torsdag 2 februari 2012

Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers

Titel: Livet på en kylskåpsdörr
Författare: Alice Kuipers
Originaltitel: Life on the Refrigerator Door 
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor:  240 sidor (men få ord per sida ;))

Språk: Svenska

(utläst 21 december 2011)


Beskrivning från Bokus:

Gripande om en ensamstående mor och hennes tonårsdotter

Claire är 15 år och uppslukad av alla möjliga tonårsbestyr: killar, skolan, kompisar, identitetssökande. Hennes mamma är ensamstående och har ett pressat tidsschema med jobb och tusen andra sysslor. De bor under samma tak men hinner sällan ses, än mindre prata med varandra. Oftast kommunicerar de med korta meddelanden på kylskåpsdörren.

Men när deras liv plötsligt hotas av en allvarlig kris blir det början till en förändring.


Kommentarer:
Blir bara en kort recension idag. Vilket är passande för denna bok var en mycket snabbläst bok som jag läste ut på bara kanske 40 min eller nått sånt :).

Jag gillar stilen på den här boken, den är verkligen annorlunda. Sidorna är post-it gula och kan innehålla tex en inköpslista eller bara någon mening. Ett meddelande som de har skrivit till den andre och sedan satt fast på kylskåpet. Hela boken är uppbyggd av endast dessa små meddelanden, men trotts det så får man ändå en känsla av karaktärerna (mamman och hennes dotter). Man lär känna dem och får följa dem i en svår period av deras liv och på de knappa 40 minuterna jag läser så hinner jag ändå bryr mig om dem. Så otroligt sorglig relation de har till varandra och en väldigt sorglig bok.

Det är en kul idé att få följa två personer genom deras små meddelanden till varandra, men känns samtidigt lite omodernt. Hallå hört talas om mobiler och sms!? Boken är ändå skriven 2007 (tror jag) så då hade väl ändå alla mobil eller?

En annan grej jag störde mig på var en liten grej i översättningen där det stod "ligger över hos.." istället för "sover över hos". Är det bara jag eller låter inte det konstigt?
Och om man ska fortsätta vara petig, så störde jag mig även på att första delen av första meningen på varje sida var handskriven, det fick mig att tro att de var en titel och störde lite i läsningen.

Måste till sist nämna att detta är den första boken min pojkvän läst ut sedan jag blev tillsammans med honom vilket är nästan två år sedan... Så det är lite coolt ^^ Nej, han är ingen storläsare precis :P. Lånade även ut den till hans lillasyster och mamma som också läste ut den =) (men det är inte lika coolt för dom läser iallafall regelbundet böcker).

Lättläst bok, som du läser ut på mindre än en timmeMen som ändå berör och stannar kvar i tanken. Om du får tag på den så sno åt dig den och läs ut den direkt! =)

Recensioner från andra bloggar:
Böcker med mera Bokbloggen, Bokmania, Bokgläntan, Reading this world, Malins bokblogg.

Andra omslag/utgåvor:

 
Tycker om de omslaget jag har, passar väldigt bra och är roligare än pocketomslaget tycker jag. Sen är sidorna post-it gula vilket verkligen ger ännu mer rätt känsla till boken =). Ingen av upplagorna verkar dock säljas längre, köpte mitt inbundna exemplar på myrorna för 20:-. Så vill ni ha den får ni nog leta på second hand eller på biblioteket.

På engelska:

   
1. Lite för barnslig, annars okey. Storpocket: [Adlibris] [Bokus][Book dep][Amazon] 2. Trååååkig! Paperback: [Book dep] Inbunden: [Adlibris][Bokus][Book dep] 3. Mysigt och fint omslag, men verkar vara slutsålt för tillfället hos Adlibris och helst slutsålt på bokus? 4. Stilrent omslag, men hittar inte vart det säljs.. 5. Också stilren, gillar =)

På andra språk:


Indonesiska, Franska, Portugisiska.

Tycker alla ser för barnsliga ut, gillar dem inte :P.

5 kommentarer :

 1. Mm håller med om att det känns lite daterat med post it-lappar, men det var ett häftigt omslag iaf =)

  SvaraRadera
 2. Vilken ORGIE i omslagsestetik %-P

  SvaraRadera
 3. Btw, irriterande kapcha!!! Har jag det på min blogg också tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi borde väl ha samma eftersom båda har blogger? Ditt är att man skriver ett ord som står. Inte så svårt, jobbigt men behövs.

   Tog bort det från bloggen för att ni skulle slippa och två sekunder senare var bloggen bombarderad av spamm. Helt galet mycket på ingen tid alls! >.<

   Radera
 4. Hm. Somliga säger att det inte behövs på blogger. Men om det är så, ja då är det ju så. Jag trodde länge att jag tagit bort det, men tydligen inte. Lika bra så. Tack för svaret esteten =)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...