fredag 22 juni 2012

2 x Minirecensioner: Genesis och Prom and Prejudice!

Eftersom ni gillade de första minirecensionerna så bjuder jag här på två till:


(klicka på omslagen för att få beskrivning/handlingen till boken på Goodreads)

Genesis av Bernard Beckett

Engelska, 185 sidor,   utläst 21 maj 2012

Minirecension:

Detta var en mycket annorlunda bok. Inte alls en vanlig YA dystopi som jag förväntade mig. Hela boken är nämligen en slags intervju / förhör med huvudkaraktären som genom det berättar historien om en kille (Adam) som har haft stor betydelse för hur hennes samhälle nu är uppbyggt.

Verkligen intressant och väldigt filosofisk så på så vis var den även lite tung trots att den bara var på 185 sidor. Det fanns så mycket man kunde tänka efter om och vissa delar var även lite för svår engelska för mig
. Men läste trots det ut på samma dag som jag började medan jag låg i gräset och njöt av första sommarsolen, så supertung var den inte =).

En mycket speciell bok som jag ändå rekommenderar, speciellt för er som är intresserade av robotar och artificiell intelligens ;). Då den tar upp frågor som "Vad är medvetande", "Vad gör människor till just människor", "Vad är en själ" etc.
Häftad:[Adlibris][Bokus]     Andra omslag: Häftad:[Adlibris][Bokus][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Adlibris][Bokus] Ljudbok: [Adlibris][Bokus]

Prom and Prejudice av Elizabeth Eulberg 

Englska, 240 sidor,  utläst 20 maj 2012

Minirecension: 

En söt och kort liten kärlekshistoria. Har inte läst klassikern Pride and Prejudice som denna förstås bygger på så var extra spännande då jag inte alls visste vilket väg historien skulle ta.

Blev oväntat förtjust i den faktiskt, trodde jag skulle tycka den var lättläst men lite tråkig/ fånig men jag gillade den verkligen. Perfekt att läsa om man är inne i en lässvacka. Vet dock inte alls hur den är att läsa om man redan kan originalhistorien.

Vill ni ha mer Bennet så tipsar jag förresten om Youtube videorna "Lizzie Bennets dairies". Har inte sett alla men de jag sett var ganska kul och söta =).

Denna bok fick jag förresten från ett bokbyte (på en bokbloggsträff) med Malin från Unga böcker, läs hennes rec. här!
Inbunden: [Adlibris][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus


Detta var ett tidsinställt inlägg då jag är på semester,
är tillbaka den 25 ;)

1 kommentar :

  1. Jeg er helt enig i at Genesis var litt tung, men den var også veldig bra :) En bok som fint kan leses om igjen.

    Jeg har verken lest den originale P&P(men jeg har Austens roman her) eller denne, men den virker søt.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...