måndag 4 juni 2012

Omslagsserie (4): Neil gaiman

Fortsätter på Neil Gaiman spåret! Skrev igår en recension om hans bok Stjärnstoft, nämnde honom innan dess i de 7 dödssynderna-inlägget och nu ska vi diskutera några av hans bokomslag =).


Först har vi några böcker som blivit nytryckta i denna stilrena stil. Som jag fullkomligt älskar, synd att jag inte älskar hans böcker för annars skulle jag samla på alla i dessa versioner. Visst är de fina!!? Äger iallafall EN bok i denna stil, hans novellsamling Smoke and Mirrors. Har dock inte läst den än :P Någon som har? Var den bra?


Sedan har vi boken Coraline som finns i massor av skepnader. Själv är jag superförtjust i utgåvan till höger, som jag också äger (mycket finare i verkligheten, med hittade tyvärr ingen bild som visar de fina färgerna på rätt sätt). Tyckte även att filmatiseringen var jättesnygg så visst är även de omslaget riktigt coolt ;). Har ni sett den?


Till sist (i min lilla lista) har vi The Graveyard Book. Där vi har ett tecknat omslag och sedan det lite annorlunda till höger. Jag har de högra, köpte det innan de tecknade fanns, tror jag för jag hade iallafall inte sett det och hade nog valt det istället för det jag har. Men min glänser iallafall väldigt fint så helt onöjd är jag inte. Uppdatering:  Kollade nu på mitt omslag när jag packade upp gamla böcker och det glänste inte, de var bara tråkigt :P  Vilket gillar ni bäst?
Jepp det var egentligen bara lite random babbel om hans omslag men slutligen måste jag såklart nämna att hans bok American Goods nyss har översatt och getts ut av Mix förlag med de fina omslaget som de stilrena nytryckta ovan. Najs eller hur? Hoppas de fortsätter att ger ut mer av honom med de omslagen!


6 kommentarer :

 1. Jag tänkte just jag skulle rösta på det omslaget. Det var det den jag läste hade också. Egentligen tycker jag en hel del av dessa är lite...fula.

  På Coraline och kyrkogårdssagan är de till vänster mycket finare!

  SvaraRadera
 2. Såg Coraline för flera år sedan och tyckte att den var riktigt bra, har velat läsa boken ända sedan dess men inte fått tag i den :/ Tycker nog att filmomslaget är snyggast :)

  Svar: Jag är extremt bra på att hitta fler böcker än jag har råd att köpa/tid att läsa, ledsen om jag smittar lite x)

  SvaraRadera
 3. Har du läst "Neverwhere" & "American Gods"? Annars tycker jag du borde prova dem :)

  "Smoke and Mirrors" har jag inte läst än, läser inte noveller så ofta av någon anledning vilket är lite synd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade Neverwhere hemma men fastnade inte :( så den är bortbytt. Skulle däremot jättegärna ge den ett till försök om den översätts till svenska någon dag.

   American gods har jag heller inte läst, funderar på att beställa den nya svenska som rec-ex men är rädd att jag inte kommer gilla den heller :(

   Radera
  2. Åh vad trist :/ Jag tycker "American Gods" är riktigt bra, en massa gamla asagudar och lite allt möjligt i den. Den har dock ett lite långsammare tempo än hans andra böcker men har för mig att den ska komma som tv-serie snart oxå, så då kanske det skulle passa bättre :P

   Radera
 4. Jag har sett Coraline filmen :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...