tisdag 6 november 2012

Minirec x5: Ännu mera seriealbum!

Fulheten av Nanna Johansson 

Svenska, 128 sidor.  Utläst 1 oktober 2012

Minirecension:

Har velat läsa denna länge, såg bilder från den på hennes blogg och de var ju bara helt klockrena. Tyvärr hade jag läst så mycket redan att många av de bästa skämten/striparna redan var lästa. Men lite nytt och klockrent fanns. Läs absolut!

Började i färg men sen var mitten inte färg och sen slutet det i färg igen. Hade gärna sett allt i färg.
På Svenska: Häftad:[Adlibris][Bokus]

Legends of Zita the Spacegirl av Ben Hatke

Engelska, 224 sidor, Del två om Zita.  Utläst 8 oktober 2012

Minirecension:

Bra mysig och fin, men tyvärr fasnade jag inte för den så som för den första, jag ler inte okontrollerat som jag gjorde då och jag skrattar inte högt lika ofta. Så jag tror jag måste läsa om den för sen i slutet släppte det och jag var nästan lika kär som i första albumet.

Älskar i betyg men alltså inte lika klockren som del ett. Vill ha trean nu!!

På Engelska: Häftad:[Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Bokus]

Lou! Diary dates by Julien Neel

Engelska, 48 sidor, Del ett i serien om Lou =). 
Utläst 2 oktober 2012

Minirecension:

Riktigt riktigt söt historia. Ler och skrattar mig igenom det och när den tog slut var jag riktigt ledsen att det var över.  Men varför är den så kort!? Vill ha mer direkt! Tur att mer delar!

Var lite skumt tecknat, kändes lite småslarvigt tecknat för att sen färgas i photoshop lite snabbt. Men konstigt nog gillar jag det hemskt mycket ändå. Älskar alla färgerna så mysigt färgglatt, loves it! ^^

Skärms inte av att målgruppen ser ut att vara för barn. För som bra Disneyfilmer så funkar de för alla.  Många av skämten och tankarna bakom de som sägs rakt ut tror jag ändå inte barn förstår. De finns något att hämta för vuxna och för barn.

Tänker lite på Lilo & Stitch när jag läser =). Relationen med Lou och hennes mamma var lite lik Lilo och hennes systers relation.

Så det jag vill komma till är självklart LÄS den nu!

På Engelska: Häftad:[Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus]
På Svenska: Inbunden:[Adlibris][Bokus] På Norska: Inbunden:[Adlibris] På Danska: Inbunden:[Adlibris På Finska: Inbunden:[Adlibris]

Maran av Lina Neidestam

Svenska, 145 sidor.  Utläst 16 oktober 2012

Minirecension:

Jag gillar Linas sätt att teckna bara mer och mer. Hon har verkligen växt sedan första Zelda boken. Riktigt fina bilder.

Detta är något svårt album att recensera. Jag gillade den och tipsar om den till er som gillar sånt här, aka SNUSK, sex och erotik. Men självklart innehåller den inte enbart detta, det hade ju inte varit så spännande direkt. Utan man följer en författare som hyr en stuga i en liten by där hon ska få inspiration att skriva en bok och sen stöter hon på lite mystiska grejer. Men det är ju inte något för er som är känsliga och inte tål naket eller sexscener, ni bör hålla er borta för den är inte censurerad ALLS :P.

Vilket fall var den en väldigt intressant och spännande historia. Väldigt skum men ja lite het ändå faktiskt. Slutet både gillar jag och samtidigt ogillar, va tyckte ni som läst?
På Svenska: Häftad:[Adlibris][Bokus]

Ankomsten av Shaun Tan 

Svenska, 128 sidor.  Utläst 11 oktober 2012

Minirecension:

Alltså den här mannen, som han kan teckna. Jättefina bilder, så detaljrika att man nästan tror att de är foton tills man ser de knasiga mystiska figurerna som han är så duktig på att komma på. Realistisk stil med en twist.

Såna känslor han har i sina bilder, att han kan få fram något så starkt utan att skriva ett enda ord. Så skickligt, men så livsfarligt för mig som är så blödig. Tårarna rinner ju redan efter de första sidorna.


Han är så otroligt skicklig, hur han med hjälp av sina finurliga krumelurer, tecken, lustiga maträtter och skumma djur visar hur det kanske kan kännas att komma till ett främmande land tiden innan internet och tvn. Jag är så grymt imponerad.

Något av de finaste jag någonsin läst, LÄS! Shaun Tan han är en mästare!

På Engelska:  Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus][Bokus]
På Svenska: Inbunden:[Adlibris][Bokus]

4 kommentarer :

 1. Jag gillade Maran, hade sett fram emot att få läsa den väldigt länge! Jag uppskattade referenserna (eller vad jag ska säga) till originalverken, även om jag inte hade läst alla.

  Kul att du skriver om serier, inte så många som gör det =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borde kolla upp originalverken, noll koll på dem egentligen..

   Kul att du uppskattar det =)

   Radera
 2. Jag blev nästan lite nykär i Ankomsten när jag läste detta :}

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...