tisdag 6 november 2012

TAG: This or That

Blev taggad för någon dag sen av söta Tessan från Tessans Bokblogg att göra denna enkät så då måste jag ju självklart svara ^^


01. Ljudbok eller bok i handen? 
HANDEN =). Finns ingen bättre än en fysisk bok med ett ljuvlig omslag och en spännande historia inuti!

02. Pocket eller inbunden
Inbundna må vara otroligt vackra ibland men det är paperbacks och pockets som jag gillar bäst. Lättare att hålla i, inga vassa kanter som sticker mig i handen. Sen är de helt enkelt billigare =).

03. Påhittat
eller verklighetsbaserat?
När jag läser gör jag det oftast för att få uppleva saker jag inte kan uppleva på riktigt, som magiska skolor i Harry Potter eller läskiga dystopiska miljöer som i Hungergames. För att jag älskar spänningen i att få vara med om saker som jag troligen aldrig kommer kunna se i verkliga livet.
04. Harry Potter eller Twilight?
Harry potter utan tvekan! Jag må ha älskat Twilight böckerna med men inget slår HP!


05. Fantasyvärld eller vår värld?
Beror på vad jag är sugen på att läsa för stunden =). Men oftast fantasivärd. Allt som man har chansen att uppleva bara i böcker! Men gärna även någon mix av vår värld och fantasi. Att läsa är som en mycket billig utlandsresa ^^. 

06. Kindle, iPad eller annat
Inget... hatar e-böcker ;P Men måste jag välja så säger jag mobilen...
07. Låna eller köpa böcker? 
Är en samlare  så att låna går inte längre :( Dumt och onödigt miljömässigt det är jag mycket medveten om men det går bara inte att hålla sig. Jag är tokig i att köpa böcker och samla böcker, att se mina fina böcker i min bokhylla är de bästa som finns! Jag kompenserar till miljön på många andra sätt!
Tanken på att inte äga en favoritbok går inte :P. Vill ha allt och samla på alla serier och ha alla böcker och jag är fullt medveten om att jag aldrig kommer lyckas men drömma man man ju ;).
08. Bokhandlar eller online? 
Önskar att jag kunde svara bokhandlar, de är ju så underbart mysiga. Men så jäkla dyra. Det går ju inte för mig som student att köpa alla där när jag köper så hemskt många, då skulle jag inte ha råd att äta :P. Så blir mestadels online. Men Sf-bokhandeln måste besökas med jämna mellanrum så att den underbara butiken stöds!

09. Ensamstående bok eller trilogi
Just nu ensamstående, för jag har för många oavslutade serier i bokhyllorna och helt olästa serier som jag vill hinna läsa att jag blir alldeles stressad. Så mer ensamstående bra böcker till folket! ^^

Då slipper man också bli besviken över dåliga uppföljare. Men är det en favoritbok så är det såklart underbart att man kan få fortsätta läsa om de karaktärerna. Så kan inte helt bestämma mig...älskar ju serier...
10. Tjock bok eller kort bok?
Min TBR pile är nu så hög att jag inte ser toppen. Så korta böcker är skönt. Då hinner jag läsa mer :P. Sen tycker jag sällan att tegelstenar täcker upp hela boken, de har alltid ett segt parti som hade kunnat kortas ner!

11.
Romans eller action?
Spänning ala Hungerspelen är bara för härligt, älskar när sidorna bara flyger fram och man bara läser och läser för att de är så spännande att man dör lite om man inte får läsa vidare. Men då måste actionscenerna skrivas bra och man måste innan ha lärt känna karaktärerna så man bryr sig om dem. All action måste även växlas med annat också. Inte vara action, de tycker jag blir urtråkigt. Många gånger skummar jag igenom actionscenerna för att de är tråkigt skrivna eller för att jag inte bryr mig, då väljer jag INTE action. 

Romans är kan beskrivas på samma sätt, är de bra skrivet kan de vara de bästa som finns men annars nä snark. Men om jag ska välja mellan en superbra romansscen mot en superspännande actionscen så vinner spänningen helt klart!


12.
Mysa under en filt eller steka i solen? 
Oftast läser jag hemma i sängen under täcket, men inget slår egentligen en solig dag och läsa utomhus. Läsupplevelsen blir ofta så mer levande då =). Men det får inte vara för varmt och svettigt...


13. Varm choklad eller latte?
Båda är mumsigt, men varm choklad med en stor klick grädde klår ju allt =).

14. Läsa recensioner
eller bilda egen uppfattning? Gillar att ha ett hum om en bok innan jag köper den. Ibland kan jag vara på humör och chansa men oftast vill jag läsa recensioner från dem jag brukar ha samma smak som innan jag köper den.

Sen ska man tagga vidare, så då taggar jag
Man från bokskadad och hoppas att hon inte redan har hunnit bli taggad!

5 kommentarer :

 1. Nej, du är sötare! Och vilka fina svar, håller nääästan med dig om allt! :)

  SvaraRadera
 2. Men åh så gott det såg ut med varm choklad! O_O Måste åtgärdas.

  SvaraRadera
 3. Sv: Ja, det tycker jag verkligen du borde :D

  SvaraRadera
 4. Så himla intressant att se hur andra tycker om saker och ting! Håller med och håller inte med, haha. Och tack snälla för taggandet - ska se till att göra det om någon dag! Spånar på för tillfället. :-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...