tisdag 16 juni 2015

Minirec x 2: Röd som blod / Vit som snö

Röd som blod av Salla Simukka

Svenska, 236 sidor, Lumikki Andersson #1. Utläst i December 2014 

Minirecension:

En spännande, lättläst bok =).  Mysigt att läsa på svenska för omväxlings skull, går så fort att läsa då.
Var även kul med en icke övernaturlig YA triller, kändes lite annorlunda mot andra jag läst i genren. Har dock lite problem med trovärdigheten på sina ställen. Tycker hon är lite för smart/kan för mycket för att vara en trolig 17åring... Men annars bra och blev väldigt nyfiken på vad som skulle hända i bok nummer 2.

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Så fin bok, älskar kombon rött, svart, vitt och älskar att kanterna är röda. Gillar även att hela seriens omslag har ett bestämt tema :) 

- Tyckte det om mailet var lite konstigt, behövs ju inte raderas kan ju bara markeras som oläst...? Borde ju ett "datasnille" fatta :p och varför slängde hon mappen ? 

- Blir fundersam när de aldrig nämner könet på hennes sommarflört. Någon som kommer ha betydelse efter gissar jag? [Man tror det är en tjej men så visar det sig vara en kille?? Uppdatering- Yes hade ju typ rätt]

- Spela roll att Elisas pappa är polis... Gå till riktiga polisen!! Vilken tonåring skulle gå efter folk som skjutit mot en med pistol!? Galenskap ;p 

- Meh är ju inte bara att gå i högklackat som är svårt, är den förskräckliga smärtan som man måste vänja sig med med...

- Stör mig på att hon känner igen alla snobb-märken och alla parfymer om hon nu inte är intresserad av sånt egentligen och inte själv bär parfym etc 

- Sure att Terho [skulle känns igen Elisas röda klänning, tror knappast han är så uppmärksam mot något hon säker bara använt en -max två gånger :p? Ok han erkänner iallafall att han egentligen inte har koll men var de han som köpte/leta efter den så ja då köper jag väl det]...

- Att hon precis råkade höra det om att [Isbjörnen inte egentligen är en han... ] Lite väl bra tajming?

 - Aha Isbjörnen var [två, DET var iallafall oväntat :)  ]

Vit som snö av Salla Simukka

Svenska, 236 sidor, Lumikki Andersson #2. Utläst i Maj 2015 

Minirecension:

Ettan var snäppet vassare men fortfarande bra, spännande och gillar hur lättläst den här serien är och gillar henne som huvudkaraktär. Trevlig serie och ser fram emot sista delen. Har något problem med trovärdigheten dock... men annars toppen!   

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Hela grejen med ["systern" kändes som en alldeles för stor slump redan från början. Att hon råkade se henne och även kände igen henne så. Jag menar hur stor chans skulle det va att inträffa]?

- Kul att en karaktär var en [trans person], inte ofta de finns ned i YA direkt

- Som om hon skulle komma ihåg någon annans anteckningsblock som hon bara såg i skymundan på vägen till toa.....Inte trovärdigt alls!

- Stör mig också på hur mycket detaljer hon hinner se när hon springer...

- Tråkigt att inte denna hade röda sid-kanter som del ett :(

2 kommentarer :

  1. Jag fattar det som att kantfärgerna är utifrån titelns namn? "Röd som blod" = röda sidor, "Vit som snö" = vita sidor och sista, "Svart som ebenholts" alltså svarta? Hoppas på det i varje fall!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...