tisdag 18 september 2012

Särskild av Nene Ormes

Titel: Särskild
Författare: Nene Ormes
Antal sidor:  278 sidor
Språk: Svenska
Serie: Del TVÅ om De sära.
Rec-ex: Ja, från Styxx Fantasy.

(utläst 30 augusti 2012)

Beskrivning från Adlibris:

Det är festival i Malmö, och festivalen har lockat mer än bara vanliga människor. De sära har kommit till stan för att jaga, slåss och roa sig. Men bakom musiken, de glättiga scenerna och festivalstånden ruvar mörker och hemligheter.  Udda har börjat drömma igen, och hennes drömmar leder henne tillbaka till den karismatiske hamnskiftaren Hemming och till det enigmatiska Oraklet som bor i toppen av Turning Torso.
Uddas förmågor gör henne till både en tillgång och ett hot för de krafter som rör sig i Malmös sära värld. Där finns de som vill utnyttja henne, men också de som fruktar henne och vill förgöra henne. Magrete, Hemmings brutala mäster, gillar inte att Udda har svurit sin lojalitet till Oraklet och en sammandrabbning är överhängande. Hamnskiftare, drömmare, lotsar, eldtursar och orakel vem går segrande ur striden?
Häftad: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer:

Riktigt kul att läsa om övernaturligheter som utspelar sig typ där man bor. Urmysigt, finns verkligen inte många sådana böcker. Att få läsa om alla som händer runt Malmö festivalen samtidigt som jag vet att den på riktigt faktiskt pågår bara några minuter bort med tåg. De gillar jag. Tråkigt bara att jag aldrig har besökt festivalen, men känner ändå någon sorts hemkänsla om ni förstår vad jag menar. Bara för att jag vet att jag nästan hade kunnat vara där medan jag läste.  
För det är en mysig och hemtrevlig bok det här. Men jag har två problem, nummer ett är att det är lite för mycket drömmande. Tror inte det var lika mycket i första boken. Vill ha mer om Udda själv och inte bara läsa om andras liv medan hon drömmer. På grund av detta och problem nummer två, att det inte finns någon större övergripande spänning så som i första boken med Daniel, så gick tyvärr inte denna bok lika snabbt att läsa ut. Första tror jag att jag läste ut samma kväll som jag började läsa den. Denna känns tyvärr lite som en transportsträcka. Vill ha någon stor slutstrid eller något liknande för att det ska kännas mer spännande. 
Tappar därför intresset lite på slutet, men väldigt kul med svensk urban fantasy och ska helt klart fortsätta med serien och ser fram emot att se vad trean har att bjuda på!


Sammanfattning:  

Riktigt kul med svensk urban fantasy, speciellt när det utspelar sig i närheten av där jag bor. Men en lite större spänningsdel fattas och det känns tyvärr som att nåt litet saknas. Lite transportsträcka bok. Rekommenderas ändå starkt! Svenska verk ska stödjas inte sant? =)

Ser fram emot att se hur tredje boken blir och hoppas på mer action i den!

Recensioner från andra bloggar: 

Tessans bokblogg, Photos and books, Swedish Zombie, Pocketlover, BokNea, Bokhora, Socialistsimon, Amelies Boktips, Flickan och böckerna.

Random tankar:

- Jag tycker hela mäster och slav grejen är urdum, Varför går folk med på det? Vem vill inte ha någon egen vilja/ kunna ha något att säga till om. Sen hade ju Hemming otur att hamna med någon så dum men ändå.

- Gu va jobbigt att aldrig kunna berätta allt för sina kompisar, utan bara kunna säga halvsanningar som hon själv uttrycker det. Jag skulle bli tokig på det. Varför kan hon inte bara berätta för sin närmaste kompis, har nu glömt vad hon heter. Förstår att hon inte kan för Daniel men för tjejkompisen? Måste väl vara bra att ha NÅGON att kunna prata med som står utanför det hela. Det är väl ändå inte hela världen om det bara är för en kompis, ifall hon verkligen kan lita på henne förstås.

2 kommentarer :

 1. Första boken vräkte jag i mig och gillade men av nån anledning är jag inte alls lika intresserad av andra boken längre... Trodde jag skulle köpa den så fort den kom, men den är rätt långt ner på köpe-listan. Kanske blir ett bibblalån, jag vill ju läsa den just för att Malmöfestivaulen känns som hemma men den verkar inte superbra...

  btw; Varför har du aldrig varit där? Hur underbart som helst, ju! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är nollning samtidigt eller så har jag varit kvar i Stockholm då så har aldrig blivit av bara..men hoppas på nästa år ^^

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...