måndag 7 maj 2012

Pretties av Scott Westerfeld

Titel: Pretties
Författare: Scott Westerfeld 
Förlag: Simon Pulse
Antal sidor:  348 sidor
Språk: Engelska
Serie: Del 2 i Uglies-serien 

(utläst 1 april 2012)
Beskrivning från Goodreads: Spoilervarning för er som inte läst första boken ;) Tally has finally become pretty. Now her looks are beyond perfect, her clothes are awesome, her boyfriend is totally hot, and she's completely popular. It's everything she's ever wanted.

But beneath all the fun -- the nonstop parties, the high-tech luxury, the total freedom -- is a nagging sense that something's wrong. Something important. Then a message from Tally's ugly past arrives. Reading it, Tally remembers what's wrong with pretty life, and the fun stops cold.

Now she has to choose between fighting to forget what she knows and fighting for her life -- because the authorities don't intend to let anyone with this information survive...
Inbunden: [Adlibris][Adlibris][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus]
Kommentarer:
Denna gillade jag starkt! Efter att ha läst första boken Uglies och tyckt den var bra men liiite seg så hade jag inte jättehöga förväntningar på denna. Vilket var tur för nu kunde jag bli väldigt positivt överraskad istället =).

Jag gillar att den har korta kapitel, är spännande och har en skön känsla i boken =). Kan inte exakt sätta fingret på varför jag gillade denna bättre, men tror att det var mer action i den här än första. Sen gillar jag Zane som var en ny karaktär som introducerades. Blir tyvärr än kort recension det här men ville bara säga att jag gillade karaktärerna bättre i denna bok och att jag tyckte att den var mer spännande än ettan och att Pretties-miljön var intressant att läsa om ^^!

Sedan måste jag även säga att boken inte alls innehöll de händelser jag trodde den skulle göra efter att ha läst ettan... Så ni kommer antagligen bli lite överraskade så som jag blev ;) eller så blev ni inte det och då får ni gärna diskutera det med mig i kommentarerna nedan ;) *hint hint*

Tyckte mycket om den här boken =). Gillade karaktärerna och tyckte att den var spännande och kul att läsa! Så den rekommenderar jag även om ni inte var superförtjusta i ettan ;).
Recensioner från andra bloggar: 
Flaskposten,  BoktyckeBokhora, Bookrelated.
Hittade inte så många som hade läst? Finns ni?
Random tankar:
- Tyckte det var skumt att Tally ändå kunde vara nere, nervös och orolig, det trodde jag skulle försvinna med operationen?
- Älskar att de har lite av sitt eget sätt att prata, med ord som bubbly och där de lägger till -la efter folks namn etc =) Ger en mysig egen känsla i böckerna tycker jag =). 
minispoiler: Blev förvånad, trodde att Tally skulle räddas ganska fort och komma tillbaka till the Smoke, men boken utspelade sig typ 90% i snyggstan... Lite tråkigt hade velat veta mer om The Smokies och David etc.

Andra omslag/utgåvor:
 
1. Originalomslaget, lite stelt tycker jag. Inbunden: [Adlibris][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus]
2. UK omslaget, ganska coolt =). Häftad: [Adlibris][Bokus] E-bok: [Bokus]
3. Nått omslag jag hitta på adlibirs, har aldrig sett det förr. Häftad: [Adlibris]
4. Gillar de här omslagsvarianterna men hittar inte var de kan köpas. 
5. Svenska omslaget. Kartonnage: [Bokus]  Men verkar vara slutsålt?


Finns även en box innehållandes de tre första i serien om Tally, (den fjärde boken utspelar sig i samma värld men med nya karaktärer tror jag). Box: [Adlibris]
Avslutar med en söt videorecension om serien :

2 kommentarer :

  1. Hade ingen aning om att den fjärde handlade om andra karaktärer, isåfall läsaer jag nog bara de tre första.

    SvaraRadera
  2. Låter ju bra. Tycket första boken var okej, men inte så mycket mer. Hade tänkt läsa resten av böckerna i serien i vilket fall, men känns ju skönt att de blir bättre :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...