onsdag 19 september 2012

Minirec x 4: Seriealbumspecial!

Ghostopolis by Doug TenNapel

Engelska, 267 sidor.  utläst 29 juli 2012

Minirecension:

Ett album jag verkligen sett fram emot att läsa, hoppades på något i stil med Anyas Ghost men blev väldigt besviken. Visst var den bra men inte alls i närheten av så bra som jag hade hoppats. Kändes som att de saknades något. Ville även att staden skulle kännas lika cool som den i Zita men även den kändes något tunn.

Tecknarstilen var lite knasig och lite sådär fulcharmig, de gillade jag. Histrorien var även den söt men nä det finns bättre seriealbum där ute, (tex Zita och Anya som nämnt!).

Häftad:[Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus]


Död kompis av Simon Gärdenfors

Svenska, ?? sidor.     utläst 14 augusti 2012

Minirecension:

Måste bara ännu en gång påpeka hur gruvligt snygg detta album är. Så himla fin kvalitet och känsla på alla delar. Urcool!

Gillar verkligen tecknarstilen, lite Japanskt/asiatiskt men inte på manga sättet utan känns mer som Japanska barnfigurer typ. Alla detaljer känns även härligt japanskt, älskar det! Varje delserie har en egen stil och ett eget bakgrundsmönster. Helt underbart, titta tex här, här och här!

Först tyckte jag att själva serien kändes lite kort och avhuggna lite som ett internskämt man inte varit med på men sen växten den och jag fastnade. Vissa delar var verkligen söta och roliga och de sorgliga delarna berörde mig, det gjorde i ont i mig att tänka på att någon ska behöva dö så ung. Så hemskt, att själv dö ung eller att någon man bryr sig om ska gå bort för tidigt. Hade en klump i magen efter den var utläst.

Ett plus också att den utspelade sig i mycket i Lund där jag själv bor, kul att känna igen platser de pratade om.
Inbunden:[Adlibris][Bokus]

Umbra av Elin Fahlstedt

Svenska, 110 sidor.  utläst 22 augusti 2012

Minirecension:

Historien var fin och en riktigt trevlig läsning, kände som att något litet saknades men är överlag mycket nöjd. Slutet var verkligen fint och sorgligt. Ett bra album som jag rekommenderar!

Elin har en riktigt mysig och stämningsfull tecknarstil. Men för att klaga lite så tycker jag verkligen att det hade passat stilen bättre om texten hade varit handskriven. Nu ser det för ditklistrat ut.

Liten kul random grej: Hade alltid fått för mig och trott att det var tjejen/huvudkaraktären som skulle heta Umbra. Men de var platsen som hette det, så fel man kan ha!
Häftad:[Adlibris][Bokus].


Alena av Kim W. Andersson

Svenska, 115 sidor.  utläst 29 augusti 2012

Minirecension:

Åh vad jag hade längtat efter att läsa denna. Älskade Kims förra album Love Hurts och denna coola framsida lovade ju bara något urläckert. Jag fastande i histoiren direkt och kunde inte sluta läsa. Boken var spännande och lättläst. Ingen för de känsliga dock då den innehåller riktigt blodiga scener men då jag gillar sånt hade jag inga problem med det alls. De var ju det jag förväntade mig och ville ha när jag köpte albumet ^^.

Historien jag fick var inte alls den historien jag trodde att jag skulle få läsa men jag gillade detta skarpt, tror nästan jag gillar den här varianten bättre faktiskt.
Mycket nöjd är jag, inte lika nykär som jag blev i Love Hurts, men rekommenderas starkt till alla som gillar gruvligheter och blodiga historier! Ett väldigt bra album, LÄS!

Sedan måste jag avsluta med hur otroligt avundsjuk jag är på Kims tecknarförmåga, den mannen är ju galet duktig! Gruvligt snyggt tecknat ^^. Älskar detaljer som när hon färgar håret så så är det en riktig hårfärgningsförpackning. Hon har med hela kittet, manualen och allt ligger i handfatet så som det gör när man färgar håret. Sånt förhöjer verkligen kvaliteten på teckningarna tycker jag ^^.
Häftad:[Adlibris][Bokus]

4 kommentarer :

  1. Alena verkar cool, den måste jag läsa nån gång :) Omslaget är dessutom grymt

    SvaraRadera
  2. Svar: Men oj! Och det riktiga citatet var mycket bättre också! Jag har gett Alan upprättelse i Bloggen nu haha :)
    /Cecilia

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...