torsdag 13 augusti 2015

Filmrecensioner x 4: Cirkeln / Insurgent/ DUFF / Alena

Cirkeln (2015)

Bok: Cirkeln av Mats Strandberg,Sara Bergmark Elfgren

Minirecension:

Mysig och bra filmatiserat. Kul med icke-kända skådisar, blir lite mer "verkligt" då. Aningen för lång, så den blev lite långsam emellanåt. Överlag är jag dock nöjd och hoppas på en fortsatt filmatisering! Håller tummarna!

Snygga special effekter för att vara en svensk film, dock inte helt nöjd med den på slutet med [ minnena och Max ]. 

Skillnader mot boken/ random tankar:


- Minoo hade inga finnar, det störde jag mig på lite. Inte hela världen men hade varit lite coolt med en film där en karaktär hade finnar :P. För visst hade hon det i böckerna?

- Gillade först inte hur Linnea spelade, men hade högst krav på henne och Vanessa som mina favoriter. Men hon blev bättre =).

- Minns inte serumet, är det med i boken?Insurgent (2015)

Bok: Insurgent by Veronica Roth

Minirecension:

Helt ok filmatisering, rätt spännande och sevärd men inget jag minns i efterhand. Störde mig lite på att jag inte fattar meningen med frågorna till Tris. Känns så onaturliga och konstiga att fråga i det sammanhanget. 

Skillnader mot boken/ random tankar:

- Att hon kunde ta pistolen direkt, det kunde hon ju inte i boken..

- Håller med som många stört sig på att det var fånigt med en maskin  som kunde kolla divergent-procent bara sådär... Vad hade då alla krångliga test haft för poäng??

- Om hon skjuter mot glaset borde det inte studsa tillbaka då?


DUFF (2015)

Bok: The DUFF by Kody Keplingeritel

Minirecension:

Riktigt rolig men också cheesy men var ju en high school film så förväntade mig det. 

Så jobbigt pinsamma scener, stackars henne, skämskudden framme halva filmen. Gjorde dock att jag skrattade mycket :) så gillade den helt klart!

Skillnader mot boken/ random tankar:

Ingen sex-scen som i boken. Säkert mycket annat som var annorlunda med men minns inte så mycket från boken. För länge sen jag läste den.


Alena (2015)

Bok:  Alena av Kim W. Andersson 

Minirecension:

Riktigt trevlig och välgjord filmatisering. Gillade verkligen hon som spelade Alena, så coolt utseende, supersöt. Kändes så annorlunda från annan svensk film, gillade verkligen hur den var filmad. Rekommenderas verkligen!

Sen så jäävla skönt förresten med en film med så mycket tjejer, fanns väl eg bara en kille med. Så tvärt om från så gott som all annan film med andra ord ;)

Skillnader mot boken/ random tankar:

Minns inga direkta skillnader, för länge sen jag läste den tyvärr. Får läsa om den innan jag kollar på den längre filmatiseringsversionen som ska komma på bio till vintern =).

Älskade för övrigt skoluniformerna och internat, nom nom!

4 kommentarer :

  1. Åh vad jag vill se Alena!!!! Serumet i Cirkeln har jag för mig att är med i boken, men på ett lite annat sätt. Det är väll Mona Månstråge som fixar det, tyckte förövrigt det blev väldigt oklart varifrån de fick det och varför ...

    SvaraRadera
  2. Åh vad jag vill se Alena!!!! Serumet i Cirkeln har jag för mig att är med i boken, men på ett lite annat sätt. Det är väll Mona Månstråge som fixar det, tyckte förövrigt det blev väldigt oklart varifrån de fick det och varför ...

    SvaraRadera
  3. Råkade bara zappa in Alena av en slump när den gick, men gillade - trots att det var sent och den var lite obehaglig (inte bra för potathjärnan). Visste inte att det skulle komma en längre version på bio, låter som en konstig ordning när den redan gått på tv...?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...