tisdag 12 juli 2011

Revolt av Suzanne Collins

Titel: Revolt
Författare: Suzanne Collins
Originaltitel: Mockingjay
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 329
Språk: Svenska
Serie: Hungerspelstrilogin bok 3 (sista delen)

(utläst 4 juli 2011)

Beskrivning från Adlibris:

- SPOILER VARNING för er som inte läst de tidigare böckerna! -

Rebellerna har gjort uppror. Katniss är räddad. Distrikt 12 ligger i ruiner. Peeta är kvar i huvudstadens våld. Finns verkligen distrikt 13? Kommer Katniss och Peeta att återförenas eller tar huvudstaden Peeta från henne. Var är hennes mamma och lillasyster? Och vilka andra från distrikt 12 har undkommit?


Kommentarer:

Det finns många saker som jag är besviken på i denna bok, bla att man bara kastades in i Distrikt 13 redan i första kapitlet (om jag minns rätt), som tidigare varit så hemlighetsfullt och spännande, ville ha kvar mystiken lite till, nu känns spänningen med det helt onödigt.

Men hade som tur var läst lite kort om boken innan, att den inte var lika bra som de tidigare, så jag visste vad jag skulle förvänta mig.

Blir ingen lång recension som jag tydligen blivit så duktig på att skriva utan bara att kort konstaterande att boken är bra, men inte alls lika bra som de förra. Även om den är läsvärd känns det lite onödigt att ha läst den. Vill se hungerspelen som en underbar serie, nu tycker jag snarare att det är en mycket bra serie men inte underbar. Läs första och andra boken och skippa tredje om ni inte som mig måste veta precis hur det slutar.

Hade inte blivit en favorit om detta var första boken.

Men skönt med ett avslut även om jag inte gillar hur den slutar hade velat ha det annorlunda även om jag inte kan säga exakt hur… Så som andra favoritserier (böcker som tv-serier) så fick jag tomhetskänslan i magen efteråt (och tårar när karakrärer dör). Nu är det slut, inge mera hungerspelen, tråkigt men bra, hade bara blivit tjatigt med mer böcker (och har iallafall filmerna att se fram emot!).

Försöker tänka på hur jag skulle ha sett på boken om det hade varit en enskild bok, hade den fått samma betyg? Tror jag hade gett den samma ändå, 6.5 vilket jag kommer tolka som 7 för den var ändå bra och är rädd för att min jämförelse med de andra böckerna drar ner betyget så sju känns nog rättvist om man inte tänker på det.

Uppdatering: Juste! Glömde klaga på att jag som väntat på pocketvarianten i flera månader för att böckerna så fint ska matcha varandra i serien i bokhyllan. Så gör de en ful grön kant på den. >.< Mitt samlar jag snyftar men mitt mer vettiga jag är förstås superglad över en miljösatsning. Detta plus miljöfrakt från Adlibris gör ju att en bokknarkare som jag känner mig mindre skamsen för alla träd som fälls för min stora hobbys skull.
Provläs på Bokus hemsida!

5 kommentarer :

 1. Till skillnad från de flesta andra var jag själv inte överdrivet förtjust i första boken, medan jag avgudade Catching Fire och älskade den här.

  SvaraRadera
 2. En del av mig älskade Revolt men jag håller med om att det kändes som att ngt saknades, kanske eftersom upplägget blev annorlunda när de inte var på en arenan?
  Tyckte även en del karaktärer betedde sig underligt, eller inte så som jag förväntat mig helt enkelt.
  Men tror jag måste läsa om dem för att få helhetsintrycket :) Hade skyhöga förväntningar när jag började läsa den.

  SvaraRadera
 3. Andréa: Jasså? Intressant! Vad beror det på tror du? (får kolla in gamla inlägg i din blogg där du säkert har skrivt om det^^)

  Cilla: Jo det blev ju annorlunda utan arenan, men hade varit tjatigt med ännu en bok på den så bra utan men.. ja jag vet inte

  Nej en omläsning skulle nog inte skada =)

  SvaraRadera
 4. Hehe nä jag hade inte velat ha mer av arenan (även om man fick lite samma känsla av alla fällor osv. i huvudstaden). Tänkte mer på att de 2 första böckerna har liknande upplägg och att man då vant sig vid det & att Revolt därför känns underlig.

  Äsch, det är så svårt att sätta fingret på. Men har köpt de fina pocketutgåvorna nu så efter omläsning kanske jag blir mer klar i huvudet ^^

  SvaraRadera
 5. Jag var rätt besviken på den här boken.. För det första var det en sådan otroligt dyster och deprimerande stämning över hela berättelsen. Ja,jo det är en rätt dyster historia, men i allafall?! Och jag har fortfarande inte bestämt mig om jag gillade slutet.. men tårar kom det!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...