måndag 4 juni 2012

Love Hurts av Kim W. Andersson

Titel: Love Hurts
Författare: Kim W. Andersson
Antal sidor:  Står inte och orkar inte räkna :P
Språk: Svenska
Rec-ex: Ja, från Kartago Förlag! Tack så galet mycket! =)

(utläst 10 maj 2012)

Beskrivning från Kartagos hemsida:

Love Hurts är en samling tecknade serienoveller som frossar i gotisk romantik och spännande intriger. Det är något för svenska förhållanden så ovanligt som romantiska skräckserier med humor. Med en smittande berättarglädje och mästerliga bilder visar Kim W Andersson hur ont kärleken kan göra och hur dramatisk den kan bli. Historierna innehåller kärleksmöten mellan vampyrer, prinsessor, zombies, isdansare och många andra. Berättelserna rör sig fritt i olika miljöer och teman, som kung fu-drama, neo-realism, vilda västern, under havsytan, ryska sagor och metaserier.

Love Hurts har under många år publicerats i tidningen Nemi och har där blivit ett av de mest populära inslagen. Serien har även gått i flera svenska och utländska serietidningar.
Häftad: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer: 

Detta är ännu ett seriealbum jag kommer hylla, för detta är precis min smak. Så är det bara, många av er passar detta inte alls men för mig passar det perfekt. Jag tycker verkligen sånt här är grymt bra, det är roligt och groteskt på samma gång! Får mig att tänka på Bröderna gryms sagor som jag också älskade av samma anledning. Det är snyggt ritat och det är fyndigt och författaren verkar vara en jävligt skön snubbe!

Jag hade fått för mig att detta skulle vara EN historia och handla om zombies men det var det inte utan en album med massor av mininoveller/historier. De var jag lite besviken över först men besvikelsen försvann fort för detta var ju helt underbart. Jag är avis att jag inte kom på detta först, önskar att jag också kunde rita serier!

Ja jag vet nu överhypar jag något igen, men sån är jag när jag blir lite småkär ^^. Hade tänkt att bara läsa några historier om dag och spara mig men det gick såklart inte, självkontroll noll som vanligt :P. Kunde inte heller hålla mig utan fick ta med mig den till min killes kollektiv och visa för honom och hans kompisar =).

Men förvänta er nu inte att alla historier ska vara klockrena, det är de inte men många är det, och det är dem jag minns. Den kritik jag sedan hört om albumet är att alla historier är uppbyggda på samma sätt, att alla ska ha en oväntad twist i slutet men eftersom alla har detta så blir det inte så oväntat. Vilket jag i och för sig håller med om men jag gillar det ändå =). Detta är precis min typ av bok, jag älskar denna typen av blodigheter och överraskningar.

Så nu vill jag läsa mer av Kim, ska helt klart beställa/köpa/önska mig hans nyaste album Alena så fort jag får chansen i sommar! Den skriker också Miriam-stil, verkar underbart makaber.

Kim är förresten tecknaren bakom Englefors-trilogin (Cirkeln, Eld etc) om ni inte redan visste det =) och de har ju mycket stiliga omslag minsann. Vill ni se mer vad han har gjort kan ni kika in på hans hemsida/blogg här!  

Sammanfattning:  

Underbart kul album som jag tipsar till alla som har mörk lite twisted humor och som gillar snygga bilder =). Håller med kritiken att det blir något tjatigt och förlorar överraskningsmomentet mot slutet men jag är fortfarande helt såld. 

Verkar som om jag på senaste tiden typ bara ger seriealbum titeln "favorit", är jag mindre kritisk där kanske? Eller är seriealbum helt enkelt verkligen bara min grej? =)

Recensioner från andra bloggar: 

Dagens bokNittonde stolenKultursekt, Textappeal, Bokstävlarna, DN, In Another Library

Boktrailer:

1 kommentar :

  1. Sv: Ja, visst är det fint! :) Det har jag inte ens tänkt på, men nu när du säger det så får jag nog hålla med. Ser lite ut som sprucket glas eller något...(?) Men snyggt är det i alla fall.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...