torsdag 29 augusti 2013

Tokyo-guide (4): Shimokitazawa 下北沢

Eftersom det verkar som att de flesta av er faktiskt ville se mycket från Japanresan ska jag försöka få med så mycket som möjligt utan att det kännas för spammigt. Jag har tänkt dela upp det per favorit-tågstation, så det blir mer som en reseguide för olika platser i Tokyo. Hoppas ni tycker den uppdelningen blir bra!

Ni som inte bryr er kan ju helt enkelt bara strunta i dessa inlägg? ^^
Vi har nu kommit till ett riktigt smultronställe i Tokyo nämligen Shimo-kita <3. Ett paradis för alla shopping och fikasugna =). Här till skillnad från resten av Tokyo är det mest små-butiker och känns mer europeiskt och inte lika Tokyo-flashigt, inte en massa höghus utan massa hemmagjort och secondhand.    Obs Hipster-varning ;)

Shopping:

Oj shoppingen i Shimokita kan vara helt underbar alltså, denna resan var det som sagt lite sämre än 2007 och 2008 men fortfarande mycket trevlig. Här finns hur många småbutiker som helst:



En annan favoritbutik är WE GO (ovan), som säljer en blandning av nya, gamla och omgjorda kläder ^^. Här har jag hittat mycket kul!

Ett annat av favorit-butikerna är ett ställe vi brukar kalla "snörren" (se bild nedan) för att vi helt enkelt inte visste vad den hette. Men det är iallafall en byggnad/butik där man kan gå ett varv runt (som i en snörr) och kolla massa minibutiker. Hittade deras hemsida här!

Där har de till exempel en jättemysig smyckesaffär (se ovan) med vad jag gissar är massa olika designers som alla fått varsin låda att visa sina smycken i. Där kan man hitta massa fina unika grejer! 

Sen har vi en till favorit-kraffsbutik (finns många sånna i Japan som ni märker), denna är som en lite finare variant av Donkis kan man säga. Kan spendera timmar i den butiken!
Ovan är bilder på en väääldigt stor ryggsäck och mig i en V for Vendetta mask utanför butiken.

Några av alla de fynd jag hittat där är tex detta fina Alice i underlandet halsband (som jag ännu inte vågat använda dock... har de hemma som prydnad i bokhyllan stället >.<) och en jättesöt äppelring.

Caféer och resturanger:



 
De finns mängder av fik i detta område och ett ställe vi besökt några gånger är ett våffelcafé med jättetjusiga våfflor, lite för torra för min smak men de är så fina att beställa in att jag inte kan låta bli ändå. Annars finns det många andra ställen men tyvärr har jag inte fotat eller dokumenterat dem så lättast är att bara vandra runt och testa något som ser trevligt ut.

Något annat lite annorlunda Café i Shimokita som också är ett favorit hos mina kompisar är ett vattenpipe-café där man beställer in en egen vattenpipa med valfri smak (man kan även blanda smaker) mycket mysigt. Jag som själv inte röker vattenpipa brukar istället beställa ett gott hibiskus is-te, de rekommenderas. Så det är ett tips att leta upp ifall ni gillar sånt (men liten varning vattenpipa är inte nyttigare än vanliga cigaretter, det är bara en myt ;)).

Vad det gäller mat har favoriten varit en restaurang som har en bläckfisk som en logga (har glömt namnet) som har väldigt goda pastarätter och pizza. Vi åt dock inte där denna gång så har inga aktuella bilder därifrån.


Sen så kan jag tipsa er om att hålla utkik de närmaste dagarna för jag tänkte ha en lite mini-tokyo-tävling om lite grejer jag köpt där som jag tänkte tävla ut. Men är verkligen inget stort utan något litet och billigt, så få inte för stora förhoppningar men hoppas ni kommer gilla det ändå.

8 kommentarer :

  1. Älskar Alice i underlandet-kaninen! :D

    SvaraRadera
  2. Och jag fortsätter att vara SÅ avis! :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår det, önskar jag var miljadär och kunde bjuda med alla bokbloggare dit!

      Radera
  3. Älskar dessa inlägg <3 Får mig verkligen att vilja resa till Tokyo igen.

    SvaraRadera
  4. Alltså, jag blir ju sjuk av dina Tokyo-inlägg. Verkar som ett superroligt ställe att åka till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. :)

      Ja det är det verkligen! Åk dit om du får möjlighet någon gång!

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...