onsdag 26 september 2012

I Min Brevlåda (25): Innan Bokmässan!

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Några gånger i månaden tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).
Först ut har vi tre seriealbum som jag beställt och som jag skulle ha haft med i förra Book Haul videon, men då de var försenade så visar jag dem nu istället:

- Ghost World av Daniel Clowes:
Ett seriealbum som jag blev tipsad av från Tessan från Tessans bokblogg.  Som ni ser om ni går in på hennes blogg så har hon både detta omslag som sin headerbild plus att hon håller i den i sin profilbild, vilket är ju ett ganska säkert tecken på att hon gillade den. Har läst nästan halva och vet inte vad jag ska säga, den är väldigt speciell... Tror detta är något jag behöver läsa om för att verkligen förstå mig på. Stört snygg är den iallafall att ha hemma ;).

-  Lou! : Secret Diary av Julien Neel:
Ett från början franskt album som jag valde att köpa på engelska för att jag helt enkelt beställde från Amazon men finns även översatt till svenska. Har hört gott om det hos bla Unga böcker och kändes som en mysig och rolig läsning. Så jag hoppas jag inte blir besviken.
-  Legends of Zita the Spacegirl av Ben Hatke:
Eftersom jag ju blev lite smått betuttad (kul ord) i första albumet om Zita så kunde jag inte hålla mig från att direkt beställa tvåan nu när den nyligen släpptes. Ser verkligen fram emot att läsa denna!

Sist men inte minst har jag även fått hem två stycken efterlängtade rec-ex
från fina Styxx Fantasy, Tack så mycket för dem!

-  Midnattsgränden av Rachel Caine:
Tredje delen om Vampyrerna i Morganville, har väntat på denna sen jag läste ut tvåan i våras. Ska bli grymt kul att läsa. Gillar verkligen den serien =)
-  Själlös av Gail Carriger:
Bestämde ju mig för att läsa denna på svenska istället för engelska och bestämde även i min bokcirkel att denna skulle bli månadensbok, så passade på att beställa båda dessa pga det... och för att jag är sämst på att hålla mig när jag ser nåt jag vill ha :P.

Har även en tävling som ingen borde ha kunnat missa vid de här laget :P där ni kan tävla om denna boken fast på engelska!


Har ni varit bättre än mig att spara er inför bokmässan? Eller har ni varit lika dåliga som mig?
Eller ska ni kanske inte ens på mässan och har valt att trösta er med en beställning kanske? Berätta!

17 kommentarer :

 1. Jag skulle vilja säga att jag inte köpt något nytt på länge, har ju t o m köpstopp i september. Men några få secondhandböcker har det blivit. Och den där tävlingsvinsten. Och The Great Gatsby ska jag läsa med bokklubben på P1, så den fick jag ju köpa. Och The Casual Vacancy är ju på väg :D Men känner mig nästan lite duktig ändå, på något skevt vänster. Har ju inte köpt något jag inte MÅSTE köpa. Än.

  ...hur det ser ut efter helgen får vi se...

  SvaraRadera
 2. Och Zita köpte jag ju, så klart! Och en bok till. Men sen är det inte mer.
  Tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahha va skön du är! Visst är vi roliga vi bokbloggare/bokbesatta med vår logik att vi "håller oss" ;P

   Radera
 3. Åh, du läser så mycket och har så mycket böcker! Jag avundas dig! Försöker förvisso läsa mer, men det är svårt när jag inte har så många att läsa... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag spenderar alldeles för mycket på böcker.. haha svårt att låta bli :P

   Radera
 4. Jag har unnat mig tio nya böcker nu när jag inte ska på mässan. En book haul kommer alldeles strax.

  SvaraRadera
 5. Åå blir så sugen på seriealbum när du visar dem så :) Får börja läsa mer såna tror jag!

  SV: Ja, men precis, kul minne :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa gör det =) vill ha mer bloggare som läser seriealbum så jag kan få mer tips ^^

   Radera
 6. Ska bli kul å se vad du tycker om Ghost world-seriealbumet. Har du sett filmen?
  /Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp men var väldigt länge sedan. Tror jag var för liten för den för fattade den inte :P

   Radera
 7. Hoppas du gillar Ghost World! Tjejerna är så klockrena. Jag ÄLSKAR den! Men smaken är som baken och den är delad i två, haha! En kul grej med Ghost World är att det är en man som skrivit och tecknat två tonårstjejliv och han gör det med bravur! Läs om den senare så kanske du gillar den bättre?

  SvaraRadera
 8. Svar
  1. Jepp, gillade den tyvärr inte speciellt mycket =( inte min smak. Men den är snygg i bokhyllan iallafall :P

   Radera
 9. Ha, roligt urval av böcker, jag kan inte låta bli att kommentera!

  Den nya Zita var precis lika bra som den första; jag läste den idag och älskade den.

  Lou! är också toppen (det finns fem album översatta till svenska; den ändrar ton ganska rejält efter 3:an bara så du vet).

  Ghost World tycker jag är sådär. Jag har lite svårt för alla småsura/deppiga tonåringar hos Clowes, jag tror jag har överdoserat på dem. Fast det kanske beror på att det kom så många liknande serier efter just den här så det kanske är orättvist mot honom ^_^

  Själlös gillade jag som hängmatteläsning, den var snabbt läst och uppskattad. Också skönt att det inte blev en oändlig serie utan att den redan avslutats.

  Den sista har jag inte läst så det blir roligt att höra vad du tycker.

  Slut på besserwissrandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med lång kommentar =)

   Åh va bra, ser så fram emot att läsa den!

   Ja jag läste precis ut första (Lou alltså), älskade den. Trist att den ändrar sig, gillar den som den är. Men kanske är bra ändå?

   Ja jag gillade inte heller Ghost World. Fattade den inte tyvärr.

   ^^

   Radera
 10. Jag gillar Lou! även efter att den ändrat sig; den blir allvarligare när Lou blir äldre. De först albumen är mer omedelbart charmiga så det tog ett tag för mig att vänja mig, men nu när jag gjort de så gillar jag som sagt de senare albumen lika mycket, de med :-)

  Jo, ja, Ghost World... Jag har kompisar med liknande smak som mig som älskade den, och jag kan förstå att den är skickligt gjord osv, men jag fastnar helt enkelt inte för den :-/

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...