fredag 7 augusti 2015

Minirec x 3: Batman: Hush/ Batman: Earth One/ Batman: The Killing Joke

Har läst en hel del Batman på sista tiden, här är mina tre första album jag läst. Förutom Batman: Year One som jag redan skrivit recension för. Märks i mina anteckningar att jag mer och mer förstår mig på Batman-världen. Fortfarande något förvirrad men det blir bättre ;)

Batman: Hush by Jeph Loeb, Jim Lee, Scott A. Williams

Engelska, 320 sidor. Utläst i Januari 2014

Minirecension:

Story:

Ett bra album, kanske mer för hardcore fansen då det namedroppas väldigt mycket namn och karaktärer så jag fick googla massor för att hänga med i allt. Men gjorde mig inte så mycket då jag ändå ville lära mig mer. 

Annars också spännande och intressant med roliga twister och händelser, riktigt nöjd men vet inte om jag gillade slutet...


Illustrationer:

Riktigt snyggt denna, älskar att den är helt i färg! Riktigt fint tecknat, visserligen väldigt amerikansk stil som jag annars inte alltid gillar men passar till Batman så gör inget. 


Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Nja gillar inte Killer Croc som batman-skurk. Han känns så fånig, gillar de mer "mänskliga" fienderna så som Jokern, Bane och Poison Ivy etc. De är mycket coolare!

- Shit Catwoman väger alltså ca 52 kilo (115 ibs)... Jo tjena! Hon har ju muskler och kurvor och inte speciellt kort? Räknade ut att hennes bmi hade varit runt 18, alltså underviktig... Suck! 

- Jag fattar inte, Batman såg väl direkt att det var [Catwoman som snodde pengarna]? Det var väl därför han jagade henne i början?

- Blev lite förvirrad... Blandar ihop vem som är Harvey Dent och vem som är Lex Luthor, dom ser så lika ut i de här albumet. :P

- Och Yeah sure att man kan operera sig tillbaka så bra....

Batwoman: Elegy by Greg Rucka, J.H. Williams III,

Engelska, 192 sidor. Utläst i Augusti 2014

Minirecension:

Story:

Helt ok, inget jag minns såhär i efterhand så jättemycket av.

Illustrationer:

Ganska snyggt tecknat, inte favorit kanske men bra =). Älskar hennes röda hår!


Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Alice känns rätt lik Jokern i beteendet, tycker hon är en intressant karaktär, läser gärna mer album med henne. Lite passiv och sen inte passiv, väldigt lurig.

- Gillar inte att hon måste ha en pappa som skyddar och tar han om henne och håller om henne etc.... Hon b
ehöver ju inte Batman heller, hon hade kunnat klara sig själv. Kompisar som hjälper till känns mer ok nu blir det så tråkigt stereotypisk för en kvinnas könsroll... SUCK!

Batman: Earth One by Geoff Johns, Gary Frank

Engelska, Batman Earth One #1, 144 sidor. Utläst i Februari 2015

Minirecension:

Story:

Storyn är en intressant variant på Batman's start och ursprung. Den var väldigt annorlunda mot andra historier av Batman som jag läst, för här var batman rätt klumpig. Men jag gillar nog mer "superstarka nästan oslagbara"-Batman mer än "klumpiga skadas hela tiden"-Batman :P. Gordon var heller inte speciellt trevlig i denna. Inte elak, men bitter, arg och rädd.

Lite för kort men annars intressant. Ser fram emot att läsa fortsättningen. 

Illustrationer:

Riktigt snyggt, fina färger och modernt. Bilderna nedan ger den inte rättvisa. 


Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- I denna var Pingvinen borgmästare, har dålig koll på honom som skurk. Burkar han vara det? Eller är det för att denna är en alternativ Batman-värld?

Ska han feta stora föreställa Scare crow? Nä tydligen kallades han Birthday Boy, det är också en skurk jag måste kolla upp om han varit med i något mer.
 
WTH!? Avslöjas [hans identitet av Pingvinen redan i första albumet!! Innan han ens knappt hunnit bli Batman !? ]?
 
- Näää, what!?  [Dog Pingvinen innan han ens blev Pingvin istället]....
Det var också oväntat!

- Men lite dumt av Bruce att [avslöja sig för han killen som gör alla hans leksaker]?

- Kul med en kvinnlig [borgmästare sen, Jessica Dent, Harvey Dent's tvillingsyster]. Finns hon med i andra album?

Alfred ser ut som Batman i Dark Knight Rises, Ethan hawk när han är gammal, sliten och går med käpp :P

Batman: The Killing Joke by Alan Moore, Brian Bolland 

Engelska, 64 sidor. Utläst i Mars 2015

Minirecension:

Story:

Bra story men är ju bara 64 sidor så var lite för kort, hann inte få ett ordentligt djup tycker jag. Iallafall kul med en klassiker som jag faktiskt uppskattade. 

Illustrationer:

Gammaldags men ändå rätt moderniserad stil, rätt snygg ändå! Gillade verkligen hur Pingvinen var tecknad i slutet. Random tankar och frågor:

Känns så skumt att få en riktig bakgrund och riktig mänsklig bild av Jokern. Gillar mer som i Nolad's film där han bara är galen, där han bara har massa fejk- bakgrundshistorier.

- Gillar skämtet Jokern säger i slutet men tycker annars att slutet var lite avskalat och oklart.

3 kommentarer :

 1. Ah, Batman. Så härligt! :)

  Jag vet inte om du såg youtube-klippet som jag länkade i kommentaren till Batman R.I.P, men killen som pratade om Morrisons-"run" gjorde även ett "vart-man-ska-börja-med-Batman"-klipp, där han nämnde Hush. Hans kommentar till den var typ: "Känns som att den skapades för att Lee skulle få måla ALLA Batman-skurkar".Verkar ju stämma ganska bra(har ej läst boken själv än)!

  Håller med om att Batwoman är ganska forgettable. Men J.H. Williams III är ju väldigt intressant. Har läst lite annat som han även tecknat (The Sandman: overture), men jag gillar verkligen att han är så alternativ med hur han använder uppslagen. Det är verkligen inte det klassiska 3x3 upplägget.

  Ska ta och läsa om The Killing Joke snart, det var typ en av de första graphic novels som jag läste - EVER liksom, så det kan nog kräva en omläsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä missade det klippet,får kolla upp det :)
   Hahaha ja det stämmer ju!!

   Do it! :)

   Radera
  2. Hej, igen. Läste The Killing Joke häromdagen. Den är ju väldigt bra också väldigt passande att läsa den innan man tar tag i Batgirl-serien av Gail Simone(vilket jag gjort). Då de verkligen är sammankopplade. Håller med om att jag också tycker om bättre när man bara får massa olika och många säkert fejk bakgrundsberättelser angående Jokern och vad som fick honom att bli galen. Dock är det ju samtidigt det som gör honom skrämmande i den här boken - att han faktiskt har relativt "mänskliga" drag och verkar nästan normal och smart tidvis.

   Slutar högst oklar. Lite smått irriterande :)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...