onsdag 27 juni 2012

I Min Brevlåda (17): 5st från Myrorna och ett rec-ex!

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Några gånger i månaden tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).
Enligt rösningen om vad ni gillar bäst låg IMB-inlägg mycket bra till så här får ni det ni ville ha ;)! 

Gick förbi Myrorna en dag efter jobbet och råkade komma hem med fem böcker. Inte bra för mig som måste spara pengar och redan har så mycket oläst. Men tröstar mig med att jag är knappast är ensam om denna dåliga vana :P.

-  Askungens syster av Joanna Rubin Dranger:
Den mindre pocketvarianten som tydligen bara innehåll halva stora albumet. Lite skumt. Del två säljs separat under namnet Lyckostpulvret och andra sedelärande berättelser. Men var inte så imponerad av första delen så kommer nog inte läsa den.

- Alla familjer är psykotiska av Douglas Coupland:
Läste i maj "Hej Nostradamus!" av samma författare och blev nyfiken på mer av honom. Så har varit på spaning efter secondhand böcker av honom. Ska bli kul att läsa! Någon som läst nått av honom? Vilken var eran favorit i så fall?

Tunnlar av Roderick Gordon , Brian Williams:
Älskar omslagen till den här serien. Så när jag såg den på myrorna för 20:- så slog jag till, trots att det är en liten tegelsten och jag har alldeles för många olästa böcker... :P  Någon som läst? Är de bra?

Är de inte coola så säg?

- I en annan del av Bromma av Martina Haag, Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) av Martina Haag:
Två till Hagg böcker (tänker samla alla :P). Men var inte superimpad av Fånge i Hundpalatset som jag nyligen läste ut så vi får se när jag läser dessa. Är iallafall trevligt med svenska, korta och lättlästa böcker, de behöver jag emellanåt och de är nog perfekta som slapp strandläsning.


Sist men inte minst har vi ett rec-ex från förlaget Zoo Publishing:
- Humoristen av Tomas Kindenberg:
Kunde inte låta blir att skaffa ett ex efter Beroende av böckers recension. Den blev snabbt utläst och recension kommer snart ;)

7 kommentarer :

 1. Funderar också på att börja med såna här 'I min brevlåda'-inlägg. Känns nästan som att de behövs nu för tiden ^^

  Svar: Jag köper mest på Stadsmissionens second hand-butiker, på diverse loppisar här i Göteborg såsom Erikshjälpen och ett par loppisar i Mölndal och Frölunda. Var på Myrorna för ett tag sen, men de hade sorterat i färgordning (!). Kunde inte hitta nåt, eftersom de inte ens var uppdelade efter språk, det var en jäkla blandning av allt på samma ställe. Men Stadsmissionen är verkligen den bästa. Kanske beror på att den ligger på ett bra ställe, men du kan ju alltid kolla om det finns en där du bor :)

  SvaraRadera
 2. Alltid roligt att läsa vad andra bokbloggare införskaffat/fått i bokväg nyligen. Bilder piggar ju sen upp det hela ännu mer! :)
  Jag gjorde precis ett liknande inlägg... tror jag ska fortsätta med sådana inlägg framöver också.

  "Tunnlar" har jag varit nyfiken på ett tag nu. Hoppas läsa en recension!

  SvaraRadera
 3. Du är inte ensam... Ska definitivt spara pengarna men av någon anledning köper jag böcker mest hela tiden nu...

  SvaraRadera
 4. Många fina omslag! :)) Ibland kan man välja en bok att köpa endast för att det är ett vackert omslag!

  SvaraRadera
 5. Jag läste Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) till en sommarkurs nyss, ganska skönt med en lättläst och tunn bok ibland :)

  SvaraRadera
 6. Jag älskade Tunnlar (den är lite segstartad, men det är okej) och Djupare, men sedan tappade jag lite intresset. Fritt Fall var superbra när jag väl började läsa, men Nära har legat halvläst här alldeles för länge nu. Omslagen är sjukt snygga, speciellt med de blanka nästan lysande detaljerna.

  SvaraRadera
 7. Jag fullkomligt älskar Douglas Coupland. Favoriterna är helt klart Jpod, Alla familjer är psykotiska, och (vet ej om den finns på svenska) The gum thief. Han är alltid lika bra på att gräva sig in under människors hud och skriva om verklighetstrogna karaktärer i helt bisarra situationer.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...