onsdag 26 december 2012

A Kiss in Time by Alex Finn

Titel: A Kiss in Time
Författare: Alex Finn
Förlag: HarperTeen
Antal sidor:  371 sidor
Språk: Engelska
Serie: Nej, fristående.
Rec-ex: Nej.

(utläst 23 oktober 2012)

Beskrivning från Goodreads:

Talia fell under a spell...Jack broke the curse. 

I was told to beware the accursed spindle, but it was so enchanting, so hypnotic... 
I was looking for a little adventure the day I ditched my tour group. But finding a comatose town, with a hot-looking chick asleep in it, was so not what I had in mind. 
I awakened in the same place but in another time—to a stranger's soft kiss. 
I couldn't help kissing her. Sometimes you just have to kiss someone.
I didn't know this would happen.  Now I am in dire trouble because my father, the king, says I have brought ruin upon our country.
I have no choice but to run away with this commoner!  Now I'm stuck with a bratty princess and a trunk full of her jewels...The good news: My parents will freak!

Think you have dating issues? Try locking lips with a snoozing stunner who turns out to be 316 years old. Can a kiss transcend all—even time?
Häftad:[Adlibris][Bokus] CD-bok:[Adlibris]

Kommentarer:

En söt liten sagobok som kändes mer som en film än som en bok. Gillar att Törnrosa är lite annorlunda som huvudkaraktär, hon är bortskämd egoistisk och kaxig. De är lite kul med omväxling och blev också lite förvånad över att man även fick följa ur killen, Jacks, synvinkel, kapitlerna växlar lite från de bådas PoVs.

De bästa bitarna i boken var helt klart att läsa från Talias synvinkel när hon stöter på alla moderna konstigheter i världen som hon aldrig har sett förut, då hon själv levde i en annan tid. Det gillar jag verkligen men tyvärr tycker jag annars att boken var lite småsöt men också småtråkig. Gillade inte slutet som var för amerikanskt [läs alldeles för puttenuttigt slut] och trots att det skulle vara spännande så skumläste jag för att jag hade tröttnat.Sammanfattning:  

Så ja helt okey historia men kändes lite tomt, som att något saknades. Men blir väldigt sugen på att se om Törnrosa Disneyfilmen =), får göra det snart!

Recensioner från andra bloggar: 

Boktycke, Bookrelated, Bokmalen.           Någon mer?

Random tankar:

- Verkligen creepy när Jack tittar och tänker på henne när hos sover och ÄNNU mer creepy att han kysser henne. Väldigt skumt och äcklig grej att göra när någon sover egentligen.

- Som vanligt godtar de allt för fort. Vem skulle göra det? Jag drömmer varje dag om att stöta på något övernaturligt, men inte skulle jag lita på att det var sant direkt för det.

- Undrar om författaren själv gillar att vara i trädgården, då både denna huvudkataktär Jack och killen i Beastly (Kyle) gillade sånt.


Andra omslag/utgåvor:

    Inbunden:[Adlibris][Bokus]

5 kommentarer :

 1. Är den här bättre än Beastly? Beastly fick jag kräkkänslor av...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte läst Beaslty än, bara sett filmen.

   Radera
  2. Aha, det har jag missat. Jag tyckte att filmen var bättre än boken. Det är nog enda gången jag tyckt det.

   Radera
 2. Tyckte att A kiss in time var mycket bättre än Beastly som jag blev ganska uttråkad av. Tyckte boken var rolig och gillade karaktärerna, men den har några små brister :/

  Håller med om att Jack verkade riktigt creepy när han bara kysste Talia när hon sov. Och det där med att "hon var så snygg att han bara inte kunde låta bli" lät ännu läskigare :p

  Btw: har föresten recenserat denna bok på min blogg också.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...