torsdag 20 september 2012

Day 26 – A book that changed your oppinion about something.

Oj vad det var länge sedan jag gjorde en "30 days of books" utmaning, hade nästan helt glömt det. Men de måste jag ju göra klart. Har efter denna bara 4 kvar ju!

En bok som fick mig att ändra uppfattning om något:

Om jag ska välja den senaste boken som fått mig att ändra min åsikt om något så är det nog Hypnotisören. Jag har länge påstått att jag inte gillar deckare men har nu ändrat mig till att säga att jag inte gillar sega, trög startade och långsamma deckare. För efter att ha läst den så är jag nu jättesugen på att läsa mer deckare. Vilka deckare tipsar ni om som är spännande från sida ett? Vilka är en riktig bladvändare utan att ha långa sega partier där man redan listat ut allt men bara måste läsa massa tråkiga miljöbeskrivningar och om huvudkaraktärens drinkproblem, innan man kommer till de spännande men korta slutet.

Några jag är sugna på är:


Sen har jag redan Vredens tid av Stefan Tegenfalk hemma plus uppföljaren så den borde jag ju ge en chans...

17 kommentarer :

 1. Jag har toktröttnat på deckare. Usch, bara usch... Om du vill ha Paganinikontraktet oläst i pocket kan du få den nästa gång jag är i Lund. :) Den ligger och skräpar i högen med böcker som ska till secondhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara, jag fattade knappt själv när jag skrev det. ;) Men då missar vi nog varann den här gången, jag åker hem på söndag. Another time, perhaps :)

   Radera
 2. Sofie Sarenbrant och Stefan Tegenfalks böcker gillar jag skarpt!! "Kråkflickan" tyckte jag var seg, [buzz] ligger i min ska läsas hög för harju läst den första delen. Kepler skriver oxå himla bra så kanske är med hans böcker du ska fortsätta när du har läst första :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska jag göra helt klart, men man blir ju nyfiken på andra med =)

   så jobbigt bara att alla tycker så olika, vet inte vad jag ska tro vad jag kommer tycka!

   Radera
 3. Vet inte säkert vad som fått mig att ändra åsikt men gillar du deckare så skulle jag föreslå att du kollar in Michael Connellys böcker... finns bra "deckare" också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och dom är inte långsamma då? Vill ha action direkt, inte någon alkoholiserad polis som är trög och inte listar ut något fören sista sidan.

   Radera
 4. Jag tipsar också om Michael Connelly! Och Jo Nesbo!
  Kråkflickan läser jag nu, riktigt otäck och trots att jag bara har kommit halvvägs så är den och nosar på att få fullpott i betyg (Och jag är snål med betyg). Jag gillar inte Sofie Sarenbrandt.. Gillade du Hypnotisören så gillar du säkert paganinikontraktet också :) Buzz ligger fortfarande i min hög för olästa böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okey kollar upp honom då!

   va kul =) hoppas jag gillar den med!

   Radera
 5. "Kråkflickan" är väldigt seg i början, det är inte förrän i slutet som det börjar bli spännande. Den slutar med världens cliff hanger!
  Annars tycker jag att Liza Marklund är en duktig författare, gillar hennes böcker skarpt. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaha jag som hade hört så gott om den. Får kanske låna av en kompis först och se om jag gillar. I så fall köper jag alla i serien (så snygga ju :P)

   Mamma och pappa har några av henne, får låna när jag är där!

   Radera
 6. Håller med några tidigare talare. Michael Connellys deckare är vansinnigt bra. Sedan har vi ju Johan Theorin....inte illa han heller!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte hört om honom innan konstigt nog. men då ni alla tipsar om honom måste man ju kolla upp honom!

   Radera
 7. Jag har faktiskt klickat hem paret Keplers andra två böcker i pocketutgåva och sedan också "Kråkflickan" för att testa! (: Vi får se om det är bra klick eller ej. Jag älskade ju "Hypnotisören".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh läs snabbt! Vi kan ju ha samma smak där så vill läsa dina recensioner snart ^^

   Radera
 8. Jag har något emot deckare, försöker hela tiden få mina föräldrar att läsa annat är just den genren. Det går dock inte så bra :P Hoppas jag kommer fortsätta vilja läsa fantasy-böcker ända tills jag är både gammal och grå.
  SV: Tack för förslaget till "Böcker om..."! Mycket uppskattat :)

  SvaraRadera
 9. Läs första boken av Mari Jungstedt och du är fast <3

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...