onsdag 12 september 2012

Howling at the Moon av Karen MacInerney

Titel: Howling at the Moon
Författare: Karen MacInerney
Förlag: Ballantine Books Inc.
Antal sidor:  360 sidor
Språk: Engelska
Serie: Del 1 av 3 i Tales of an Urban Werewolf.
Rec-ex: Nej.

(utläst 10 juni 2012)

Beskrivning från Goodreads:

Romance is about to get a little hairy. 

Sophie Garou seems to have it all: a great job at a prestigious accounting firm, a closet that rivals a Nordstrom showroom, and a terrific boyfriend who isn’t afraid to use the “M” word. There’s just one little itty-bitty problem: Sophie is a werewolf–and her time of month has a whole new meaning.

Needless to say, life among yummy flesh-and-blood humans is no piece of steak . . . er, cake!, but regular doses of wolfsbane tea and a mother who runs a magic shop have helped Sophie keep her paranormal pedigree under wraps. Still, when a sexy, golden-eyed werewolf prowls into town, Sophie finds herself struggling to keep her animal impulses in check–not to mention trying to keep things on track with her super hot (and super human) lawyer boyfriend. What’s more, someone is threatening to expose Sophie for what she really is. And when her mother is accused of selling a poison-laced potion, Sophie must sniff out a culprit before the fur hits the fan.
Pocket: [Adlibris][Bokus] E-bok: [Bokus]

Kommentarer:

Först måste jag säga att detta inte är en bok för de yngsta läsarna för det är mycket sex som klämts in i denna bok (förutom om ni gillar att läsa om sånt det vill säga då är det bara att köra på, jag tänker inte stoppa er :P). Huvudkaraktären är en 28 årig halvblodsvarulv vilket är kul. Äntligen får jag läsa om någon mer i min egen ålder för en gångs skull.

Boken är som sagt en vuxenbok och känns som chick-lit med en twist. Då det är samma sorts skämt och upplägg som chicklit bara att huvudkaraktären råkar ha problem att hon blir hårig vill fullmåne. Känns som en bladning av Sookie Stackhouse och Stephanie Plum böckerna. Småkul + sexigt + lite mysterier. Så gillar ni sånna typer av böcker är chansen stor att ni gillar detta skulle jag tro. Själv tycker jag de böckerna är läsvärda men ingen jag tycker är superbra och känner samma för denna bok.

Tyvärr stör jag mig också på Sophie en hel del, kan hon sluta vara så kåt på alla snygga killar hon stöter på? Hon har en perfekt supersnäll och superhet pojkvän men ändå kan hon inte sluta tänka på andra? Nä gör slut i så fall och va singel, det skulle nog passa dig bättre! Och sluta ljug hela tiden, blir ju bara så galet mycket krångligare när du ska strula till det jämt. Nä sånt tycker jag inte om i böcker men känns oundvikligt i denna typ av genre :P.


Sammanfattning:  

Helt okey varulvsbok med chick-lit känsla. Smårolig och lättsam, har tvåan och trean hemma så nån dag kommer jag säkerligen att läsa dem. Blev nästan lite sugen nu trots att detta blev en något kritisk recension, konstigt. 

Recensioner från andra bloggar: 

Hittade ingen mer som läst..

Random tankar:

- Tycker det är en stört kul detalj att när hon rakar benen så har även hennes varulvskropp rakade ben. =) Flinar varje gång jag tänker på det!
- En annan annorlunda grej från vissa andra varulvar är att hon minns allt hon gjort som varulv (eller det kanske de brukar kunna, tänker väl i för sig främst på Oz i Buffy och de varulvarna där som inte kunde det). Hon är även medvetande under hela tiden och verkar inte ha så många varulvsinstikter etc. Hon kunde tex inte dricka ur en sjö för att den var smutsig trots att hon var varulv och törstig.. Nja de tyckte jag var lite småfånigt men annars intressant i för sig. 
- Gillade gjorde jag däremot att de förklarade vad de gjorde av kläderna när de förvandlades, de ämnet tycker jag ofta är så luddigt så det var kul att de faktiskt nämnde de problemet mer än en gång.
- Ännu en bok där mördaren avslöjar sig själv för fort och enkelt. Tror verkligen inte att folk som gjort något olagligt är så ivriga att avslöja sina brott!
- Boken nämnde Wolfbane och Nightsade, de tycker jag var kul då jag senare skulle läsa just Nightshade.

3 kommentarer :

  1. Verkar sjukt bra! Den ska jag kolla närmare på sen! =)

    SvaraRadera
  2. Verkar bra. Skulle vilja läsa, fast jag är nog ännu mer sugen på Cry wolf.

    SvaraRadera
  3. Har inte läst så många varulvsböcker, var lite besviken på mercyfalls serien som alla andra verkade älska.. SÅ har inte motiverat mig testa några andra.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...