fredag 19 augusti 2011

The Awakening av L. J. Smith (bok 1)

Titel: The Awakening
Författare: L. J. Smith
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 199
Språk: Engelska
Serie: Vampire Diaries, bok 1.

(utläst 30 juli 2011)

Beskrivning från Bokus:

The Awakening: Elena Gilbert is used to getting what she wants and she wants mysterious new boy, Stefan. But Stefan is hiding a deadly secret - a secret that will change Elena's life for ever ...


Kommentarer:

Hade hört att denna bokserie inte var något vidare men då jag var så gräsligt trött på att läsa "the Passage" och hittade denna för bara 20kr på myrorna slog jag till ändå. Började läsa första kapitlet redan i butiken och kände att detta var precis vad jag behövde, något lättläst och då boken består av två böcker, ca 200 sidor vardera så kändes det perfekt.

Men någon höjdare var det ju inte så som jag blivit varnad för. Historien känns rätt platt och är töntig trotts att jag i vanliga fall gillar sådana här töntiga teman (tjej blir kär i vampyr).

Boken uppfyllde sitt syfte att jag hade något nytt att läsa och slapp endast läsa tegelstenen the Passage men inte mycket mer. Kunde ha skippat, kommer kanske läsa andra boken om jag nån gång är i samma situation eftersom jag redan äger den ( boken jag köpte innehåller som sagt de två första böckerna i serien). Men hade jag inte haft det så hade jag inte läst vidare.

Har dock hört att tv-serien är bättre så kanske ger den en chans någon gång när jag saknar serier att följa :P
8 kommentarer :

 1. Vad synd att du inte gillade den.. Har nämligen inte heller läst den, och tänkte göra det snart :) Fin blogg föresten!

  SvaraRadera
 2. Serien är mycket bättre (särskilt första säsongen), boken upplevde jag som lite småseg men ändå skön läsning när man behöver få något lättsmält som du behöver nu. Synd att du fastnat i The Passage, jag förstår hur det kan hända men jag är ju väldigt förtjust i den (särskilt i efterhand ;) )

  SvaraRadera
 3. Boken har jag aldrig hört talas om. Men ditt nya betygssystem är SNYGGT!

  SvaraRadera
 4. Lisa: Ja det var synd, men hade kanske gillat den bättre om jag var lite yngre. Tack =)

  Helena: Ja det var delvis pga dina fina hyllningar för den boken som jag blev så sugen att läsa den själv. Men tyvärr var inte the Passage nått för mig.

  Swedish Zombie: Nämen tackar =)

  SvaraRadera
 5. Jag läste böckerna när jag gick på mellanstadiet eller högstadiet, fast då hette bokserien "Vampyrens kärlek" på svenska. :P Den första boken hette "Uppvaknanden" så det är väl samma, men tv-serien skiljer sig en del från böckerna då de använder sig av mobiltelefoner och sånt som inte fanns i samma utsträckning på 90-talet. Vet inte om böckerna blivit moderniserade? De verkar marknadsföras som om de passar till gymnasieåldern, men de passar nog bättre till elever i grundskolan.

  SvaraRadera
 6. Kitten: Jo håller med, passar bättre till folk i grundskolan. Har inte sett tv-serien så vet inte mycket om den, mer än att Elena har brunt hår istället för blont där ;P

  SvaraRadera
 7. Nu har jag också skrivit om Vampire Diaries, eller Vampyrens kärlek som jag kallar dem. Spana in omslagen, känns väldigt 90-tal! :D
  http://catacombkitten.wordpress.com/2011/08/21/l-j-smith-vampyrens-karlek-the-vampire-diaries/

  SvaraRadera
 8. Jag rekommenderar tv serien: skådesspelarna är sjukt duktiga och snygga!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...