lördag 6 december 2014

Filmrecensioner x 3: The Fault In Our Stars, Maze runner, Mockingjay part 1

The Fault in Our Stars (2014)

Bok: The Fault in Our Stars by John Green

Minirecension:

Riktigt fin, kändes som boken så som jag mindes den.
Gillar hur den var gjord och inspelad. Gillade även hur de designat de fina pratbubblorna när de chattade/smsade. Även nöjd med skådespelarvalet. Har inte så mycket mer att tillägga än att det var en söt och sorglig film. Inte den bästa jag sett men känner mig nöjd.

Random tankar:
- Älskar att de hade med det om gungorna för det var en favorit från boken!
- Men tråkigt att de inte nämnde något om att Hazel var veg.... :P
- Tyckte scenen där de lyssnade på Svensk Hipp Hopp var stört kul. Inte för att scenen i sig var rolig, den var ju mest sorglig, men så kul att vi fattar vad de rappar om när de inte gjorde det. 


The Maze Runner (2014)

Bok: The Maze Runner av James Dashner

Minirecension:

Denna filmatisering var jag också nöjd med. Blev ändå riktigt spännande då jag inte läst boken på så länge ^^. Riktigt snygga miljöer med måste jag säga, inte helt som jag tänkt men helt klart nöjd.

Mindes inte heller att det utspelade sig under så kort tid kändes inte som att karaktärerna lärde känna varandra alls, blev lite snabbspolat. Minns inte hur lång tid det var där i boken och hur det kändes när jag läste men tror jag fick känslan av att det var mycket längre tid än i filmen iallafall.

Hoppas den blir poppis nu så man kan får se fortsättningen som film med =). Så det inte blir som alla andra serieböcker där bara första filmen släpps och sen går det skit

Random tankar:
- Tyckte grievers:arna var stört läskiga och coola! Men inte alls som jag tänkt mig dem, men det är ju inte så konstigt. Tror jag såg framför mig några ko-liknande monster med mossa på sig... fråga mig inte varför :P
- Tycker att det var skönt att de inte sexualliserade Theresa och att man slapp den biten helt, väldigt ovanligt, inga skämt om att våldta henne och annat hemskt. Det sorgliga är dock att jag samtidigt tyckte att det därför kändes lite onaturligt med tanke på att alla där är små tonårspojkar som inte sett en tjej på flera år/månader... Hur kände ni?

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1(2014)

Bok: Mockingjay by Suzanne Collins

Minirecension:

Dumt nog glömde jag att skriva ner vad jag tyckte efter jag såg den här men minns att jag var nöjd men inte lika blown away som när jag såg de två tidigare delarna.

Tycker inte hon spelade lite bra som tidigare, störde mig lite på de första scenerna men sen började jag sugas in och gilla det igen. Ser vilket fall verkligen fram emot att sen Part 2! Ser också fram emot att se om den här.

Jag är för övrigt en av de få som tycker det är skitkul att de delade upp filmen i två, det gör ju bara så man får mer att se och att de kan ha med mer från boken =).

Random tankar:
- Älskar The Hangin Tree låten <3
- Blev jätteförvånad över Peeta-[twisten, hade heeelt glömt det, kul att få chockas som någon som inte läst böckerna!]
-  Plus hela sidohistorien om president Snow hade jag glömt med.

3 kommentarer :

 1. Jag tycker det är kul med böcker som blir filmer när de lyckas göra dem bra! Jag längtar efter fortsättningen på Hunger Games och Maze Runner! :)

  SvaraRadera
 2. Jag såg precis The Maze Runner igår och jag har inte läst boken men jag gillade den starkt, riktigt häftig och sticker verkligen ut bland alla "filmatiseringar" om du vet vad jag menar. Skådespelarna är toppen och som du säger, jag gillade det där att Teresa liksom bara kom dit och så var det inget mer med det, inget kärlekstrassel direkt. Men ändå som du säger de har inte sett en tjej på flera år något mer borde tekniskt sett ha hänt. Om ens bara lite dreggel från killarnas håll. :P

  Gillade också The Fault in Our Stars den var lite sådär mysig mitt i allt det hemska och jag tror mycket har att göra med skådespelarvalet i filmen. Misslyckas man med dem, kan man hälsa hem :P

  ÅH jag har fortfarande inte sett Mockingjay Part 1 sååååå dåligt av mig planerade att gå på premiären men blev inte av och nu är jag här och har fortfarande inte sett den. Blä. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis min tanke!

   Hahaha verkligen =)

   Skynda innan den slutar gå ;)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...