måndag 22 juni 2015

Minirec: The Indigo Spell / The Selection

The Indigo Spell by Richelle Mead

Engelska, 401 sidor, Bloodlines #3. Utläst i Januari 2015   Adlibris, Bokus

Minirecension:

Gillar Mead och hennes sätt att skriva men händer inte alltid jättemycket i hennes böcker. Var dock ett mysigt återseende av karaktärerna man saknat =). 
Men jag är inte helt övertygad om jag ska fortsätta läsa serien, fastnar inte helt. Undrar i vilket fall vad nästa bok kommer handla om? För spännande slut var det iallafall :)

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Om Terwilligers syster är [farlig varför vill hon att Sydney själv ska leta efter henne? Är väl utdumt?? Hur mycket vet Terwilliger? Vet hon om alla som är vampyrer etc]? 

- Stör mig på Adrian-Sydney grejen/romansen, man fattar ju att de kommer sluta ihop till slut...Sluta dra ut på det i så många böcker!

- Precis i slutet när Sydney visste att [Alicia hade en sådan charm, så gissade jag att det var hon som varit Veronica hela tiden? Kul att ha fel for en gångs skull].

- Varför tog hon inte [Terwilligers kraft direkt?]? 


The Selection by Kiera Cass

Engelska, 327 sidor, The Selection #1. Utläst i Februari 2015   

Minirecension:

Denna bok var en oväntad bok. Hade låga förväntningar men blev väldigt positivt överraskad. Sögs in i den direkt och tyckte den var väldigt lättläst och hade ett bra flyt.

Var dock mycket irriterad och ledsen över de gamla korkade könsrollerna. Det här ska ju föreställa framtiden...Men gillar huvudkaraktären, America, hon verkar vettig :). Är också för en gångs skull en bok med ett triangeldrama som jag inte stör mig på, tyckte denna var rätt intressant.

Ska helt klart läsa fortsättningen!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Va ska de konstiga bilderna under kapitel-rubriken föreställa?

- Något typisk framtidsskildring, varför ska alltid könsroller vara så kassa? Kan INGEN se en framtid där det är bättre?? :(

-  Även grejen med maids känns lite skumt när det ska föreställa framtiden inte en historisk roman...

- Överlag en väldigt skum tidsålder, väldigt gammaldags att skicka fysiska brev.

- Alla nummer, lotteriet,  skildringen av tiden innan lottot, kärleken till killen där hemma, make over scenen och röstningen får mig att tänka lite på Hungerspelen. Även väldigt lik Whither på sina ställen!

- Hela oskulds grejen stör jag mig på...Suck! Varför vill killar ens ha en oskuld? Fattar det inte.

- Men suck istället för att [sparka honom kunde hon väl varit ärlig och sagt vad de andra sa, att hon inte fick sägs nej om han ville ha sex etc. Att hon var rädd för det]? Skönt att hon sa det sen iallafall! Mer trovärdigt så! Hatar böcker där där de håller allt hemligt jämt.

- Urk vad jobbigt att börja bli [kär i någon och höra om hans dejter och kyssar med andra :(

- Hahaha "Swendeway " och "Swendish" måste ju syfta på Sverige :) 

- Tycker konstigt nog synd om [Maxon, när hon i smyghånglar med Aspen, fast samtidigt har ju han massor... så eg inte mer än rätt]!


- Så skönt med en huvudkaraktär som är ärlig och rak på sak. Som säger till [Aspen att hon väljer sig själv och inte vet vad hon vill etc]! Jättebra :) 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...