått rec-ex av Eld  som så många andra bokbloggare fick så väntar lite med att läsa den :P).

Men de flesta av er verkar ha missat denna fina och också svenska fantasyserie där bok två släpps nu i maj tror jag. Fick själv hem den i brevlådan för några dagar sen. Vill läsa NU men har flera böcker jag måste läsa ut innan tyvärr :(.
Så som i Hawksong kan man inte veta vilka man ska lita på och vilka som är goda eller onda. Jag ÄLSKAR det! Väldigt spännande, så detta är verkligen ett tips om ni inte läst den redan ;)

6 kommentarer :

 1. Jag satt precis härom dagen och funderade på vad Amelia Atwater-Rhodes hade för sig nu för tiden. Jag läste två av hennes böcker när jag var yngre och sedan blev det helt plötsligt knäpptyst om henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis samma för mig, älskade hennes två första böcker när jag var liten och ville se hur hon utvecklats =)

   Radera
 2. "Hawksong" har jag läst! Men det var ju långt innan jag började blogga så jag har aldrig gjort någon ordentlig recension av den ^^ Kanske får läsa om den serien någon gång, kom aldrig längre än till bok 3 tyvärr.

  Cassandra: Amelia är ju helt galet produktiv, ger ut minst en bok om året. Hennes nya kommer i augusti men håller med om att det inte verkar vara så många i Sverige som läser hennes böcker :/

  SvaraRadera
 3. Oh, jag älskar Enders game! Jag har läst hela serien och även en Shadow-serie. Det första jag hörde talas om den var att den är(var?) den mest stulna boken på amerikanska bibliotek. Det måste betyda något tänkte jag, och läste den. :)

  Jag döpte min dator till Ender en gång. Min nuvarande heter förresten Coraline. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså är det så! Va kul/hemskt/coolt ja inte vet jag men intressant fakta iallfall!

   Men gud så underbart! Ska nog göra något liknande nån dag, kanske döpa min ipod? Skaffar jag en egen katt/hund någon dag ska jag nog döpa hen till något bokrelaterat ^^

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...