söndag 10 juni 2012

3 x Minirecensioner

I och med att jag alltid klagar på mig själv för att jag ligger efter med mina bokrecensioner så tänkte jag testa något nytt! Jag tänkte försöka mig på trenden med minirecensioner, många kör med twitter-längd men så kort kan jag inte hålla mig till...så jag tänkte köra en lite egen variant =). Jag kommer kallar dem helt enkelt för just minirecensioner).

Känns även roligare att recensera något man nyligen läst och har färskt i minnet, än som nu när jag skriver om något jag läste för över en månad sedan. För då har jag med mitt usla minne till och med svårt att tolka vissa delar i mina nedskrivna anteckningar om boken, så detta hoppas jag kommer hjälpa det lite.

Upplägget kommer vara lite annorlunda från de långa recensionerna. Jag skippar t ex beskrivningen av boken. Så vill ni läsa den klicka på omslaget för att komma till bokens Goodread-sida eller så kan ni kika in på Adlibris eller Bokus-länkarna!  Betyget skippade jag också eftersom recensionerna ändå är så pass korta och borde visa vad jag tyckte om boken även utan betyg.

Denna första testomgång har jag tre minirecnsioner att bjuda på:

Kiki Strike: Skuggornas stad av Kirsten Miller  

Svenska, 384 sidor,   utläst 24 april 2012

Minirecension:

En trevlig och söt bok men som var aningen långsam ibland när det kändes som att spänningen stannade upp lite. Har andra boken hemma och kommer definitivt läsa den, men om jag kommer läsa trean får beror på vad jag tycker om tvåan.

Gillar att alla karaktärerna är starka tjejer och att de har så originella namn. Vill läsa dessa böcker för min framtida dotter (ja jag har redan bestämt att jag ska ha minst en flicka :p). Bra med coola tjejförebilder, även om de i för sig råkar vara lite små kriminella :P. Tycker också om de små tipsen och listorna i slutet av varje kapitel ^^.

En något fånig och lite barnslig bok som jag inte var fullständigt såld på men som jag definitivt tipsar om att läsa!
Sv, Kartonnage: [Adlibris][Bokus] Eng, Inbunden: [Adlibris][Bokus] Eng, Häftad:[Adlibris][Bokus] Eng, E-bok: [Bokus]


Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo   

Svenska, 250 sidor,  utläst 5 maj 2012

Minirecension: 

En bra och fin ungdomsbok där kapitlen växlar mellan två kompisars PoV, en från tjejens och en från killens perspektiv. Men tyvärr blandar jag ihop vem jag följer hela tiden, rösterna kändes för lika.

Men bortsett från det så var det en söt, snabbläst historia och var precis vad jag behövde. Hade svårt att sluta läsa men är nog inget jag kommer minnas för evigt.

Den hade ett väldigt fint slut men vad [hände med den stackars söta Amanda?]

Sist måste jag också säga att jag gillar scenerna där de pratar om Den besynnerliga händelsen om hunden om natten. Kul att den nämns så ofta i andra böcker, speciellt eftersom jag läst den ^^
Pocket: [Adlibris][Bokus] E-bok: [Adlibris][Bokus] Kartonnage: [Bokus]

Memoirs of the Walking Dead av Jason McKinney     

Svenska, 382 sidor, (e-bok), utläst 13 maj 2012

Minirecension: 

Detta var en e-boks vinst som jag vann från fina Swedish Zombie för ett tag sedan. På beskrivningen lät det precis som min typ av zombie-bok, kul med en egen och originell idé men föll inte för karaktärerna och tröttnade på berättelsen under historiens gång. Kändes inte som det riktigt hände något. Bara massa små sidospår som bara halvt vävdes ihop. Ingen stor spänning som gjorde att jag bara måste läsa vidare. Därför glömde jag bort boken lite och läste den knappt alls på en månad.  Så nä jag är tyvärr besviken, trodde att den skulle vara riktig skojig och att den skulle vara min typ av lättsam zombiebok. Började bra men tröttnade sen på skämten.  Jag tyckte även att vissa scener var lite svåra att hänga med i och jag vet inte om det berodde på språket eller om jag var lite borta för att jag oftast läste den på bussen i mobilen.

Tror även mycket har att göra med att jag läste den just som e-bok. Tycker inte alls att e-böcker ger samma känsla. Det minskar läsupplevelsen helt att inte ha en fin bok man kan hålla och känna på :P
Häftad: [Adlibris][Bokus]


Vad tyckte ni? Är detta en bra eller dålig grej? 

 Tänkte göra detta för böcker som ändå inte skulle få en så lång recension iallafall 
och som nu spar mig mängder med tid att skriva. 
Någon mer info ni ändå vill ha med trots att det är i miniformat? 
Är det kanske förvirrande att recensionen är i en ruta där det förut brukar vara beskrivningen av boken? Ge mig era åsikter please! 

11 kommentarer :

 1. Föredrar minrecensioner föra större faktiskt!! :) Så tummen upp deluxe från mig!

  SvaraRadera
 2. Svar: Den kanske är bättre på svenska? ;D Har du läst första boken i serien, och isåfall: gillade du den? :)

  SvaraRadera
 3. Svar: Jag gillar verkligen färgerna i det "ovanliga" omslaget till Divergent! De vanliga omslagen är fantastiska de med i för sig. Svårt att välja ;)

  SvaraRadera
 4. Det enda som jag tycker är tråkigt med dessa recensioner är att dina randoma tankar inte är med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de saknade jag själv lite :P

   Kul och tack att du gillar dem förresten =)

   men kommer ju finnas på de flesta recensionerna iallafall. Är bara några böcker som kommer vara mini och just de hade jag troligen inte några random tankar till eller bara väldigt få till iallafall ^^

   Radera
 5. Tycker inte att det spelar någon större roll faktiskt!

  SvaraRadera
 6. Jag tyckte att minirecensionerna funkade bra, men jag tycker väldigt mycket om dina vanliga recensioner också :)

  SvaraRadera
 7. Jag gillar båda recensionerna, men eftersom jag förstår hur du känner med att skriva långa recensioner till böcker man läste för flera månader sedan så tycker jag att det är ett utmärkt (och snyggt!!) sätt att få det kortfattat men ändå informationsrikt. Gillas! Och jag har varit så himla sugen på att göra samma sak. ;-)

  SvaraRadera
 8. Sv: Vad roligt att du gillar mina videos! Jag använder mig utav iMovie som kom med då jag köpte min Mac och jag älskar det programmet. Det är så lätt att använda. :)

  SvaraRadera
 9. Jag tycker det är väldigt praktiskt med minirecensioner när man inte hinner eller orkar recensera varenda bok man läser (: Jag har själv gjort det en gång, och kommer antagligen göra det igen någon gång snart då jag för tillfället har jätte många böcker att recensera..

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...