lördag 18 februari 2012

Döda flickors dans av Rachel Caine

Häftad: [Adlibris][Bokus]
Titel: Döda flickors dans
Författare: Rachel Caine
Originaltitel: The Dead Girls' Dance
Förlag: Styxx Fantasy
Antal sidor:  319 sidor
Språk: Svenska
Serie: Andra delen i "Vampirerna i Morganville".

(utläst 28 januari 2012)


Beskrivning från Bokus:

!!! Kan förekomma SPOILERS för er som inte läst bok ett..

Claire Danvers och hennes vänner i Glashuset har överlevt sin första strid mot vampyrerna, men nya orosmoln hopar sig redan vid horisonten och ingen går längre säker vare sig människa eller vampyr. Ett blodigt och våldsamt hämndtåg genom staden får snart konsekvenser för alla inte minst vännerna i Glashuset. När situationen blir desperat tvingas Claire göra allt för att hålla sig själv och sina vänner vid liv till och med söka hjälp hos Morganvilles mörkaste makter.

Kommentarer:

Det här är en serie som jag gillar, lättläst, spännande och på svenska. För det är skönt att läsa på svenska också, att inte bara läsa alla YA böcker på engelska. Går ju ännu smidigare att läsa då, på ens eget språk =). Men lite kul blir det ibland när det är översatt, som när de i boken säger "Knip käft"... vem skjutton säger så? Haha. Håll käften säger tonåringar säkert fortfarande (vad vet tant Miriam :P), men knip käft.. låter inte det väldigt gammaldags?

Denna uppföljaren är så som första boken fortfarande väldigt lagom. Lagom spännande, lagom intressanta karaktärer och lagom mycket vardag som jag gillar.  Men åh vad jag trivs ändå. Detta är ingen bok som är seg och som man fastnar i och blir stressad för att man aldrig läser ut. Utan denna läste jag ut snabbt, för man vill bara fortsätta läsa och det är flyt i läsningen. Sånt uppskattar jag verkligen.

Gillar också så som många nämner om serien, de vampyrsamhället som Caine har skapat. Tycker det ändå är ganska trovärdigt och coolt. Såklart vampyrerna ska styra samhället lite i bakgrunden, det är ju de som är starkast och borde på så sätt ha mest makt eller? Tror inte att om vampyrer fanns att de skulle gömma sig helt, nä såklart vill de styra lite, just för att de kan.

Ännu en lite kortare recension men kan iallafall avsluta med att säga att jag ser fram emot trean väldigt mycket =)

Detta var ett rec-ex från Styxx Fantasy, tackar!

Spännande lättlästa böcker som jag med glädje kommer fortsätta följa. =)

Random tankar och funderingar om boken: ( diskussion för er som redan läst boken)----------SPOILERS: Markera för att läsa:
- Varför valde Oliver Michael? Typ 77 år utan någon ny vampyr så tar de honom? Känns inte det lite random?
- Varför lät de inte bara Oliver göra honom till vampyr som utbyte för att Shane fick leva? Han var ju den som var besatt av att göra en egen vampyr?
- Hur kunde Claire förlåta Ian så snabbt? Håller handen med honom och sånt.. Jag skulle fan mörda den jäveln...
- och hur kunde de ha tid för make overs och liknande när Shane kunde dö så snart, jag hade fan inte kunnat leka och larva runt så mycket som de gjorde om min pojkvän snart skulle mördas.... jag hade fan inte kunnat andas, varit hysterisk, slutat fungera, inte ens kunnat laga kaffe om det såg ut som min kille skulle avrättas...

Eller vad säger ni?

Recensioner från andra bloggar:
Beroende av böcker, Swedish Zombie, Pocketlover, Eli läser och skriver, Beas bokhylla, Fiktiviteter, Bokmärkt. Etc etc etc det är många som har läst ^^

Andra omslag/utgåvor:

1. Originalomslaget, så som första boken tycker jag den är snyggful. Jag gillar! Gillar även den blåa färgen. Pocket: [Adlibris][Bokus] Inbunden: [Adlibris][Bokus] Ljudbok: [Bokus] 2. Inte jättekul framsida (läs ful) men hela serien har väldigt snygga ryggar med glansig text som skulle se mycket snyggt ut i bokhyllan :P Blir bättre längre fram i serien. Häftad: [Adlibris] 3. Lite skumt. Häftad: [Bokus4. Samlingsbok med del ett till tre. Fin =). Inbunden: [Adlibris][Bokus5. Ännu en fin samling, denna med de två första. Häftad: [Adlibris][Bokus]

(Billigast för de engelska böckerna är såklart Amazon UK och The Book Depository, men är för lat för att länka till dem denna gång :P)

Gillar de svenska omslagen bäst, så kommer fortsätta samla på dem. Men är lite avis på vissa av omslagen i UK versionerna. Typ som den här som jag tycker är gaaalet snyggt:


Hittade förresten en kul bild som jämför Amerikanska och UK omslagen (klicka för större bild):

Bild tagen från denna mysiga bloggen: World of Covers.

(och jag håller med dig Ela, de är verkligen väldigt fula i US-serien)

5 kommentarer :

 1. Älskar UK-omslagen! Men tycker inte alls om de svenska. Istället köpte jag den röda samlingsvolymen på engelska! Fick ett sms om att den är på väg så längtar till nästa vecka! :)

  SvaraRadera
 2. Haha sa dem verkligen "knip käft" i boken? Galet ändå att jag inte märkte av det alls ^^

  Håller med om att det kändes lite konstigt att Claire kunde vara så förvånansvärt lugn o "normal" när Shane skulle avrättas, men har ingen aning om hur jag själv skulle betett mig i en så pressad situation iofs...

  SvaraRadera
 3. Särskilt realistiskt är det ju inte. Jag tycker det ofta blir myspysigt fast katastrofen står för dörren. Men det är väl gjort med flit, får jag för mig.

  Det där uttrycket ät nog daterat, men eftersom jag använder det ibland blir jag ändå förnärmad. Så: knip käft! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha men du är ju gubbe så ;)

   Radera
 4. Hahahaha. Knip käft är då verkligen inget jag hört eller sagt, fast nu blev jag lite sugen på att använda det i vardagsspråket..

  Sv: Jag började läsa Skeppsbrott i vintras, men så lade jag undan den och läste den med lagom långa mellanrum (några dagar alternativt veckor). Uppskattade den kanske inte tillräckligt ändå, och borde troligen ha läst den med ännu bredare mellanrum!

  Haha, det ska jag naturligtvis rätta till! Var lite för snabb med tryckandet av knappar att huvudet inte hängde med. :) Och tack å lov någon annan som tycker att omslaget är gräsligt. Originalet är defintivt mycket bättre.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...