måndag 3 september 2012

Omslag: Som får mig att vilja läsa(äga) klassiker!

Förutom den fina Äventyrsklassiker boxen som jag fick i julklapp så finns det verkligen galet mycket snygga omslag till just klassiker. Vilket är tråkig då jag inte gillar språket i klassiker och att jag så gott som alltid har tyckt att de jag testat att läsa har varit sega. Men de är ju iallafall fina att titta på så det ska vi göra nu! ;)


 
Penguins deluxe editions som säljs på bland annat Pocketshop har jag alltid tagit upp och klappat lite på när jag varit där för att de är så coola. Jane Eyre speciellt tycker jag är himla fin!

De här omslagen tycker jag även är rätt fina, lite tråkiga i jämförelse med hur mycket roligare som finns där ute men tycker ändå om att de är så stilrena och passar ihop med varandra :P

Dessa vet jag inte var de säljs men är de inte coola!? Källa här. Nä avis på er som gillar klassiker blir jag verkligen! 

De var bara några få av de fina man hittat, tex har jag ju skrivit om de här barnklassikerna med. Sen måste jag ju bara tipsa om Man från Bokskadads fina inlägg om klassiker där omslagen ser ut att vara broderade, hur coola som helst!

Någon mer än mig som känner sig lite ledsen för att ni inte förstår charmen med att läsa gamla böcker med torrt språk? Ja jag är lite bitter och generaliserar lite...

10 kommentarer :

 1. Jag brukar gilla klassiker, men kan hålla med dig till viss del angående språket.

  För övrigt är jag hur sugen som helst på att skaffa hem Jane Eyre med det här omslaget, hur fint som helst! :)

  SvaraRadera
 2. Penguins deluxe editions skulle jag inte säga nej till :)

  SvaraRadera
 3. Penguin är verkligen fantastiskt duktiga på att (för det mesta) ge ut pocketböcker med snygga omslag, även om Wildes och Stokers är sådana jag kan avstå ifrån. Vill ha! Och av någon anledning just The Scarlet Letter fastän jag redan äger den..

  Annars tyckte jag att de sista såg ut att komma från Barnes & Noble, och sökte således och fick upp detta: http://www.barnesandnoble.com/s/?SRT=sa&store=book&sid=577536&view=grid

  :)

  SvaraRadera
 4. Oj vad snygga omslag! Allihopa!

  SvaraRadera
 5. Veldig flotte omslag :) Noen av de bøkene fra B&N holdt jeg på å bestille meg i går.

  En (moderne) klassiker jeg elsker er To Kill A Mockingbird av Harper Lee, den er så fin! Les den :D Ellers så syntes jeg Persuasion av Jane Austen var utrolig fin, tungt språk, ja men man føler seg som en verdensmester når man har lest boken ;) Er historien god også så er det jo supert.

  SvaraRadera
 6. De nedre klassikerna går att beställa från bokus.se. De är verkligen fina!

  SvaraRadera
 7. Älskar Barnes and Noble Inc (sista stilen)! Har Alice från den men vill ha allihopa tids nog. Helt fantastiskt fina. Finns på Adlibris också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja galet fina! Synd att jag inte gillar klassiker...

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...