lördag 7 maj 2011

Nattens barn av Traci Lords

Titel: Nattens barn
Författare: Traci Lords
Originaltitel: Underneath it all
Antal sidor: 264
Språk: Svenska

(utläst 7 maj 2011)

Beskrivning från Bokus:

Tolvåriga Nora Kuzma kom till södra Kalifornien med sin mamma och tre systrar på jakt efter ett stadgat liv. Men åratal av sexuella övergrepp och likgiltiga föräldrar drev henne ut på gatorna i Hollywood och raka vägen till en agentur för nakenmodeller. I kampen för att överleva antog hon namnet Traci Lords och vek ut sig i Penthouse. Vid femton års ålder var hon en världsberömd porrdrottning som drunknade i ett hav av sex, droger och lögner, tills FBI slog till mot hennes hem bara några dagar efter hennes artonde födelsedag. Nattens barn är den starka, ocensurerade och inspirerande historien om en ung flicka som slöt fred med sitt förflutna, övervann omöjliga odds och blev en framgångsrik skådespelerska och skivartist.


Kommentarer:

Som jag skrev i inlägget innan var detta en bok som jag läste ut relativt snabbt, kunde inte lägg ifrån mig den. Den har många korta kapitel så det blev alltid "bara ett kapitel till". En bok man har ont i magen när man läser men som var väldigt intressant.
Mycket svårt att betygsätta, den var bra och tänkvärd men slutet segt. Skulle jag betygsätta det som en ”vanlig” skönlitteratur bok, skulle den nog få mycket lägre betyg. Men som en biografi är det svårare, kanske hade man kunnat skippa de sista kapitlen där det ändå inte hände speciellt mycket. Men då hade hon inte fått avsluta sin historia med det lyckliga slut hon ville få fram.
Väljer att inte betygsätta den alls, avslutar bara med att säga att jag tycker den var läsvärd.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...