lördag 14 maj 2011

Snygga och inte lika snygga bokomslag

Efter att ha fotat böcker i min bokhylla som jag inte läst eller inte läst ut för ett framtida inlägg hittade jag en bok som jag trodde jag läst ut men faktiskt hade några sidor kvar i, Skeppsbrottet:

Och efter att ha slukat de sista sidorna/ kortnoveller i den så kom jag att tänka på hur fult jag tyckte omslaget var. Hade jag inte blivit tipsad om boken hade jag troligen inte köpt den, iallafall inte i en fysisk bokhandel. Utan jag hade troligen inte alls lagt märke till den. Såg nu också när jag sökte på boken på nätet att den nya engelska omslagen är mycket snyggare:

Hittade sen ännu mer varianter:

Vilken är eran favorit?

3 kommentarer :

 1. hej vilken fin blogg:)
  Skulle vilja störa dig lite & kolla om du skulle vilja rösta på mig här:
  http://visadintalang.se/fotobidrag-av-julia
  ha en bra dag!(:

  SvaraRadera
 2. Den engelska ser lockande burton-esk ut :) Men så bör väl omslaget helst vara en bra representation för handlingen med så snyggast är kanske inte nödvändigtvis bäst i det här fallet, ser ju ut som helt olika böcker (har inte läst boken)

  SvaraRadera
 3. Julia: Tackar! Verkar som att röstningen är avslutad dock.

  Emma-Johanna:
  Jo det håller jag i för sig med om, den burton-liknade omslaget var min favorit utseendemässigt, men passar kanske inte så bra till innehållet. Dock verkar alla hans böcker gå i liknande stil nu i nytryck verkar det som (de på engelska då) och på så sätt kanske det ”passar” då man på så sätt känner igen böcker från en och samma författare, de brukar jag tycka är mysigt.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...