fredag 7 september 2012

Wake by Lisa McMann

Titel: Wake
Författare: Lisa McMann
Förlag: Simon Pulse
Antal sidor: 210 sidor
Språk: Engelska
Serie:  Ja del ett i trilogin Dream Catcher!
Rec-ex: Nej.

(utläst 2 september 2012)

Beskrivning från Goodreads:

For seventeen-year-old Janie, getting sucked into other people's dreams is getting old. Especially the falling dreams, the naked-but-nobody-notices dreams, and the sex-crazed dreams. Janie's seen enough fantasy booty to last her a lifetime.  She can't tell anybody about what she does -- they'd never believe her, or worse, they'd think she's a freak. So Janie lives on the fringe, cursed with an ability she doesn't want and can't control.  Then she falls into a gruesome nightmare, one that chills her to the bone. For the first time, Janie is more than a witness to someone else's twisted psyche. She is a participant....
Häftad:[Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus] Boxen: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer:

Kort bok, korta kapitel och väldigt fast paced. Den var även skriven på ett väldigt annorlunda sätt kändes det som. Meningarna var korta och historien utspelade sig under en kort tid med många hopp fram och tillbaka i tiden. Nästan lite torrt skrivet egentligen. Men de var precis vad jag behövde. Alla andra böckerna jag läste gick så otroligt långsamt att läsa så att ha en bok som man kunde läsa ut på två kvällar var toppen. Jag gillade den. Inte den mest spännande eller händelserika bok men sögs ändå in i den och ville läsa klart.

Contemporary med en twist. Kändes mest som en ungdomsbok med vardagsproblem bara att huvudkaraktären råkade kunna komma in och se folks drömmar när de somnade i närheten av henne. Vilket ställde till lite problem men blev aldrig något riktigt stort av det. Känns som att idén verkligen hade kunnat spinnas vidare och gjorts något större av. Lite besviken på det.Sammanfattning:  

Svagt gillar. Råkade läsas vid rätt tillfälle när jag behövde något enklare. Annars hade jag nog kunnat ge den betyget Helt Ok. Tror jag ska läsa fortsättningen men är inte säker. 

Recensioner från andra bloggar: 

Bokzoem och Photos and Books. Inte så många som verkar ha läst.

Random tankar:

- Märker inte folk att hon alltid somnar samtidigt som någon annan?
- Hur kan de drömma så mycket samma drömmar? Gör ni det? För jag tycker annars att man typ alltid drömmer något nytt... Cable verkade ju drömma samma hela tiden typ.
- Blir så förvirrad av klockslag i am. och pm. lär mig aldrig. >.< Någon mer som känner lika dant?

Andra omslag/utgåvor:1. Snyggt och tecknat omslag. Gillar det verkligen. Häftad: [Adlibris][Bokus]


Gillar stilrenheten på omslagen i denna trilogi. Så är lite sugen på att läsa resten för att ha dem i bokhyllan :P Annars är omslaget ovan fint med =). Ensam skulle jag föredragit de omslaget, finare än de jag har. Men gillar enkelheten med de jag valde och att ryggarna kommer vara snygga ihop där varje titel ändrar färg. Men nu när jag kollar på detta mer börjar jag nästan ångra mig.. men men köpt är köpt! Vet dock inte om resten finns i detta typ av omslag så i så fall är jag nöjd =).

2 kommentarer :

  1. Jag verkar vara den enda som liksom ÄLSKAR den boken... Men jag förstår vad du menar. Författaren hade kunnat skriva mer om hur det gick till och mer om drömmarna istället för att allting ska handla om hennes tonårsliv :/

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...