onsdag 27 juli 2011

Semester tillbaka runt den 16 augusti!

Nu har min pojkvän sin semester 28 juli till 15 augusti (passar på att ha semester jag med då) så i helgen drar vi till Finland och till min mosters bröllop och efter det gissar jag att vi kommer hitta på en massa sommargrejer som att åka till hans landställe och bada och göra andra sommarmysigheter.

Hare så fint så ses vi igen när jag kommer tillbaka hoppas jag! ;) Glad sommar!!



(Gissar dock att jag kommer smyga mig iväg till hans datorn i alla fall nåågon dag och skriva något litet inlägg så helt borta kommer jag nog inte vara..)

tisdag 26 juli 2011

Bokserier jag följer nu och har följt

Följer nu:
För närvarande är detta de bokserier jag följer =). Alltså inte medräknat de serier jag slutat följa eller helt enkelt inte velat fortsätta med (ex PC Cast's House of Night-serien).

Jag har dock ingen serie jag är helt galen i för tillfället, så längtar efter att hitta en ny favoritserie. Mest ser jag nog fram emot Eld, fortsättningen till Cirkeln, inte för att det var världens bästa bok utan för att den var så härligt lättläst, sånt läsflyt. Annars är jag faktiskt sugen på Hunger, del 2 i Gone-serien, trodde inte jag skulle vilja läsa den men har sedan hört gott om den så blir nog att jag ger den en chans relativt snart ändå.
Gone serien (på Engelska):

FEAR, LIGHT (1/7?)

Sookie Stackhouse (på Svenska):

(2/5)


Cirkel-trilogin:

ELD, NYCKELN (1/3)
Deckarserien om Fredrika Bergman:
(1/3?)

Shopaholic-serien (på Svenska):

(2/6)

(följer och följer, men har ju läst två och har en oläst i bokhyllan hemma i lund, osäkert om jag kommer läsa dem jag inte äger :p)


Sen följer jag serien The Walking Dead också men den är så lång att jag inte orkar klistra in alla bilder :P (gör kanske det efter jag läst mer än en i serien ;) )


Några av de bokserier jag läst klart:

Hungerstrilogin
(på Svenska):
(3/3)

Harry Potter (både på svenska och på engelska):


(7/7)
(älskar den svenska omslagen, så fina!)

Millenium-serien:

(3/3)

Twilight-serien (på Engelska):

(4/4)
(dock inte läst "The Short Second Life of Bree Tanner" än. väntar tills den släpps som engelsk pocket)

Resan hem:

(3/3)


Bokserier jag VILL börja följa:
- A Song of Ice Fire
- Vampyre Academy
- The Wolves of Mercy Falls
- The Mortal Instruments
- The Morganville Vampires
- The Forest of Hands and Teeth
- The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (på Engelska! har läst de fyra första på svenska)
-
His Dark Materials (läst 1-2 på svenska, vill läsa om på Engelska)
- Narnia
- Uglies
- Hex hall

även nyfiken på:
- The Tiger Saga
- The Demon Trapper's Daughter
- The Mediator
- The Ghost and the Goth
Nån jag verkligen inte får missa?

- Denna sida kommer uppdateras med allt eftersom jag läser ut böcker i serier och kommer ligga under min "Läst/recensioner"-sida.

Bloggen fyller 3 månader!

Woho idag bloggen fyller 3 månader! =)

Kanske inte jättemycket eller nått att skryta om men tycker det är lite coolt ändå. Ett kvarts år ;) och har nästan 5000 sidvisningar. Tänk att min lilla blogg ändå inte är så jätteliten.

Hur kul som helst! Tack alla som kommit hit och läst, ni kan omöjligt förstå hur glad jag blir! Extra tack till er alla som kommenterar också, får ett stort leende på läpparna varje gång jag ser att jag fått en ny kommentar!



Sen kan jag meddela att jag tyvärr inte kommer vara så aktiv de kommande dagarna då min dator är på lagning, buhu :( Känner mig lite vilsen när jag inte sitter vid min egen dator... men men

fredag 22 juli 2011

Day 08 – Most overrated book

Den mest överskattade boken? Dags för diss-tajm alltså!

Som vanligt kan jag inte hålla mig till EN bok, så här får ni en lista:

Vi börjar med en bok som jag var jättebesviken på, som jag hade hört så gott om, som såg så fin ut och som jag länge velat att läsa ” Kärlekens historia” av Nicole Krauss. Jag tog mig igenom halva innan jag gav upp och kände att detta helt enkelt inte var något för mig. Tyvärr tyckte jag den var seg och har nästan glömt helt vad den handlade om. Kan inte någon som älskade den förklara för mig vad det är som gör att ni tyckte så mycket om den?


Bok nr två på dissarlistan har även den varit väldigt hypad, nämligen ”Den hemliga historien” av Donna Tartt. Som jag skrev i mitt inlägg om ”Djur” av Joyce Carol Oates är denna genre kanske inte helt min cup of tea men i alla fall var den läsvärd och jag gillade den delvis men jag fick verkligen kämpa mig igenom den för att få den utläst. Är det för mitt ointresse av poesi och dylikt eller vad beror det på tror ni?


