söndag 15 maj 2011

Psykopaten

Titel: Psykopaten
Författare: Dean Koontz
Originaltitel: Intensity
Antal sidor: 362
Språk: Svenska

(utläst maj 15 2011)

Beskrivning från Adlibris:

Edgler Foreman Vess hela varelse präglas av intensitet. När en tanke dyker upp i hans psykopatiska hjärna måste den förverkligas omedelbart på minuten. Som till exempel när han fick för sig att de båda servicemännen på bensinmacken skulle göra sig bra som lik. Ett par minuter senare var de ihjälskjutna. Hemma i källaren har han Ariel. Hon är 16 år och vacker som en porlinsdocka. En dag ska hon bli hans. För henne visar han polaroidbilder av sina offer, när han varit på utflykt med sin husbil. Chyna Shephard är den enda som vet om att Ariel finns och är i livet och att hon sitter inspärrad i Vess källare. Med livet som insats följer hon efter Vess efter hans bestialiska slakt av familjen Tempelton. Det blir ett dygn av outsäglig fasa och skräck.


Kommentarer:

Börjar med att säga att detta ännu en gång var en besvikelse och inte den historia som jag hade väntat mig (får sluta ha så höga förväntningar och tankar innan jag läser en bok…) men för att säga något positivt var den gryyymt spännande i de första kapitlena. Trodde verkligen att jag äntligen hittat en deckare som redan från sida ett var dödligt spännande. Även de sista kapitlena hade jag svårt att andas och mitt hjärta bakade fort, så varför är jag besviken?

Vet som vanligt inte varför jag inte fastnade, vet inte varför jag bara tänkte på annat när jag läste, varför jag inte satt mig in i boken och varför jag bara ville att boken skulle ta slut. För den var inte händelselös i mitten, det var bara inte lika spännande som början av boken och det var helt enkelt inget jag fastnade för.

Ville verkligen inte ha ännu en halvt oläst bok, så jag är glad att jag fortsatte och den blev ju hemskt spännande igen på slutet.

Det var svårt att sätta ett betyg, men eftersom den egentligen inte vad dålig, bara inget för mig blir det en 6a. Funderade på att inte ge något betyg alls, men en 6a känns nog ganska rimligt.
2 kommentarer :

 1. Har just hittat din blogg, och många boktips därtill ;-) Själv gillar jag Dean Koontz, men har inte läst denna.. Den första av hans böcker jag läste var "Vakande ögon" och jag kunde inte lägga ifrån mig den.. Dock såg jag hos adlibris att det var många spoilers i beskrivningen.. Kommer läsa din blogg fler gånger. /Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste nog ge honom en chans till tror jag.

   Kul att du hitta min blogg =)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...