tisdag 12 juni 2012

Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi

Titel: Hello Kitty måste dö
Författare: Angela S. Choi  
Originaltitel: Hello Kitty must die
Antal sidor:  238 sidor
Språk: Svenska
Rec-ex: Ja, från Damm Förlag AB. Tack =)

(utläst 25 maj 2012)

Beskrivning från Goodreads:

Fiona Yu verkar vara en vanlig Hello Kitty - en välutbildad, väluppfostrad asiatisk-amerikansk ung kvinna - men under ytan revolterar hon mot de traditionella värderingarna. För att slippa ansvara för familjens heder beslutar sig Fiona för att ta sin egen oskuld. Det leder till att hon återförenas med sin barndomsvän Sean Killroy, numera plastikkirurg med mödomshinnor som specialområde. Sean utmanar hennes uppfattning om vad man kan och får göra. Men hans erbjudande att ta hand om de oönskade äktenskapskandidater hennes far kommer släpandes med resulterar i en rad konstiga "olyckor". Hur långt är Fiona beredd att gå för att få sina tänder och klor och befria sig från Hello Kitty-stereotypen?
Inbunden: [Adlibris][Bokus] Pocket: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer:

Oj vad detta var en annorlunda och riktigt rolig bok. Men måste också påpeka direkt att detta inte är en bok för de känsligaste eller de yngsta läsarna. Det är snuskig, ibland vidrigt och helskruvat men också roligt för alla med lite konstig humor som jag själv har.

 Att jag sedan läste stor del av den ute i gräset bidrog säkert till att jag gillade den ännu mer. De borde man alltid göra, läsa ute i gräset alltså. Förutom när det regnar eller är kallt förstås, annars blir det nog inte riktigt samma goda upplevelse. Så det är synd att vädret varit så tråkigt de senaste dagarna..

För att dock nämna något negativt med boken så var den stora mängden dödsfall något överdriven. Så många kan man nästan inte känna som dör på så många konstiga sätt, men utom det och liknande orealistiska innehåll i boken så gillade jag den verkligen. 

Avslutar med två citat som jag så fräckt har snott från internet då min upplaga av boken är hemma i Lund ;). Hade egentligen velat välja några andra som jag tyckte var bättre men utan boken och dåligt minne är det lite svårt tyvärr...
"Jag hatar Hello Kitty. Jag hatar henne för att hon varken har mun eller vassa tänder, som riktiga katter. Hon kan inte äta, inte suga av någon, inte be någon dra åt helvete."
"”Du behöver en trevlig kinesisk pojke”, sa min pappa.
Med en stektermometer till penis och ett ego stort som Texas. Nej tack. "      
Skulle förresten vara spännande att höra om författaren verkligen är så dissig i verkligen mot sin etnicitet eller om hon bara skriver om det för att det är kul att driva med fördomar.


Sammanfattning:  

Helt skruvad och rolig bok för folk som tål lite hemskheter som seriemördande och detaljerade beskrivningar där huvudkaraktären försöker ta sin egen oskuld med en dildo. Jepp inget för er yngsta läsare med andra ord men för mig som är 24 och har morbid humor så var det en annorlunda och kul bok som jag kan rekommendera.  =)

Recensioner från andra bloggar: 

Dagens bok, Tina O, Mettes pocketblogg, Annas bokhylla, Boktrollet, Den var bra,
Litteratur Magazinet: Henrik & AnnaBooze n Books, Bokparet,

Random tankar:

- Några vidriga scener + chockrosa omslag. Någon mer än mig som då tänker på boken Våtmarker? Annars var böckerna inte så himla lika direkt, men lite kul iakttagelse tyckte jag ändå.
- Hade fått för mig att det var hon som skulle mörda alla sina dejter men så var inte alls fallet. Undra om jag läste det hos någon annan som inte läst boken än eller var jag fick det ifrån...
Hade annars nästan varit ännu roligare att läsa om det tycker jag :P. Att läsa om hur hon på olika finurliga sätt lyckades mörda och komma undan med det. Lite sånt fanns ju i boken med men trodde att det helt skulle handla om det. Skumt det där när man verkligen får för sig vad en bok ska innehålla när den sen inte gör det.

Andra omslag/utgåvor:


1. Härligt detta gillade jag, stilrent och lite coolt. Häftad: [Adlibris][Bokus]
2. Fint, men de svenska var snyggare när texten var större. Häftad: [Adlibris][Bokus] Inbunden: [Adlibris]

Tycker att svenska omslaget vinner, jättefint. Älskar det chockrosa som ser så galet coolt ut mot de svartfärgade sidkanterna. Riktigt snyggt! Riktigt glad att jag har den inbunden. Någon som förresten vet om även pocketvarianten har svarta kanter den med?

Va tycker ni om omslagen?

11 kommentarer :

 1. Hahaha boken verkar vara lite små sjuk, nu ser jag fram emot att läsa den! Haha

  SvaraRadera
 2. Den är jag väldigt nyfiken på faktiskt! Har blivit tipsad om den tidigare så kanske på tiden att man läser den snart ;)

  SvaraRadera
 3. Du är inte ensam. Jag tänkte med på boken Våtmarker!

  Svar: Kul att jag inte är den enda som tyckte så, haha. Men ja, Snow White and the Huntsman hade mer detaljer och snyggare effekter. Kanske också skådespeleri - vad vet jag. Nu börjar skådespelarna prata för fullt om intresse för en uppföljare, så det ska man kanske ha i åtanke när filmen är slut? (Om man nu får för sig att se den.)

  Och jag håller med! Gemma Arterton är galet snygg, och även anledningen till varför jag såg BBC-miniserien Tess of D'Urbervilles (baserad på Tom Hardys klassiker). Fast att jag glömde se resten av delarna när de sändes på SVT hör inte riktigt till.. :-D

  Hoppashoppas med dig att The Hobbit blir lika magisk!! Och tack! Härligt att höra att folk uppskattar filminläggen!

  SvaraRadera
 4. "”Du behöver en trevlig kinesisk pojke”, sa min pappa.
  Med en stektermometer till penis och ett ego stort som Texas. Nej tack. "

  Haha, skrattade så högt att mina kollegor tittade underligt på mig. :-D Den här ska jag definitivt läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att höra vad du tycker om den sen =)

   Var speciellt i början den var sådär extra kul!

   Radera
 5. Jag tycker den är riktigt skruvad visst den har sina poäng och så men tycker att huvudkaraktären förstörs ju längre man läser boken. Och att hon inte för ett ögonblick misstänker sin kompis för duvetvad tycker jag är skumt det skulle de flesta människor göra speciellt när han beter sig på det sättet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag tolkade det som att hon alltid visste vad han var för en typ och vad han gjorde. Men att hon inte brydde sig det minsta!

   Radera
 6. Svar: Ja, gör det! Det är alltid kul att se ny fanart :)

  SvaraRadera
 7. Hehe, høres ut som en herlig bok!:) Har en veninne som elsker Hello Kitty og dette ville vært en morsom gave å gi til henne:) Synes den svenske bokomslaget var finest:) Ha en herlig dag!:)

  SvaraRadera
 8. Ohhh Hello Kitty min favorit! Måste vara kul läsning ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...