lördag 7 mars 2015

Flickan som lekte med elden - Seriealbum av Stieg Larsson, Denise Mina mfl.

Sidor: 272 Sidor
Språk: Svenska
Originaltitel: The girl who played with fire - Graphic Novel
Serie: Millennium: The Graphic Novels #3
Rec-ex: Ja, tack Norstedts!

(läste ut i December 2014)

Adlibris, Bokus
Det amerikanska serieförlaget DC Comics producerar Millenniumtrilogin som serieromaner i flera delar. Den skotska deckarförfattaren Denise Mina har skrivit manus och illustrationerna är tecknade av Leonardo Manco och Andrea Mutti. I Flickan som lekte med elden blir Lisbeth Salander anklagad för trippelmord och dras in i en härva som leder tillbaka till hennes mörka förflutna. Mikael Blomkvist bestämmer sig för att driva en egen utredning om morden. Den fruktade Zala, vars namn ständigt dyker upp, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander ... Det är dags för Blomkvist och Salander att mötas igen. Flickan som lekte med elden är fortsättningen på Män som hatar kvinnor.

Kommentarer:

Den här gången är det hela boken på en gång som är "översatt till seriealbum" och inte uppdelat i två delar så som förra gången.

Så som tidigare delar är detta bra och kul för oss fans av serien men är tyvärr så som tidigare något "hoppig". Kan tänka mig att det är svårt att hänga med på allt som händer ifall man inte redan kan storyn sedan tidigare.

Slutet kändes väldigt hastigt och kortfattat vilket är tråkigt. Undrar varför inte denna blev i två delar, för det hade kanske ändå behövts? Kanske var för att det inte fanns något bra "mitt i boken cliffhanger" som det kunde delas upp vid?


Sammanfattning:

Bra och rolig för fans av serien, men något "hoppig" och förvirrande för folk som inte redan innan kan storyn!

Random tankar och frågor:

- Haha, hur är Paulo Roberto tecknad egentligen... han ser ju ut som en flint gammal gubbe :p ?


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...