fredag 26 december 2014

Minirec x 3: Tre Feministiska seriealbum

Kunskapens frukt av Liv Strömquist

Svenska, 143 sidor. Utläst i November 2014       Adlibris, Bokus

Minirecension:

Riktigt bra och rolig! Vill att alla tjejer (och även alla killar förstås) ska läsa denna och lära sig att inte skämmas över sin kropp :)

Gav denna 4.5 stjärnor på Goodreads. Tyckte det var för mycket text och för lite bilder för att vara ett seriealbum men annars full pott!!

Random tankar och frågor:

- Alltså jag blir ju mörkrädd av det här, galet intressant men samtidigt så hemskt! Utbildningen för ungdomar i skolan måste verkligen ändras, vi kan inte ha det så här!? Gång på gång påminns jag om varför jag är feminist, detta är ju helt sjukt.


Hur man botar en feminist av Nanna Johansson

Svenska, 125 sidor. Utläst i November 2014     Adlibris, Bokus

Minirecension:

Den här var riktigt rolig, älskar det! Så klockrent! Gav den 5 stjärnor på Goodreads. Synd bara att jag redan hade sett så mycket innan på hennes blogg men var fortfarande kul att läsa igen. Hatten av till Nanna!


Älskar sista delen med målarboken, så himla kul, även de om olika sorters fester/events var galet spot on (bilden ovan)!

Kvinnor ritar bara serier om mens av Sara Olausson mfl.

Svenska, 160 sidor. Utläst i Oktober 2014     Adlibris, Bokus

Minirecension:

Först ett litet klagomål i egenskap av bokbloggare på att det är så trist att man numera så ofta får tråkiga pdf-er istället för "riktiga" böcker. Känns lite som om våran tid inte är lika mycket värt längre..

Fick inte riktigt samma känsla när jag läste en något svårläst pdf tyvärr, vissa delar hade för liten text så det blev väldigt svårtläst.

Annars var det ett helt ok album, som alltid när det är blandat med olika författare/tecknare och många små serier så var det väldigt ojämn kvalitet. Vissa var sköna och roliga medan vissa inte var lika bra. Men lärde mig något nytt om mens/PMS iallafall och de är alltid något!


Tack Ordfront Förlag och Kartago förlag för de fina rec-exen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...