måndag 4 juli 2011

Martina-koden av Martina Haag

Titel: Martina-koden
Författare: Martina Haag
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 184
Språk: Svenska

(utläst 27 juni 2011)

Beskrivning från Bokus:

Varför hörs någon vråla SÅÅÅHÄÄÄÄR HAAAR INTEEE MARIIIAAANNE FREDRIKSSOOON DEEEEEEET i det lilla vita huset i Bromma? Vad gör man när man är så trött att man inte står ut en enda sekund till och vill stoppa in hela sin familj i ett skåp? Varför ser Martina Haag ut som en smurf med pösbyxor? Och vad gör hon egentligen instängd i en hiss med Viggo Mortensen på en lyxig björnfäll? Hur ska man bära sig åt för att få en riktigt vidrig julafton? Och kommer verkligen Hans Blix att kunna reda ut bråken hemma hos familjen Haag?

Svaren och mer därtill får du i Martina-koden. Martinas debutbok, krönikesamlingen Hemma hos Martina, blev en succé bland både kritiker och läsare och har hittills sålt i över 120 000 exemplar. Hennes roman Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) som kom ut 2005 har sålts till fem länder och ska bli långfilm, i regi av Måns Herngren och Hannes Holm. Martina-koden innehåller både nyskrivna krönikor och tidigare publicerat material från Aftonbladet och mama.


Kommentarer:

Detta var en bok som min pojkvän tipsade om, vilket är extra kul då han inte är någon som läser speciellt mycket böcker. Så när jag var hos honom i Uppsala förra veckan lånade jag denna av honom och hans mamma (gissar att den var din Agneta). Har även lånat ”Grottbjörnens folk” av hans söta mor och tycker historien är jätteintressant men den går för långsamt fram (det är för många och för långa miljöbeskrivningar) så kände att jag behövde något kortare och enklare, så det fick bli ”Martina-koden”.

Hade inte så stora förväntningar, trodde nämligen inte det skulle vara min typ av humor och hade fått för mig, mycket pga titlarna, att Martina var lite av ett ego som bara skrev om sig själv, men så fel jag hade! Eller ja, fel och fel hon skriver ju om sig själv men det här var faktiskt riktigt roligt. Gillar när folk kan driva med sig själva.

En bok med en samling krönikor som är lättsamma och snabblästa. Precis vad jag behövde, läste ut den på någon dag och log under hela läsningen. Så ett tips till alla som vill ha just det, en feel-good bok som är lättläst och ”skratta högt åt”-rolig ^^.

Blir nu sugen på att även läsa hennes debutbok ”Hemma hos Martina”. Så jag hoppas att jag hittar mer böcker av henne på någon loppis/second hand någonstans, vilket inte känns helt omöjligt annars får jag väl låna av någon kompis. För borde verkligen inte köpa mer böcker jag läser ut på en dag, det blir inte ekonomiskt i längden :P.

Kul också att jag nyligen såg filmen ”Känd från TV” där hon tydligen spelar den ensamma mamman, visste inte att det var hon då när jag såg den.1 kommentar :

  1. Jag har inte last den har annu, men jag har last nagra av hennes tidigare, hon har en ratt skon stil!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...