tisdag 6 augusti 2013

Chanslös av Gail Carriger

Titel: Chanslös 
Författare: Gail Carriger
Originaltitel: Changeless
Antal sidor: 375 sidor
Språk: Svenska
Serie: Del två i Parasollprotektoratet
Rec-ex: Ja, från Styxx Fantasy.

(utläst 20 maj 2013)

Beskrivning från Adlibris:

Alexia Tarabotti, numera Lady Maccon, trivs i sin nya tillvaro som fru till Conall Maccon, Londonvarulvarnas alfa. Men hennes idylliska tillvaro störs snart då varulvsregementet återvänder från utlandet och slår ner sina tältpinnar på hennes gräsmätta. samtidigt sveper en farsot in över London, och den påverkar stadens övernaturliga invånare på ett skrämmande sätt.

På order av drottningen fattar Alexia sitt para­soll, går ombord på ett luftskepp och ger sig av mot Skottland, ursinniga varulvar och en märklig egyptisk mumie. Men det verkar som om någon helst ser att hon inte når sin destination och Alexia måste inse att det finns situationer som inte ens en kopp te kan rädda! 
Inbunden: [Adlibris][Bokus][CDON] Pocket: [Adlibris][Bokus][CDON]

Kommentarer:

Störde mig på de superlånga kapitlena i den här boken. Det gör att den går så mycket långsammare att läsa och komma in i. Men väldigt mysigt språk och gillar verkligen karaktärerna och miljöerna i boken. Kändes också mer händelsefull än första boken, det uppskattas =)

Slutet gissade jag mig till och cliffhangern var inte lika spännande som jag väntade mig (hade hört er alla skriva om hur svårt det var att inte ha bok tre direkt) så blev lite besviken. Tror nämligen ju [ att allt kommer lösa sig, inte så mycket att oroa sig över.] Men ska helt klart läsa tredje boken nån gång de närmaste månaderna =).

En bokserie jag varmt rekommenderar men man ska vara beredd på att de inte har den snabbaste takten!

Sammanfattning:  

Bra och mysig bok, men tyvärr också lite småseg på sidan ställen. Tyckte denna var snäppet mer händelsefull än första boken!

Random tankar:

(markera inrutad text för att se spoilers)

- "Stigningsrum" hahaha, lätt bästa ordet för hiss ^_^!

Undrar verkligen vad Lyall har [för fuffens. Nåt har han nog...]

Omslag/utgåvor:


1. Samma som svenska, jättefint!  Pocket: [Adlibris][Bokus][CDON], 
Storpocket: [Adlibris][Bokus][CDON]

Recensioner från andra bloggar: 

MittimEllan, Swedish Zombie, Tessans bokblogg, LiberiLibri, Vår bokvärld, Boooklovin, Fridas bokhylla, Nellons bokblogg, Nilmas bokhylla, Bookshelf, Boktycke.

2 kommentarer :

  1. Fick den på posten idag, ska bli jätteroligt att läsa! :) Men tyckte som du att kapitlens längd gör att läsningen går långsammare... :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jättedumt, sån enkel grej som kan göra så mycket!

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...