tisdag 18 december 2012

Julklappstips av författare och vikten av ett snyggt omslag!

Såg hos Tonårsböcken att författare tipsar om julklappstips på Adlibris. Jag klickade mig dit och läste ett tips från Lisa Bjärbo som lät alldeles underbart:

Robothjärta av Natalie Standiford
Gillar du independentfilmer som till exempel Juno och 500 days of summer? Och att läsa böcker som kryllar av fina detaljer, bra dialog, speciella karaktärer och en helt egen atmosfär? Då kommer du att älska den här fina, fina berättelsen! 


Hur bra låter inte det!? Jag älskar verkligen sådana typer filmer, har aldrig hört talas om boken förut men den måste jag ju läsa nu!

Sen såg jag omslaget och fattade varför...inte snyggt!
Ser ut som en typisk ungdomsbok som jag är för gammal att läsa, lite småtöntigt omslag och mina fördomar säger att den är rätt torr och för den yngre ungdommar i 12-13 års åldern. Så ja denna har jag faktiskt sett förut men pga omslaget har jag klickat bort direkt när jag såg den, tog säkert bara någon sekund att välja bort det och har inte ens läst vad den handlar om. Så hemskt att man fungerar så men de gör man.

Men då läser jag de magiska orden för en omslagsnörd som jag:
 "Originaltitel: How to say goodbye in Robot"
Jaaaa den är översatt och finns alltså med ett annat omslag! Så här stiligt är det:


Så nu ska jag beställa boken med detta omslaget istället, för så ytlig är jag. Men hur snyggt  var inte detta? Ser mycket coolare ut och skulle lätt kunna ha denna som en affisch hemma =).

Så ja tyvärr dömer jag boken efter omslaget!

4 kommentarer :

 1. Läste den här boken för några månader sedan och tyckte väldigt mycket om den (:

  SvaraRadera
 2. Jag är precis likadan som du! Såg det svenska omslaget och riktigt rynkade på näsan. Men det engelska var ju superfint! Rosa och allt! :D
  /Cilla

  SvaraRadera
 3. Jag diggar omslaget du har tänkt köpa! :D

  SvaraRadera
 4. Jag lånade och läste på svenska först men när jag köpte för att ha i min egen hylla blev det originalet. Då är jag ändå väldigt ointresserad av omslag, men där gick det definitivt en gräns! Absolut en felsatsning av svenska förlaget och säkert många som precis som du missat p.g.a omslaget.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...