tisdag 9 december 2014

On the Island by Tracey Garvis-Graves

Sidor: 347 sidor
Språk: Engelska
Rec-ex: Nej.

(läste ut i Mars 2014)
Stranded on an uninhabited island after their private plane crashes, thirty-year-old Anna Emerson and sixteen-year-old T.J. Callahan, her tutee, struggle to survive and, as the months pass, slowly fall in love. 

Adlibris   Bokus 

Kommentarer:

Var precis den bok jag behövde när jag läste den här. Lite annorlunda tema från vad jag vanligtvis läser och så galet skönt att läsa om en lite äldre huvudkaraktär.

Hela öde-ö temat är verkligen intressant, undra hur jag hade klarat mig? Antagligen riktigt dåligt, kan inget om sånt, men vem vet kanske har man lärt sig något från film/tv-serier/dokumentärer som man faktist skulle kunna få användning av på riktigt. Verkligen häftigt vad man klarar ändå, psyket är väl det som skulle vara värst. Hur tror ni att ni hade klarat er? 

Älskar karaktärerna i den här boken, de känns så levande och bryr mig verkligen om dem.  T ex när TJ var sjuk så hade jag en sån hemsk klump i magen, var riktigt orolig. Så ja med allt hemskt som hände så var det verkligen spännande. Tappade allt annat medan jag läste.

Sammanfattning:

En ny favoritbok, sögs in i berättelsen och kunde inte släppa den! ^^ Rekommenderas varmt för er som vill läsa något lite annorlunda med inte bara 17åringar som huvudkaraktärer =)!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Hon kan så mycket mer än mig, kommer jag vara lika smart om tre fyra år? Tror inte det :p

- Kul att man får läsa vad som händer efter [de räddades. Inte så ofta man får det, oftast slutar det ju efter räddningen/klimaxet i historien. Själv trodde jag att de skulle få barn på ön trots att TJ var steril.]

Andra utgåvor: 


Uppdatering: Hade tydligen missat att denna fanns översatt! ^^

6 kommentarer :

 1. Dette høres ut som en god bok, det eneste som gjør meg litt skeptisk er at enkelte på Goodreads beskriver det som en "tear jerker", jeg leser sjeldent triste bøker(da blir jeg alltid i så dårlig humør, at stakkars de som bor med meg da ;)).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker inte det var så farligt, mer spännande ändå!

   Radera
 2. Jag hade förmodligen klarat mig rätt dåligt på en öde ö utan att veta när (eller om) jag någonsin kommer ta mig därifrån, men det hade säkert underlättat lite att vara två.
  Jag gillade den här boken när jag läste den och brukar rekommendera den men det är få som nappar med motiveringen att de tycker det känns fel med en kärlekshistoria mellan en 30-åring och en 16-åring. Jag såg det dock inte så och jag tror man måste läsa boken för att förstå det...

  SvaraRadera
 3. Jag fick precis samma känsla som du när jag läste På ön:) Gillade verkligen T.J. Och innan jag läste boken var jag lite orolig att jag skulle reagera på den stora åldersskillnaden, men det tänkte man inte alls på! De blev ju äldre ihop.
  På ön har blivit en av mina favoritböcker nu och det blev verkligen en trevlig överraskning:)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...