onsdag 28 augusti 2013

Den nya människan av Boel Bermann

Titel: Den nya människan
Författare: Boel Bermann
Antal sidor: 205 sidor
Språk: Svenska
Serie: Nej, fristående.
Rec-ex: Ja, från Kalla kulor förlag. Tack ^^

(utläst 7 augusti 2013)

Beskrivning från Bokus:

Vad händer när barnen som föds inte är vanliga barn?

"Jag har dödat ett barn.
Det är vad de säger till mig här på polisstationen, i förhörsrummet.
Inombords skriker jag.
- Det var inget barn jag dödade. Det var något helt annat. Kan ni inte se det?"

Året är 2014 och inga barn föds längre. Världen är i chock, lamslagen över vad som sker. Efter några år börjar kvinnorna plötsligt bli gravida igen, men de nya barnen är inte som barn brukade vara. De leker inte, de iakttar i stilla tysthet. 
Mot sin vilja blir Rakel involverad när hon råkar döda ett barn. Hon är en av de första som inser att den nya människan är ett hot mot mänsklighetens hela existens. 
Fler och fler nya barn föds och de har en snabbare utvecklingstakt än vanliga människor. En brutal incident på Rakels arbetsplats ställer hennes tillvaro på ända. Rakel flyr, bort från ångest och sviken kärlek. Men i jakten på tröst i tillfälliga förbindelser och berusning händer det som verkligen inte får hända ...
Danskt-band: [Adlibris][Bokus][CDON]

Kommentarer:

Denna bok var verkligen spännande och hade jättekorta kapitel, men andra ord kunde jag inte sluta läsa den! Vilket var precis vad jag behövde. Den var verkligen beroendeframkallande,  läste ut den samma dag som jag fick den. Visst, den var inte så lång bara 205 sidor men är första gången på väldigt länge som det hände.

Så helt klart en ny favorit för i år!

Men blev aningen lite för tung och deppig där ett tag. Är ju ingen solskenshistoria precis men blev lite mycket för mig i en del av berättelsen. Det jag gillade bäst att läsa om var alla skräckdelar och hela framtidsscenario/dystopi-delen mer än hennes lite väl deppiga liv. Men gjorde inte så mycket, var så mycket spänning runt om. Så utöver det var den superbra. Jättekul med en svensk skräck/dystopi, mer sånt!

Vill ha fortsättning! Jag menar vad hände sen? Är ju så himla spännande ^_^ Tror detta dock var en fristående bok men galet nyfiken är man.

Sammanfattning:  

En underbart bra debut, fick Ajvide vibbar, vilket är ett underbart betyg från mig då han är en favoritförfattare.  Ser fram emot att läsa mer av Boel.

Random tankar:

(markera inrutad text för att se spoilers)

Gillade inte citatet om att 90 procent var kostymklädda män... Är så trött på att det inte ens i påhittade framtidsscenarion kan vara bättre jämställdhet. Började bra med att huvudrollen var en kvinna i spelbranschen så trodde det var bättre...
- Men var iallafall en köttfri värld (klicka för citatet), woho de gillar jag!

- Skönt med en vuxenbok, läser inte det så ofta längre, men jobbigt att läsa att hon använder/utnyttjar sex för att få det hon vill. De är jag också lite trött på, även om det är förståeligt.

- Vidrigt men tyvärr verkligt och troligt så som de behandlar barnen. De behandlas så som vi nu behandlar djur, helt utan respekt för att vi inte förstår oss på dem.

Boktrailer:Recensioner från andra bloggar: 

BooklovinLexi läser, Lena C,  Bok-tokigBokföring enligt MonikaFolie hatt påLitteraturmagazinet, Nellas bokplanet, Sagan om sagorna.

5 kommentarer :

 1. Detta var en riktigt bra bok och lätt en av de bästa jag läst i år och på länge.
  Min recension hittar du här om du vill läsa vad jag tyckte: http://www.lexielaser.org/2013/08/inga-barn-som-fods-nasta-ar.html

  SvaraRadera
 2. Har inte läst den här än, men tycker den verkar riktigt bra utefter vad folk skrivit i sina recensioner :)

  SvaraRadera
 3. Läste ut den igår men det dröjer ett tag innan recensionen dyker upp. Gillade den också och om inte annat var den tänkvärd!

  SvaraRadera
 4. Alltså, jag gillade inte alls den här. Blev superbesviken, för tycker inte den känns färdig. Så himla tråkigt. Önskar verkligen att jag hade gillat den, för konceptet är så himla bra. Men kan ju inte tvinga mig själv att gilla något :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh va tråkigt. Alltid lika trist när man inte gillar något som alla andra gillar och man har förväntningar på..
   Nä man kan ju inte det tyvärr

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...