Sedan har vi min hittills sämst betygsatta bok på bloggen ”Medicinen” av Hans Koppel. Inte rolig som man lovades, inte heller något överraskande alls. Nä platt fall för mig där. Finns det inte någon som kan förklara varför alla verkar älska den?




Vi fortsätter att dissa och nästa på listan bliiir *trumvirvel* .......
”Da Vinci-koden” av Dan Brown
! kan detta vara en av nutidens mest lästa bok eller? Helt galet vilken hype den fick när den kom. Tog några år innan jag själv läste den och blev inte övertygad. Den hade sina spännande ställen och var väl intressant, men jag tyckte också att den var seg på sina ställen och inte alls världens bladvändare som många andra verkar tycka att den var...


Skulle kunna fortsätta i detta negativa spår i evigheter men känns inte så nyttigt att bre på min bitterhet mot alla besvikelser jag har haft i bokväg :P Men nämner i alla fall snabbt några till:
”Snabba cash”, ”En vampyrs bekännelser”, ”Norwegian wood” , ”Box 21” etc etc..


Detta var alltså ett inlägg till utmaningen "30 Days of Books".

torsdag 21 juli 2011

Veckans fråga: Varför måste alla YA huvudpersoner vara 16 år?

Jag älskar att läsa ungdomsböcker, tycker de är lättlästa, ofta spännande med ett bra läsflyt och framför allt har det ofta ett intressant tema som lockar mig. Men det som stör mig enormt är att det så gott som alltid ska vara en 16 årig tjej som är huvudkaraktären….
Varför måste alla YA-huvudpersoner vara 16 år?

Kan de inte variera sig lite? Är så trött på dessa mesiga 16åriga tjejer som inte vet vad de vill.
Gillar dock som sagt temat och historierna ofta i dessa böcker så jag läser dem i alla fall, trotts att jag är snart 24 och inte kan känna igen mig själv på samma sätt i dessa huvudkaraktärer längre. Det är tråkigt, jag vill känna samhörighet med personen jag läser om.

SÅ GE MIG TIPS! Tips på roliga, lättsamma och spännande historier med karaktärer i 20-26 års åldern =) Tack på förhand ;)

(inget elakt menat till er som är sexton, jag har själv varit en osäker 16åring och jag minns hur jobbigt det var)

onsdag 20 juli 2011

Staden som försvann av Stephen King

Titel: Staden som försvann
Författare: Stephen King
Originaltitel: Salem's Lot
Förlag: Bra Böcker
Antal sidor: 514
Språk: Svenska

(utläst 13 juli 2011)

Beskrivning från Adlibris:

Jerusalems Lot i Maine är den typiska amerikanska småstaden. Prydliga vita hus med verandor och välskötta gräsmattor, ett centrum med drugstore och lunchrestauranger. Bondgårdar och små industrier utanför staden.

En sensommardag kör författaren Ben Mears sakta in i staden. Han har vuxit upp där och återvänder nu för att skriva en roman om staden och driva ut barndomens alla spöken. Men så blir det inte, för något håller på att hända med Salems Lot. Märkliga dödsfall inträffar. Ett barn försvinner. Människor börjar uppföra sig konstigt.

En främling har nämligen kommit till staden. En främling med en hemlighet lika gammal som ondskan själv. Salems Lot och dess invånare kommer att drabbas på ett sätt som ingen i vår moderna, rationella värld kan förstå.



Kommentarer:

Så nu är det dags för ännu en Stephen King bok (och recension), en författare som jag nu med gott samvete kan kyssa för i utmaningen ”läsa mer av en författare”.

Stephen King är duktig på sin genre och jag tänker numera tilldela honom den fina och otroligt eftertraktade titeln ”en av mina favoritförfattare”. Ska bli kul att lära känna honom ännu bättre, har både "Eldfödd" och "Pestens tid" som tålmodigt väntar i min läshög på sängbordet.

Läste precis min recension om Carrie (som var den senaste boken jag läste av honom innan denna) och såg att jag störde mig på att boken inte hade några kapitel, kan glädja er som finner samma nöje som mig med kapitel att denna bok i alla fall hade det och att de var lagom långa =).


För att förklara Stephen King brukar många nämna ordet ordbajsare, vilket stämmer bra. Men det jag mest reagerar på i den här boken är mängden karaktärer han har med. Blev ett halvt A4 smockat med nedklottrade namn (plus en superkort beskrivning, mer fick inte plats) på karaktärer i boken innan den var utläst. Jag har aldrig varit med om en roman där både förnam och efternamn nämns på så många sidokaraktärer. Inte lätt för någon som har dåligt namnminne som mig, tack och lov för mitt stödpapper där jag skrev ner alla så jag kunde hålla någorlunda koll. Det gör inte saken bättre att busen King inte nöjer sig med för och efternamn, nästan alla ska självklart ha ett smeknamn också. Galenskap!, hur ska mitt stackars minne hänga med?

En annan grej jag störde mig på var hur han använde ordet bög minst hundra gånger och de var inte i positiva samband. Behövde googla för att försäkra mig om att inte Stephen var homofob.

