tisdag 26 november 2013

Mörk Ängel av Laini Taylor

Titel: Mörk Ängel 
Författare: Laini Taylor
Originaltitel: Daughter of Smoke and Bone
Antal sidor: 377 sidor
Språk: Svenska
Serie: Ja del ett av tre.
Rec-ex: Ja, från Bazar förlag. Tack!

(utläst 2 oktober 2013)

Beskrivning från Adlibris:

På olika ställen i världen framträder plötsligt inbrända handavtryck på helt vanliga dörrar. De är ditsatta av främmande varelser med vingar. I en mörk, dammig butik har en djävuls förråd av människotänder börjat sina. Och i de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande in i ett brutalt krig med främmande väsen från en parallell värld. Möt Karou. Hon fyller sina skissblock med monster som kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska «ärenden». Hon talar många olika språk och inte alla är människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen? Frågan plågar henne, och hon är fast besluten att ta reda på svaret. När en av de främmande den vackre Akiva som är på flykt undan förföljare spänner ögonen i henne på en bakgata i Marrakesh, hamnar hon snart i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter avslöjas och en kärlekshistora som har rötter i en våldsam forntid börjar spira. Kommer Karo att få ångra att hon ville veta sanningen om sig själv?
Inbunden: [Adlibris][Bokus][CDON] 

Kommentarer:

Har skjutit upp den här recensionen för att jag inte riktigt kan samla mina tankar om vad jag tyckte om den här boken. Älskade början, sögs in och bara mös av alla härliga och roliga karaktärer och de trevligt korta kapitlerna. Gillade alla konstiga namn alla hade med så mycket 'z' och andra konstiga bokstäver i sig, fina och annorlunda.  I början så slutade jag läsa inte för att jag var trött på historien utan bara för att jag vill spara på den! Men som vanligt vid denna typer av berättelser gillade jag början bäst, när miljön, karaktärerna och stämningen byggs upp. Innan saker blir för tillkrånglade. 

Gillade att hon var mystiskt och hade mycket hemligheter men ändå hade tid att tänka på sina vardagsproblem. Gillade också att det var så lagom i början. Däremot gillar jag inte lika mycket när det sen alltid blir för invecklade fantasymiljöer och bakgrundshistorier. Så där i mitten började jag ledsna en aning.

Men sen efter avslöjandet så måste jag säga att jag började gilla historien mer och mer igen och gillade sen även de delar jag först tyckte var ointressanta. Så ja nu vill jag verkligen ha fortsättningen =). Hoppas den översätts fort!

Sammanfattning:  

Svårt att sätta betyg, början och slutet var nog "Älskar" i betyg men lite seg mitten drar tyvärr ner betyget. Men ändå en stark "Gillar". En bra och annorlunda bok som jag ser fram emot att fortsätta följa!

Random tankar:

(markera inrutad text för att se spoilers)

- Sno tänder alltså. Min första tanke var ju att det borde vara enklast att sno [mjölktänder. Jag hade extraknäckt på dagis och snott deras =p, men förstod ju sen varför det inte var så lätt]...


- Varför inte använda den andra stora önskningen för att hitta vägen utan Razgut?

- Ja, jag hade rätt hon var [samma person =) visste inte helt hur men anade det från första gången de hintade om det ^_^]. Och sen efter tyckte jag verkligen om Madrigals kapitel och den världen med!

Så intressant hur hon får fram hur dumt krig om religion är. Värdelösa hopplösa krig där så många dör i onödan =(

- Tycker sidan 364 förklarar så bra varför är jag inte äter kött/djur och förklarar så bra varför andra kan göra det. Hur lätt det är att intala sig själv att någon/något inte kan känna eller inte har någon själ och därför kan allt skit som vi människor gör mot djur "rättfärdigas". Så himla fel och så hemskt hur våran oförstående för andra varelser kan leda till så mycket hemskheter. 
Konstigt att då inte författaren verkar vara vegetarian (jag menar det är mycket snack om gulaschsoppa)? Speciellt när hela boken känns som propaganda för att sån typ av missförstånd är så fel.... Bara jag som reagerade på detta?

1 kommentar :

  1. Jag tyckte att den här boken var förvånansvärt bra faktiskt, inte alls den typen av bok som jag brukar läsa och gilla så jag blev positivt överraskad :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...