måndag 26 november 2012

Omslagsserie (12): The Forest of Hands and Teeth

Dags för lite omslag igen, har varit galet mycket i skolan de senaste veckorna så bloggen och svar på kommentarer etc har tyvärr fått vara lite bortprioriterat. Kommer tyvärr inte heller lugna ner sig fören tills jullovet men ska köpa på ;). Vilket fall är jag trött och sliten så får bli lite enklare recensioner och enklare inlägg så som detta den närmaste tiden.

Denna veckas omslag är från Zombieserien "The Forest of Hands and Teeth". Zombietemat pågår nu på bloggen och även om läsningen går otroligt långsamt så är jag fortfarande hemskt pepp. Denna serie har jag varit sugen på länge så första boken ska beställas när mitt köpstopp har hävts (har ca fem böcker jag måste läsa ut först bara).Först har vi de jag tror mig är originalomslagen. Jag gillar dem och tycker de ser lagom kusliga ut. Kommer troligen ha dem med dessa omslag.


Sedan har vi en stilren ljus omslagsserie. Först tyckte jag de var urtråkiga men ju mer jag kollar på dem desto snyggare tycker jag de är. Gillar speciellt omslaget på bok tre.Sen har vi en variant av de ovan fast i svart, hittade dock inte nåt omslag (på goodreads) för trean men det kan säkert finnas ändå. Fina.


Sist men inte mist de sista engelska omslaget. Lite småtråkigt visserligen och o-originellt och verkar bara finnas för första, eller om det bara finns för inbundet eller liknande tror jag. Så inget jag kommer köpa.

Nu kommer vi till översättningarna:


Först ut våra svenska omslag från coola förlaget Styxx fantasy. Stilrena och snygga med sina svarta sidkanter. Gillar tvåans omslag mer än den första. Lite sugen på att läsa dessa på svenska men tror ändå att det blir på originalspråk. Va tycker ni som läst om översättningen?


Sen har vi de grekiska omslagen. Väldigt ojämn kvalitet. Första är urfult och stelt. Andra är skitcoolt (gillar undervattens omslag) och sen är trean lite småstelt men ganska snygg. Att Carries namn står i ful röd text fattar jag dock inte alls varför..

Sen kommer två omslag från Tjeckien. Andra är snodd och omgjord från originalet och måste erkänna att jag tycker de är riktigt härliga.

Sist har vi de spanska omslaget för första boken. Helt okey men inte jättekul.

Vilka gillar ni bäst och va tycker ni om serien?

10 kommentarer :

 1. Första var grymt snygga, har läst första boken på svenska och var helt okej (allt blir bara okej för mig när jag läser på svenska, vet inte varför är väl inne på en sån period)

  SvaraRadera
 2. Jag läste första boken på svenska och tyckte den var redit dryg. Tror inte det berodde på översättningen utan om själva berättelsen. Inget för mig, tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Tycker om originalen, speciellt tvåan och trea, och de svenska är snygga också.
  Läste den svenska översättningen och tyckte den var helt okej, men har ju inte läst de engelska så har inget att jämföra med ;)

  SvaraRadera
 4. De svenska omslagen var snygga men har inte läst någon :)

  SvaraRadera
 5. Tycker att de första och andra omslagen är finast. Har bara läst första boken, The forest of hands and teeth, men det var inte en bok som passade mig. Tyckte att den var väldigt långsam och tråkig, tyvärr.

  SvaraRadera
 6. Jag gillar serien! Ettan var jätte bra och tvåan var bra. Trean väntar jag på att den ska översättas :P Men när det kommer till omslagen så är nog de första snyggast! Originalen då!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar Styxx-stuket! (: Jag har läst första boken och tyckte faktiskt om den ändå - men jag är osäker på om jag kommer fortsätta läsa den i och med att jag har fått för mig att det inte alls är lika intressant i tvåan ... Men vad vet jag om jag inte testar! (; (:

  SvaraRadera
 8. Gillar original omslagen mest. Tycker de känns lite fint kusliga.
  Har läst första boken på svenska och tycker den är bra. Helt klart läsvärd men tyvärr ingenting fantastiskt :)

  SvaraRadera
 9. Tycker om orginalomslagen och de nedanför dem! Även de tjeckiska omlsagen tycker jag är riktigt snygga!

  SvaraRadera
 10. De första omslagen var nog bäst, annars de andra tror ja ^^

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...