tisdag 26 juni 2012

En sån där vidrig bok där mamman dör av Sonya Sones


Titel: En sån där vidrig bok där mamman dör
Författare: Sonya Sones   
Originaltitel: One of Those Hideous Books Where the Mother Dies
Antal sidor: 318 sidor
Språk: Svenska
Rec-ex: Ja, från Bonnier Carlsen.

(utläst 26 maj 2012)

Beskrivning från Adlibris:

Ruby Millikens liv är fullständigt upp och ner. Hennes mamma har dött, och nu sitter Ruby på ett plan till Los Angeles för att träffa sin pappa för första gången. Han är känd skådespelare och bor granne med Cameron Diaz.

Men Ruby ger inte mycket för L.A. Hur ska hon klara sig utan sin bästis Lizzie och sin pojkvän Ray hemma i Boston? Ray som hon tror att hon kanske älskar men som plötsligt är väldigt väldigt långt borta. I Los Angeles finns bara avgaser och en snobbig privatskola där hon inte känner någon. Och så Whip Logan förstås, hennes värdelösa pappa som lämnade hennes mamma innan Ruby ens var född och som hon aldrig kan förlåta. Eller kan hon det? När mejlen från Boston blir allt färre tvingas Ruby inse att allt inte är vad det ser ut att vara.
Häftad: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer:

Första boken jag läst på vers! Tyckte det var riktigt spännande och kul att testa =). Föreställde mig att det skulle vara på rim eller som poesi (vilket jag verkligen inte gillar) så hade först inte tänkt läsa boken. Men efter en hyllande recension från Boktycke så blev jag riktigt nyfiken på att testa. Vilket jag är glad över, att läsa på vers är ju jättehärligt! Någon mer som älskar detta är Malin från Bara en sida till som även hon bidrog med att göra mig nyfiken på dessa sorters böcker. 

Nu vill jag läsa massor med mer böcker på vers. Riktigt lättläst! Perfekt för mig som inte gillar långa miljöbeskrivningar och vill ha böcker som går snabbt att läsa ut =). Har gjort en lång lista med böcker  som står på tur, så ska nog göra ett eget inlägg om det någon dag ifall ni är intresserade?

Men över till boken, har tyvärr inte jättemycket att säga för dumt nog har jag tappat bort mina anteckningar om vad jag tyckte om boken ......:P.

Kan iallafall säga att det var en trevlig sommarläsning och en mysig historia. Tycker det är coolt att något med så lite text ändå kan bli så otroligt levande och beskrivande trots sina få ord. 

Själva handlingen var dock väldigt förutsägbar och jag störde mig på att de "oväntade" tvisten blev utlistad långt innan det hände. Så det ger lite minus tyvärr men jag är mycket nyfiken på att läsa mer av Sonya och jag rekommenderar ändå alla att testa denna söta lilla bok om ni är nyfikna på att testa något på vers!

Sammanfattning:  

Mysig bok på vers men väldigt förutsägbar så det drog tyvärr ner betyget lite. Rekommenderas ändå som lättläst sommarläsning!

Recensioner från andra bloggar: 

Pocketlover, Klaraas Books, En bok om dagen, Amelies boktips, Boktycke, Fru E's böcker.

Andra omslag/utgåvor:

1.  Häftad: [Adlibris][Bokus] 2.  Inbunden: [Adlibris][Bokus]

Oj dessa var verkligen svinfula. Svenska omslaget är däremot väldigt fint och somrigt tycker jag =)

2 kommentarer :

  1. Den här vill jag verkligen läsa! Har den redan så måste ta tag i det snart. Men visst är det så otroligt underbart med vers? Älskar det :)

    SvaraRadera
  2. Jag vann den i en tävling men har inte kommit mig för att läsa den ännu. Däremot lånade jag ytterligare en bok av Sonya Sones igår, ska bli kul att läsa båda två faktiskt.

    Håller dessutom med om de andra omslagen, riktigt fula!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...