onsdag 7 november 2012

Sisters Red by Jackson Pearce

Titel: Sisters Red
Författare: Jackson Pearce
Förlag: Hodder Children's Books
Antal sidor: 344 sidor
Språk: Engelska
Serie: Fristående del ett i Pearce's retelling serie.
Rec-ex: Nej.

(utläst 18 oktober 2012)

Beskrivning från Goodreads:

Scarlett March lives to hunt the Fenris--the werewolves that took her eye when she was defending her sister Rosie from a brutal attack. Armed with a razor-sharp hatchet and blood-red cloak, Scarlett is an expert at luring and slaying the wolves. She's determined to protect other young girls from a grisly death, and her raging heart will not rest until every single wolf is dead. 
Rosie March once felt her bond with her sister was unbreakable. Owing Scarlett her life, Rosie hunts ferociously alongside her. But even as more girls' bodies pile up in the city and the Fenris seem to be gaining power, Rosie dreams of a life beyond the wolves. She finds herself drawn to Silas, a young woodsman who is deadly with an ax and Scarlett's only friend--but does loving him mean betraying her sister and all that they've worked for?
Inbunden: [Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus][Bokus][Amazon], CD-Bok: [Adlibris]

Kommentarer:

Boken började spännande och man fick följa båda syskonen genom att vartannat kapitel var i Scarelett PoV och vartannat från Rosies. Jag gillar karaktärerna och sättet den var skriven men av någon anledning blir de väldigt långsamt temo av det.  Kombinationen av att det egentligen inte händer något stort eller superspännande och att mycket känns som upprepningar gjorde att de tog mig flera veckor att läsa ut boken..

Känns som att varje kapitel bestod av samma sak, lite lugn hemma, lite prat och tjafs och sen en jakt som inte gick som planerat. Sedan upprepades detta genom hela boken. Jag tappade intresset totalt och skumläste igenom fighterna som tyvärr inte alls blev spännande. Hade den däremot varierat sig mer och haft lite spännande cliffhangers hade det säkert blivit bättre.

Det jag däremot gillade var att läsa om Rosie och hur hon velade över livet hon ville ha och livet hennes syster ville att hon skulle ha. Det var intressant. 

Sedan är jag besviken på att den knappt följde Rödluvan historian alls. Skulle vilja ha läst någon retelling som följde originalet liite mer i alla fall. Blev även besviken på att den inte var humoristisk. Har sett Pearce videos på Youtube och där är hon jätteskojig så hade väntat mig det i hennes böcker med. Ville ju ha roliga sarkastiska kommentarer så som i Cassandra Clares böcker eller i Hex Hall.


Sammanfattning:  

 Annrolunda karaktärer och en kul ide men var tyvär väldigt långsam att läsa ut...

Recensioner från andra bloggar: 

Boktycke,  Drömmar, fantasier och galenskap  Någon mer som läst?

Random tankar:

- Gillar att Lett inte är perfekt snygg som alla andra karaktärer jämt är i  alla YA böcker.... Kul med en mer originell karaktär!

- Alltså varulvarna är ju bara för overkligt lätta att döda. Om de nu ska vara så himla tuffa och starka hur sjutton kan två 16-17 åriga tonårstjejer döda dem så lätt? 

- Sedan fattar jag verkligen inte logiken i varför Potetnials är så otroligt värdefulla och viktiga att få tag på. Handlar det om enda sättet att få nya varulvar så visst men hur går det då ihop när deras vänner dör som flugor under jakten att hitta denna. Då tjänar de ju istället på att inte söka upp denna utan att försöka skydda varandra. 
Nu verkade de inte bry sig ett smack om deras varulvsvänner dog.. helt ologiskt tycker jag. Kanske var de för att de sällan stött på jägare när de jagat efter den potentiella. Men ändå, kan ju knappas bara var Lett, Rosie och Silias som jagar, eller?
Och hur kan de vara så många, hur vanligt är det med [sju barn] nu förtiden och även förr.. måste vara omöjligt svårt?

- Whaaat [ Silias kysste Lett. Vilket svin, det spelar ingen roll att det var för att bevisa något eller för att trösta... Rosie och han hande ju PRECIS blivit tillsammans...  Inte okey tycker jag.]

- Btw hela så kallade "twisten" på slutet [var ju inte så svårt att lista ut. Man anade ju något och när han sen sa att han var son nummer 6.. ]

Andra omslag/utgåvor:

1. Snygg men inte alls lika kul och fint som de färgglada originalet.  Häftad: [Adlibris]
2. TRÅKIGT!.... nej nej jag är inte alls bitter att de byter omslagsdesignen med bok tre... 

Älskar omslaget (originalet då alltså), så galet snyggt och annorlunda från vanliga YA omslag. Älskar att de är tecknat och så stilrent. Supertråkigt att de verkar byta omslagen nu till en supertråkig torr design... suck!. 

Märkte hos Nelly att de omslaget jag har hade en annan rygg än hennes trots att hon har samma framsida. Så den kan tydligen varieras med. Själv älskar jag ryggarna på de två jag köpte från Hodder förlag. De är jättesnygga ihop!

Se så fina de är =)
Tråkigt bara att jag nu efter den här inte alls är sugen på att läsa Sweetly....

6 kommentarer :

 1. Typiskt den verkar ju bra! Tråkigt då de inte riktigt följer orginalsagan som man tror fast med en ny twist, tyckte det var samma med alice in zombieland, trodde det skulle vara mer en retelling:p Eller så fattade inte jag bara..:)

  SvaraRadera
 2. Synd att du inte gillade den, den verkar väldigt spännande och omslaget är ju grymt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de var synd. Men som tur var har jag omslagen hemma iallafall att njuta av :P synd att inte innehållet matchar bara!

   Radera
 3. Jag har denna. Är från ett annat förlag. Fattar ingenting.
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0316068675

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får förresten gärna länka till mig när jag nämns i ett inlägg.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...