lördag 5 maj 2012

Borttappad av Shaun Tan

Titel: Borttappad
Författare: Shaun Tan <3
Originaltitel: The Lost Thing
Förlag: Kabusa Böcker
Antal sidor: 36 sidor 
Språk: Svenska


(utläst 6 april 2012)
Beskrivning från Kabusa böcker:
Shaun Tan har blivit känd över hela världen för sina surrealistiska, drömlika illustrationer som ofta berör sociala och politiska ämnen. 2011 tilldelades Tan världens största barn- och ungdomslitteraturpris, ALMA-priset.
Bortttappad fick en Oscar för bästa animerade kortfilm och handlar om en pojke som hittar en fantastisk röd varelse på en strand. Pojken bestämmer sig för att hitta ett hem till varelsen, men det är svårt i en värld där alla verkar ha viktigare saker för sig.
Inbunden: [Adlibris][Bokus]
Kommentarer:
Shaun Tan är verkligen en favorit, ska helt klart samla ALLA hans böcker =). Hittills äger jag tre ^^.

Denna är även en supersnygg och superfin historia. De tråkiga var bara att jag tyvärr inte fick samma underbara känsla som när jag läste Det röda trädet. Vilket beror på att jag redan kände till hela historien sen innan då jag har sett filmen som gjorts av den. Men strunt i det, för bilderna var som vanligt UNDERBARA!

Älskar hans sätt att kombinera tidningsurklipp och text huller om buller så att hela sidorna i boken får så himla fina texturer. Älskar alla hans små detaljer i varje ruta och runt om kring varje ruta. Stört duktig är han! Titta bara här t ex:

 Snott från Shauns hemsida!
Är det inte galet fint? 

Jepp, galet duktig är han den där Tan. Så alla ni som uppskattar fina teckningar och bilder, kasta er på och läst något av honom NU bums! Så galet imponerad på hur han kan få till så starka känslor med sina bilder =).

Måste även nämna att min kille som inte hade sett filmen tyckte väldigt mycket om den :)! Så jag kan bara gissa hur jag hade känt om det var första gånger jag fick läsa den här berättelsen =).

Enda klagomålet jag har av en bok som annars var mycket fint översatt är att ordet "Lost"  faktiskt passar mycket bättre än ordet "Borttappad" men det är ju inte mycket att göra åt :P. Sedan är det tråkigt att den är så kort :( tog 10 min att läsa ut. Man vill ju ha MER, mer! Man vill ju veta mer vad som händer med den söta borttappade saken!

Avslutar sedan med ett litet citat:
" Kanske kommer den från ingenstans. En del saker är bara så där.." Han gjorde en paus för den dramatiska effekten. "...helt enkelt borttappade."
Detta var ett recensionsexemplar från Kabusa Böcker, Tack så himla mycket!
Mycket fin bok, Shaun Tan levererar igen! Hade säkert fått högre betyg om jag inte redan hade sett den animerade kortfilmen och visste hur den skulle sluta och vad som skulle hända. Första gången jag såg filmen var jag helt paff för att den var så bra.

Men ni som inte sett eller läst förut! Gör det! Ni kommer säkert inte bli besvikna alls =). Tror detta är den perfekta presenten för folk som gillar bildböcker med ;). Så denna recension är även ett presenttips!
Recensioner från andra bloggar: 
DN, Svd, Anna Lagerqvist, thecuriouscaseofthebooks.Read N See,
Andra omslag/utgåvor:
 
1. Originalboken på engelska. Häftad: [Adlibris][Bokus] [Bokus]
2. Fint samlingsalbum med The red tree, the lost thing och the rabbits. Inbunden: [Adlibris][Bokus]

Finns tydligen även översatt på Norska:
 Inbunden: [Adlibris]

6 kommentarer :

 1. Måste skaffa fler av hans böcker! Har stått i affärer och bläddrat i Det röda trädet utan att riktigt falla för den, men nu vill jag ha den! Håller på och bli lite smått fanatisk när det gäller Shaun Tan, vill ha ALLT! O_O Får klara mig med Fel grav så länge, men om två veckor är jag ett år äldre - då ska här beställas böcker! :D Woho!

  SvaraRadera
 2. För ungefär vilken ålder passar den här boken? Undrar om sönerna 8 och 10 skulle vara intresserade att höra den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde passa, de missar nog lite av de lite filosofiska tankarna dolt bakom men själva grundhistorien passar säkert jättebra =)

   Men åldersmässigt skulle jag tro att den är från typ 6 till 99 år :P Inte för att jag har stenkoll men det är min gissning =)

   Radera
 3. Jag har lust att läsa någon klassisk saga. Typ någon om disneyfigurerna, men att de har gjort en lite vuxnare veration av det. Vet du om det finns någon sådan bok? :)
  Jättefin blogg du har! Väldigt bra tips.

  Svara gärna i en kommentar på min blogg så att jag ser den! :)
  Johannasskolios.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Jag väntar på att få den här boken från bibblan men läste Det röda trädet häromdagen. Och det är ju så underbart bra!

  Det är sjukt hur coola världar han har skapat. Magsikt!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...