söndag 1 mars 2015

Serie-recension: Locke & Key vol 1-6 by Joe Hill, Gabriel Rodríguez

1: Welcome to Lovecraft

Engelska, 168 sidor, Locke & Key #1. Utläst i April 2014
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Illustrationer:

Älskar verkligen tecknarstilen, riktigt snyggt tecknat och väldetaljerat! Blir så inspirerad =).

Många bilder är samma bild men med en liten ändring men det gör inget när de annars är så detaljerade, förstår att inte allt hade kan vara unikt ritat.  Blir också väldigt effektfullt med de subtila ändringarna och gör ju som sagt att han kunde komma undan med att lägga mer tid på tecknadet men ändå hinna med mer. Smart!

Älskar att det är i färg med, älskar hur de har så snygga övergångar och paralleller, riktigt välgjort!

Story:

Att det sedan också är en mycket intressant historia gör ju allt bara bättre. Blir även riktigt spännande när den sedan har cliffhangers och sidospår likt tv-serier brukar ha. Rekommenderar verkligen!!


Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Men urk så fult syrran klippte sig... Hon var så himla söt innan, varför inte bara fixa dreads igen om hon nu ville vara originell? Det var ju coolt och eget men också fint... :P

- Yes! [var som jag trodde att tjejen i brunnen egentligen var en kille och killkompisen från bilden :) ] Tänkte på det direkt ^^


2: Head Games

Engelska, 160 sidor, Locke & Key #2. Utläst i Maj 2014
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Så himla bra serie och så himla snygg! Läs!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Har hålfobi (Trypophobia) så mår illa av hålet i nacken när de ska använda "huvud-nyckeln". Urk så äckligt! 

- Men skulle ändå inte banga på att äga den nyckeln! Skulle lära mig massor av språk och programmeringsspråk och skulle lära mig all matte, fatta va skönt! 
Skulle lära mig allt jag har svårt att komma ihåg och är dålig på så som politik, historia och geografi etc :) ascoolt! 

- "Byta kön nyckeln" hade också varit fett cool att ha! Gud så kul att testa att vara kille!

- Hade inte heller bangat på "Everyware Keyn". Bara - Poff!  så är man på semester utomlands! 

- Men blä vem är det Duncan dejtar? Vilken ful snuskgubbe.... Duncan måste ju vara mycket yngre? Borde inte han kunna hitta någon snyggare kille...? *ytliga Miriam har talat och gömmer sig nu under skämmskudden*

3: Crown of Shadows

Engelska, 140 sidor, Locke & Key #3. Utläst i Juli 2014  
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Har inte så jättemycket att tillägga just för denna volym utöver det jag sagt om de tidigare. För detta var fortfarande snyggt, välgjort och väldigt spännande. 

Random tankar och frågor:

- Var inte ett superstort fan av just "skuggnyckeln". Inte den mest spännande nyckel de presenterat. Gillade "huvudnyckeln" och "ändra kön"-nyckeln bättre. 

- Gillar däremot "medicin-skåp-nyckeln" som fixar saker :). Den hade varit riktigt najs att ha. Slipper man dyra försäkringar för tex om mobilen om skärmen går sönder! ^^ Va skönt att aldrig behöva gå och oroa sig för att tappa mobilen. 

- Varför öppnar de inte sin mammas huvud och hjälper henne? Plockar bort sorgen?

Keys to the Kingdom

Engelska, 160 sidor, Locke & Key #4. Utläst i Oktober 2014
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Riktigt snyggt och skumt med delen som hade annorlunda tecknarstil.  Imponerande att kunna teckna så annorlunda. Men passar annars inte till resten av historien så ändå tur att det bara var något tillfälligt inslag och inte ett helt byte. Däremot gillar jag verkligen stilen med rutor i mitten och bakgrundsbild, väldigt stilfullt och passar till resten. Kul när han leker lite med stilen!

Ibland tycker jag att de har lite för många nycklar, hade gillat att mer fokusera på några få och mer ingående.  Känns inte så troligt att de hittar så många, så fort och så enkelt?

Riktigt spännande slut i denna!!! 

Clockworks

Engelska, 156 sidor, Locke & Key #5. Utläst i December 2014 
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Något seg början, hade svårt att läsa så gammaldags språk :( Fick börja om från början men sen funkade det som tur vad. Men sen blev den sååå bra, när den väl kom tillbaka till nutid!!

Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Ursch va hemskt! Stackars [Bode's kompis som dog ]. Minns att jag sett detta förut, tror jag råkade se den scenen i en bokaffär när jag bläddrade i albumet...

-Varför blev Erins hår vitt? För att huvudet var vitt och tomt? 

Alpha & Omega

Engelska, 192 sidor, Locke & Key #6. Utläst i Januari 2015 
Adlibris, Bokus

Minirecension:

Såå j*klarns bra! Vilket slut alltså. Känner mig helt tom inuti, ville inte att det skulle ta slut, vill bara ha MER! => riktig 10 poängare!


Random tankar och frågor:

Markera dold text för att läsa SPOILERS!

- Varför ville han spara [Duncan så han kunde göra mer nycklar? Men med "Head key'n" kan väl vem som helst lära sig hur man gör?]?

- Det som händer med [Scott, Jackie.... :( ] gu sorgligt!

- Nej va sorgligt med [Bode :( Så bra med fågeln sen, åh fina fågel! Så fågeln förvandlades till "djuret" Bode? Var de så han fick sin kropp tillbaka?] Hängde inte helt med men fint var det?

- Men kunde inte alla i familjen få en sista chans att säga hejdå [till pappan?? Gu jag hade verkligen velat säga hejdå till min man. Men frågan är om det bara hade blivit svårare då med sorgen? Börja om från början igen?]?

Guide to the Known Keys 

Engelska, 32 sidor, Locke & Key - Novell. Utläst i Januari 2015  

Micro-recension:

Väldigt fint tecknat, mysigt med alla gammaldagsa kläder, frisyrer och mackapärer. Så mysigt tecknat att jag blir alldeles varm =).

Själva serien var också väldigt söt men väääldigt kort, typ 16 sidor, resten av albumet var bilder (mest gamla bilder) på guiden till nycklarna. Alltså de bilder som redan finns med i de tidigare albumen... Så aningen besviken där!

Söt nyckel han skapade på slutet förresten. =)

Grindhouse

Engelska, 34 sidor, Locke & Key - NovellUtläst i Januari 2015

Micro-recension:

Först vidrig, för mycket hemska ord och vidriga sexistiska svin. Men sen en nice revenge =).  Undrar dock hur de vuxna kan veta om nycklarna? Ska inte de glömma magin??

Bra men väldigt kort :(

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...