lördag 14 maj 2011

Medicinen av Hans Koppel

Titel: Medicinen
Författare: Hans Koppel
Antal sidor: 161
Språk: Svenska

(utläst maj 10 2011)

Beskrivning från bokens baksida:

Johanna är en ensamstående tvåbarnsmamma som har svårt att säga ifrån. Hon är lika hunsad på jobbet som privat. I ett svagt ögonblick lovar hon sina barn en utlandssemester. För att finansiera resan anmäler hon sig som försöksperson för att nytt läkemedel. Betalningen är usel, men medicinen verkar ha oanade effekter..


Kommentarer:
De senaste böckerna jag läst (och många jag inte läst ut) har haft en sak gemensam: att jag blivit besviken. Nu bara väntar och väntar jag på en bok som ska ge mig lässuget tillbaka. När kommer boken jag kommer älska? Var så länge sedan jag inte blev besviken eller egentligen inte så länge, var i slutet av april när jag läste Lilla Stjärna men det var många böcker sedan iallafall :P
Denna var precis en sådan bok som de tidigare, en besvikelse. Vet inte vad jag förväntade mig, men hade missat att boken var så kort och hade tänkt mig något helt annat.
Måste sluta läsa så här korta böcker, brukar inte fungera för mig. Då kommer man sällan karaktärerna nära och jag får inga känslor för boken. En bok jag kommer att glömma efter att jag skrivit de här kommentarerna om boken.
Ville att det skulle vara en bok jag skulle skratta till, att det skulle vara massor av oväntade händelser (var så nyfiken på vad tvisten med medicinen skulle vara, men blev bara besviken) och trodde nog att det skulle vara en lite busig bok. Har hört gott om Hans Koppel och många verkade gilla Vi i Villa så var nyfiken på att läsa hans(?) böcker. Men jag kan ärligt säga att jag inte blev förvånad av något alls som hände i boken och allt som hände i slutet kunde jag lista ut. Visst kan det vara så i många ”chick lit” böcker (man vet oftast vilken kille hon kommer falla för etc)… men man vill ju ändå ha liiite spänning i en bok, inte en helt förutsägbar historia.
Kan inte någon som läst och gillat denna bok förklara vad jag missat? Trött på att bara bli besviken på allt jag läser. Är jag bara bitter och för kräsen?

3 kommentarer :

 1. Synd att du inte gillade den. Jag har inte läst den själv, men den finns faktiskt på min "att läsa"-lista. Jag har läst Vi i villa av samma författare och tyckte väldigt mycket om den. Du kanske borde ge den en chans? :)

  SvaraRadera
 2. Jag har hört flera som gillat den, och jag gillar Petter Lidbeck (som ju är Hans Koppel), så jag måste testa iaf.

  SvaraRadera
 3. Linnea: Ja verkligen trist =( ville så gärna gilla den, såg så mysig ut och har Vi i villa i min "att läsa"-lista med... har nån kompis den kan jag låna och läsa, så kort ändå =). Men kommer inte köpa den själv iallafall.

  Maria: Ja gör det! Du kanske kommer tycka den är jättebra, men kan inte tipsa om den då jag själv inte gjorde det ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...