lördag 27 augusti 2011

Astrid Lindgren på pocket

Såg idag att det finns två nytryckta Astrid Lindgren pockets ute: Mio min mio och Bröderna lejonhjärta som förlaget Raben & Sjögren ger ut. Supermysigt. Vet inte om jag själv har läst någon Astrid Lindgren utan har bara som barn fått dem upplästa. Så detta är mitt senaste habegär. Ser fram emot att läsa dem som "vuxen".
Va tycker ni om de nya framsidorna förresten? (tecknade av Peter Bergting) Jag både gillar och ogillar dem. Jätte vackra och ser fantasy ut på ett mysigt sätt men älskar så de gamla originalomslagen:Är dom som jag vill ha till mina framtida barn. Men pocketböckerna köper jag gärna till mig själv :P

4 kommentarer :

 1. Åh, det är nästan så att man måste köpa dem. "Bröderna Lejonhjärta" och "Mio, min Mio" var mina favoriter bland Astrid Lindgrens böcker som barn (tillsammans med "Ronja Rövardotter" - är någon förvånad att jag blev ett fantasyfan?) och det skulle vara roligt att ha dem nu som vuxen. Tror att mitt exemplar av Mio, min Mio gick sönder för flera år sedan.

  Fast jag föredrar också originalomslagen. De nya känns lite som att de skulle kunna vara vilken dussinfantasy som helst.

  SvaraRadera
 2. Tycker de nya passar bättre till vuxna som kanske vill läsa böckerna och de gamla till barn, men de gamla tycker jag är mer Astrid Lindgren. Håller med Sara, de nya känns som om de skulle kunna vara vilka böcker som helst.

  SvaraRadera
 3. Mio min mio ser ju ut som Frodo framför Mordor! No like. Men som Malin säger, de passar bättre för vuxna. Det som känns tråkigt är att det inte känns Astrid Lindgren utan random fantasyförfattare.

  SvaraRadera
 4. Tuffa! De kan säkert locka nya läsare, men av nostalgiska skäl föredrar jag de med Ilon Wiklands illustrationer. :)
  Astrid Lindgren förtjänar, liksom Tove Jansson, att bli omläst i vuxen ålder.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...