Kanske låter detta som om jag inte gillar boken men så är inte fallet. Båda sakerna finns med av en anledning och det är det som Stephen King är som bäst på, nämligen stämningen. Med sina tusen (ja, jag överdriver lite) karaktärer så bygger han sakta upp småstadskänslan, känslan av hur alla känner alla. Efter att ha läst PoV från säkert mer än 20 personer så känner jag mig som en del av staden. Visst kunde ordbajsaren kanske ha strukit nåågra av dessa, men så gott som alla sidohistorierna är mycket intressant. Det ger helheten över staden som annars kanske hade förlorats. Några av bög-kommentarerna hade han däremot gärna kunnat skippa, men jag fattar varför han använder dem. De ger en bild av dessa småstadsmän och ger oss känslan av hur många är riktiga mansgrisar eller bittra gamla gubbar. Det är inte Stephen King själv som är homofob, som tur var, utan bara några av hans karaktärer vilket förstås inte är helt ovanligt i småstäder i USA. De ger trovärdighet även om jag ibland önskar att jag slapp dem.

Boken börjar någorlunda segt men jag kunde trotts det inte släppa den och efter att jag bara skulle ”läsa lite” och se hur den var, så var hundrafemtio sidor utlästa utan att jag hann blinka (eller ja nästan iallafall :P). Det kanske inte händer så fasligt mycket men han lyckas med det som är viktigast i denna bok, att bygga stämningen. Sakta, sakta börjar inte bara småstadskänslan utan även det kusliga krypa in på en på sätt som King är mästare på.

Blir för övrigt hemskt sugen på att läsa ”Dracula” av Bram Stoker som denna så som många andra vampyrböcker har inspirerats av. Var även intressant att läsa om den ”klassiska vampyren”, har så som många andra mest snöat in mig på den moderna nutida vampyren, så det var kul med lite omväxling.

Så detta är en positiv recension, jag gillar boken och tycker att alla som är sugna på lite lagom kusligt skräck ska läsa den genast. Men ni ska inte göra som mig och läsa den direkt när ni får den (om detta är på dagen dvs) utan vänta till kvällen och läs den när det är mörkt, så får ni till stämningen ännu mer.
Läs denna bok, om ni vill ha en liten tegelsten som ändå går snabbt att läsa ut, men skippa den om ni inte vill bli mörkrädda. Har märkt att jag blivit mycket mer rädd när jag går ensam i mörkret här hemma på senaste tiden, lite pinsamt men så är det.

Är också som jag nämnt sugen på att läsa mer av vår kära ”Skräck Kung” vilket kanske är ett fånigt namn men jag kan inte komma på någon annan som kan sno den titeln av honom. Han har skrivigt så många böcker att jag inte ens orkar räkna dem och antalet filmatiseringar var enligt wikipedia över 50 stycken. Han är inte lätt att slå, så det finns ju en hel del att välja av. Vill också hemskt gärna läsa något av honom på engelska, spännande att se hur hans originalspråk är för det har jag hittills inte gjort. Blir kanske ”Different Seasons”, den är jag nyfiken på.


Detta är ett recensionsexemplar från Bra Böcker.

Andra bloggare som skrivit om ”Staden som försvann”:
Bokstävlarna, Eli läser och skriver eller Hellre barfota än boklös.

tisdag 19 juli 2011

Bröderna Gryms sagor av Erik Bergstrom

Titel: Bröderna Gryms sagor
Författare: Erik Bergstrom
Originaltitel: GrimmerTales
Förlag: Ica Bokförlag
Antal sidor: 80
Språk: Svenska

(utläst 12 juli 2011)

Beskrivning från Bokus:

Minns du sagorna du läste som barn? Där den undersköna flickan räddas av den stilige prinsen och de sedan lever lyckliga i alla sina dagar? Där den sovande prinsessan väcks med en kyss, och den fula ankungen växer upp till en vacker svan?
Bröderna Gryms sagor är allt det där. Fast minus det lyckliga slutet. Klassiska sagor i ny tappning.


Kommentarer:

Detta kommer möjligen vara en lite orättvis recension för detta är precis min smak och humor. Galet snyggt tecknat och störd morbid humor likt Kamikazekaninerna, gillar du inte dem gillar du med stor säkerhet inte detta. Men det gör jag =)

Gruvliga små historier/seriestripar som jag och min syster nyss låg och skrattande åt då jag läste om den och visade den för henne som delar min störda humor.

Får även Tim Burton vibbar och tänker på hans historier om Oyster boy etc , hur kan man inte älska något som påminner om honom?

Enda negativa jag har att säga är att den är för kort och att den är för fort utläst. Varning ges dock som sagt till dem som inte tycker att tanken på att Pinocchio’s näsa kan råka spetsa någon till döds om han ljuger är roligt.

Måste också erkänna att jag sällan köper sådana här serieböcker, inte för att jag inte älskar dem utan för att de brukar vara dyra om man tänker på antalet lästimmar per krona :P men är en perfekt present till likasinnade knäppskallar =)



Recensionsexemplar från Ica Bokförlag!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...