torsdag 23 februari 2012

Uglies av Scott Westerfeld

Häftad: [Adlibris][Bokus][Book Dep.]
Inbunden: [Adlibris][Bokus][Book Dep]


Titel: Uglies
Författare: Scott Westerfeld    
Förlag: Simon Pulse
Antal sidor: 406 sidor
Språk: Engelska
Serie: Del ett i Uglies serien.

(utläst 5 januari 2012)


Beskrivning från Goodreads:
Everybody gets to be supermodel gorgeous. What could be wrong with that? Tally is about to turn sixteen, and she can't wait. Not for her license -- for turning pretty. In Tally's world, your sixteenth birthday brings an operation that turns you from a repellent ugly into a stunningly attractive pretty and catapults you into a high-tech paradise where your only job is to have a really great time. In just a few weeks Tally will be there.


But Tally's new friend Shay isn't sure she wants to be pretty. She'd rather risk life on the outside. When Shay runs away, Tally learns about a whole new side of the pretty world and it isn't very pretty. The authorities offer Tally the worst choice she can imagine: find her friend and turn her in, or never turn pretty at all. The choice Tally makes changes her world forever.


Kommentarer:
Älskar dystopier, älskar att fundera av hur värden skulle vara ifall ett visst scenario var möjligt. Som denna när skönhetsoperationerna är så välutvecklade och där så gott som alla göra dem. Läskig tanke, att ingen ska få se ut som när man föddes, att alla måste se "perfekta" ut. Att variationer av utseenden knappt finns mer än i hudfärg och hårfärg. Att ett visst symmetrisk utseende är den enda vackra, att allt annat är fel.

Men blir iallfall en mycket kort recension, hade inte skrivit så mycket antekcningar och har inte jättemycket att säga. Jag gillade boken även om jag tyvärr inte sögs in så mycket som jag hade hoppats. Kändes som en helt okey filmrulle. Där jag inte var helt inne i filmen utan satt och tänkte på annat ibland.

Tycker tyvärr inte Tally blir så levande och tycker inte heller att det hände sådär supermycket spännande men ser ändå fram emot att läsa tvåan, för jag tror att intressanta saker kan komma!

Avslutar med att säga att jag längtar efter när hoverboards är uppfunna! :P Verkar galet kul men galet svårt ^^

Ett svagare gillar blir betyget. Inte världens bästa bok, var lite seg ibland men gillar den ändå. Sögs inte in i den helt men tycker historien är intressant och slutar ändå med att jag tänker på den och ler. Kommer definitivt läsa nästa bok i serien ^^

Recensioner från andra bloggar:
Underbart bokberoende, Boktycke, Fiktionista, Bokträdet, Piruett, Addikoko, Nellons bokblogg.


Andra omslag/utgåvor:
1.Uk omslaget tror jag. Olika färger för de olika böckerna i serien. Helt okey, lite tråkig. Häftad: [Adlibris][Bokus][the Book Depository][Amazon] 2. Lite tråkiga färger, inte så förtjust. Inbunden: [Adlibris][Bokus][the Book Depository] 3. Svenska översättningen. Inbunden: [Adlibris][Bokus] 4. Riktigt coolt, men har tyvärr inte sett det säljas någonstans. Kanske gammalt omslag?

Tycker helt klart de nya vita omslagen är snyggast, döläckra :P


Boken ska även komma ut som seriealbum, där historien berättas från Shay's PoV.  Den skulle vara kul att läsa =). Släpps i mars i år tror jag =).

12 kommentarer :

 1. Jag har lästa alla (tre tror jag att det är) delarna och tyckte ungefär som du. Dystopier är trevligt men de är var helt okej. De kan nog göra sig bra som serier eller film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror den ska bli film: http://www.imdb.com/title/tt0986270/ men verkar vara osäkert...

   Radera
 2. Jag gillade den, men tvåan var bättre.
  Där blir det lite mer action.
  Trean orkade jag dock inte med alls. Tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh då ska det bli kul att läsa den!

   Jaha tråkigt :( men så blir det ju tyvärr i många serier..håller sällan samma nivvå.

   Radera
 3. Ja jag läste första boken för ett par år sedan men fastnade inte riktigt. Men en kompis sa till mig att serien blir bättre så det kanske är värt att plocka upp serien och ta sig igenom böckerna :)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar också dytopier men jag är fortfarande lite skeptisk mot att läsa uglies... tycker att den är lite för "barbiedocka"-aktig. men kanske är jag fördomsfull?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så Barbie var den inte.. större delen av boken är de utomhus i "vildmarken" om jag minns rätt :P

   Men sen finns det juh bättre dystopier, så är du skeptisk så finns det ju mängder av andra att läsa ^^

   Radera
 5. Uglies är en av mina favoritböcker, det var den serien som "invigde" mig till dystopins värld ;) innan det hade jag nästan inte läst något sådant

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Måste ta och ta tag i denna. Har den ju hemma. Är den lättläst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp de tycker jag. Lite seg ibland, men lättläst för att det är YA och språket flöt på bra.

   Radera
 8. Hoppas du har kvar bloggen. Jag är en 12-årig tjej som har läst ut serien. Det är min favorit serie nu. jag vill gärna läsa boken Extras men mitt bibliotek har inte den boken. Och när jag söker på bokhandlar så finns dom bara på engelska. Vet du vart man kan låna/köpa boken på svenska?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...