tisdag 23 juli 2013

Tokyo-guide (2): Shibuya 渋谷区

Eftersom det verkar som att de flesta av er faktiskt ville se mycket från Japanresan ska jag försöka få med så mycket som möjligt utan att det kännas för spammigt. Jag har tänkt dela upp det per favorit-tågstation, så det blir mer som en reseguide för olika platser i Tokyo. Hoppas ni tycker den uppdelningen blir bra!

Ni som inte bryr er kan ju helt enkelt bara strunta i dessa inlägg? ^^
Jag fortsätter med en mini-guide till Shibuya vilket var området förutom Ikebukuro som jag nog shoppade mest i under denna resan.

Shopping 

I förra inlägget nämnde jag Sunshine City och sa att jag inte köpte kläder där för att storlekarna var för små. Så nu tänkte jag tipsa om stället där man som normalstor västerlänning kan köpa kläder utan att känna sig som en stor fet jätte :P. Då tar man sig till en ny (iallafall för mig som inte varit i Japan på 5 år) affär i japan som heter Forever 21. En amerikansk klädkedja som finns på olika platser i Tokyo, bland annat då i Shibuya och såg även en butik i Harajuku.

Där finns flera våningar med billiga kläder och assessorer. Väldigt likt H&M i känslan, så troligen ingen toppenkvalitet och säkert sytt i något stackars fattigt land men om man bortser från det vilket jag tyvärr ofta gör som snål student *skäms* så var det himmelriket. Äntligen en butik i Japan som har mer än en storlek (= xs-xxs). Så köpte mängder av kläder och halsband där...

Ett annat roligt ställe att besöka är varuhuset Parco, huvudanledningen att jag åker dit brukar dock inte vara alla butiker med fina grejer utan detta:

I ett café på entréplan säljer dom en gudomligt god chokladkladdkaka som jag och min kompis Karin har blivit besatta av, den rekommenderas! Förut hade de hallonsorbet till, tror jag, som var godare än den här glassen men kakan var fortfarande riktigt smarrig med sin smälta choklad i mitten ^^.
I varuhuset finns det som nämnt även annat kul som tex fina kattklockor och söta väskor. På en av våningarna fanns det också en Justin Bieber och en Glee butik, inget för mig men finns säkert nån av er läsare därute som hade gillat det?Ett annat stort varuhus som finns där är Shibuya 109, som är en upplevelse i sig men tyvärr gäller det även där att inga kläder passar på oss i storlek "normal" och inte "pinnsmal". Men man kan alltid gå runt på alla våningarna och roa sig ändå åt alla spännande klädbutiker med många olika sorters spännande japanska klädstilar.

En annan favorit som även finns på många andra platser men som har en extra stor butik i just Shibuya är Loft. Här likt Tokyo Hands och Donkis som jag nämnde i förra inlägget finns mängder med mysiga prylar. Speciellt mycket kontorsgrejer som pennor, papper, klistermärken m.m. Hittade även mängder av fina pocketomslag, dock tror jag att de japanska pocketarna är mycket mindre än våra så vågade inte köpa någon tyvärr. Hade tänkt köpa och lotta ut på bloggen men hade inget internet i mobilen så kunde inte ta reda på måtten heller. Sedan läser de även från andra hållet så framsidan hade blivit baksida etc, var helt enkelt inte värt det. Men fina var det, önskar att jag hade fotat mer närbilder men glömde. Har iallafall två bilder nedan ni kan kika på. De hade även några störtsnygga iPad-fodral, tyvärr fanns inte den jag ville ha till iPad minin utan bara till vanliga iPaden så blev inget köp där heller.


Utöver det finns även förstås massa andra lite mindre butiker som är värda att kika in. Inte enbart för deras innehåll utan också för deras roliga skyltning och design:


Det är något som jag verkligen älskar med Japan, hur påhittiga de är med att få just sin butik att sticka ut. Här är det snarare ovanligt än vanligt med tråkiga enformiga butiker så som vi har här hemma.

Avslutar med ett exempel på vad en av shoppingturerna till Shibuyas kan ge för resultat: ett par mörkblåa shorts, en uggleskjorta, tre halsband, en pinsett och en rosarandig ryggsäck från Forever 21; en väska från Parco; lite mobilpimp och ett grapefrukt läppsyl från Tokyo hands; ett par rosa hörlurar med dragkedja från Loft.

Jepp ett varningstips ges om ni ska till Tokyo: spara spara spara länge 
innan ni åker för ni kommer var urfattiga när ni kommer hem!

Ska ni åka till Japan någon gång snart får ni hemskt gärna fråga om ni vill veta mer. Mer guider på resterande stadsdelar kommer jag lägga upp med ungefär en veckas mellanrum!

9 kommentarer :

  1. Haha, ja, pengarna bara försvann när man shoppade i Japan :D Ser fram emot nästa del ^^

    SvaraRadera
  2. I'm personally a big fan of blog. Thanks for sharing this post.
    clipping path
    clipping path service

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...